مهاجران آفریقایی در «بازداشتگاه‌های جهنمی عربستان سعودی رها شده‌اند تا بمیرند»

مهاجران آفریقایی در «بازداشتگاه‌های جهنمی عربستان سعودی رها شده‌اند تا بمیرند»

تصویر دیگری به روزنامه ساندی‌تلگراف رسیده که قابل انتشار نیست. در این تصویر یک مرد جوان آفریقایی مشاهده می‌شود که خودش را از طریق میله‌های یکی از پنجره‌ها حلق‌آویز کرده است. به گفته دوستانش این مرد جوان بعد از آنکه امید خود را برای رهایی از این زندان از دست داد خودش را حلقه‌آویز کرد. بسیاری از این افراد از ماه آوریل در این بازدداشتگاه به سر می‌برند.

کد خبر : ۸۴۰۲۴
بازدید : ۷۳۳۸
مهاجران آفریقایی در «بازدداشتگاه‌های جهنمی عربستان سعودی رها شده‌اند تا بمیرند»
فرادید | بر اساس تحقیقات روزنامه ساندی‌تلگراف، عربستان سعودی، که یکی از ثروتمندترین کشور‌های جهان محسوب می‌شود، به منظور پیشگیری از گسترش کووید ۱۹، صد‌ها و بلکه هزاران مهاجر آفریقایی را در وضعیتی فجیع نگه داشته که برای آن‌ها یادآور اردوگاه‌های بردگان لیبی است.

به گزارش فرادید به نقل از تلگراف، در تصاویری که از طرف مهاجران داخل این بازداشتگاه‌ها به دست روزنامه رسیده است ده‌ها مرد لاغراندام مشاهده می‌شوند که در گرمای عربستان بدون لباس با فاصله کم از یکدیگر در فضای یک اتاق کوچک با پنجره‌هایی با میله‌های آهنی روی زمین دراز کشیده‌اند.

در یکی از تصاویر یک بدن پوشیده در پتوی بنفش و سفید مشاهده می‌شود که به نظر می‌رسد جسد یکی از مهاجران باشد. مهاجران گفته‌اند جسد متعلق به مهاجری است که در اثر گرمای شدید دچار ایست قلبی شده و بقیه زندانیان نیز به آب و غذای کافی برای زنده ماندن دسترسی ندارند.

تصویر دیگری به روزنامه ساندی‌تلگراف رسیده که قابل انتشار نیست. در این تصویر یک مرد جوان آفریقایی مشاهده می‌شود که خودش را از طریق میله‌های یکی از پنجره‌ها حلق‌آویز کرده است. به گفته دوستانش این مرد جوان بعد از آنکه امید خود را برای رهایی از این زندان از دست داد خودش را حلقه‌آویز کرد. بسیاری از این افراد از ماه آوریل در این بازدداشتگاه به سر می‌برند.
مهاجران آفریقایی در «بازدداشتگاه‌های جهنمی عربستان سعودی رها شده‌اند تا بمیرند»

چند تن از مهاجران آثار زخم را روی پشت خود نشان داده‌اند و مدعی شده‌اند که نگهبان‌ها با آن‌ها بدرفتاری نژادی کرده و آن‌ها را مورد ضرب و شتم قرار داده‌اند.

آبه‌به، یکی از مهاجران که اهل اتیوپی است و به مدت ۴ ماه در یکی از این بازدداشتگاه‌ها نگهداشته شده است، در یکی از ویدیو‌های ارسالی گفته است: «اینجا جهنم است. با ما مثل حیوانات رفتار می‌شود و هر روز ما را کتک می‌زنند.» او در ادامه می‌گوید: «اگر راهی برای رهایی از اینجا پیدا نکنم خودم را می‌کشم. بقیه این کار را کرده‌اند.» آبه‌به ویدیو را از طریق یک واسط که توانسته موبایل را قاچاقی به داخل بازدداشتگاه ببرد، به دست ساندی‌تلگراف رسانده است.

او می‌گوید: «تن‌ها جرم من این است که کشورم را در جستجوی زندگی بهتر ترک کردم. اما آن‌ها ما را با شلاق و سیم‌های برقی می‌زنند پنداری که ما قاتل هستیم.»

تصاویر و گزارش‌های مهاجران از داخل بازدداشتگاه خشم گروه‌های حقوق بشری را برانگیخته است و در میان اعتراض‌های جنبش زندگی سیاهان اهمیت دارد طنین خاصی پیدا کرده است.

آدام کوگل، معاون دیده‌بان حقوق بشر در خاورمیانه بعد از دیدن این تصاویر به ساندی‌تلگراف گفت: «تصاویر به دست آمده از بازداشتگاه‌ها در عربستان سعودی نشان می‌دهد که مقامات این کشور مهاجران از شاخ آفریقا را در شرایط مشمئزکننده، شلوغ و دون شأن انسانی قرار داده‌اند و هیچ نگرانی‌ای بابت امنیت و کرامت این افراد ندارند.»
«شرایط بازداشتگاه‌ها در عربستان سعودی با استاندارد‌های بین‌المللی فاصله زیادی دارد. برای کشوری ثروتمند مانند عربستان سعودی هیچ عذری برای نگه‌داری مهاجران در شرایطی تا این حد رقت‌انگیز پذیرفته نیست.»

عربستان سعودی به عنوان یکی از ثروتمندترین کشور‌های جهان به لحاظ دارا بودن ذخایر نفتی کارگران مهاجر را از آفریقا و آسیا اسثتمار می‌کند. در ماه ژوئن، ۲۰۱۹، در حدود ۶.۶ میلیون کارگر خارجی در حدود ۲۰‌درصد از نیروی کار در خلیج فارسی را تشکیل می‌دادند که اکثر آن‌ها در کار‌های سخت و با درآمد بسیار پایین مشغول بودند.

نیروی کار مهاجر اغلب در کار‌های ساختمانی و به عنوان کارگران خانگی در عربستان به کار گرفته می‌شوند؛ کار‌هایی که تبعه‌های عربستانی خودشان تمایلی به انجامشان ندارند. بسیاری از این کارگران از جنوب آسیا وارد عربستان می‌شوند، اما بخش بزرگی نیز از شاخ آفریقا که در آنسوی دریای سرخ قرار دارد به عربستان می‌آیند.
مهاجران آفریقایی در «بازدداشتگاه‌های جهنمی عربستان سعودی رها شده‌اند تا بمیرند»

تصاویری که به دست ساندی تلگراف رسیده بازداشتگاه‌هایی را نشان می‌دهد که جمعیت آن را مردانی از اتیوپی تشکیل داده‌اند، اما گفته شده که مراکز مشابه که محل نگهداری زنان هستند نیز وجود دارند.

طی دو دهه اخیر ده‌ها هزار جوان از اتیوپی به منظور گریز از فقر خانگی به کمک آژانس‌های استخدامی در عربستان و قاچاقچیان انسان وارد عربستان شده‌اند. آن‌ها در نتیجه همه‌گیری کووید ۱۹ و همینطور «سعودیزاسیونِ» نیروی کار در پادشاهی عربستان - سیاستی که محمد‌بن‌سلمان، ولیعد عربستان از ۳ سال پیش در پیش گرفته است - در این کشور زمینگیر شدند.

شواهدی که مستقیم از سوی مهاجران به دست ساندی‌تلگراف رسیده است نشان می‌دهد وضعیت مهاجران در عربستان سعودی بسیار اسفناک است. یکی از مهاجران می‌گوید: «بسیاری از زندانیان در نتیجه ۵ ماه زندانی شدن در این اتاق‌ها دچار بیماری‌های روانی شده و افکار خودکشی به سراغشان آمده است. نگهبانان ما را مسخره می‌کنند آن‌ها می‌گویند وضعیت ما برای دولت هیچ اهمیتی ندارد ... قرار است با شما چه بکنیم.»

یکی دیگر می‌گوید: «یک جوان ۱۶ ساله ماه گذشته خودش را حلق‌آویز کرد. نگهبانان جسد او را داخل زباله‌ها انداختند.»

با شروع همه‌گیری از ماه مارس، دولت عربستان از وضعیت مهاجران که معمولاً در خانه‌های شلوغ با هم زندگی می‌کنند ابراز نگرانی کرد. در حدود ۳۰۰۰ اتیوپیایی در ۱۰ روز نخست ماه آوریل از عربستان اخراج شدند و به اتیوپی بازگردانده شدند. بر اساس یک تفاهم‌نامه با سازمان ملل که به تازگی به بیرون درز کرده است در حدود ۲۰۰۰۰۰ نفر دیگر قرار بود به دنبال آن‌ها از عربستان اخراج شوند.
مهاجران آفریقایی در «بازداشتگاه‌های جهنمی عربستان سعودی رها شده‌اند تا بمیرند»

بر اساس اسنادی که به ساندی‌تلگراف رسیده است بسیاری از این مهاجران که قرار بود ۵ ماه قبل از عربستان اخراج شوند اکنون در بازداشتگاه‌های تنگ و تاریکی به سر می‌برند که خودش بستر انواعی از بیماری‌هاست.
یکی از مهاجران می‌گوید آن‌ها را از ماه مارس در اتاقی به اندازه یک کلاس درس مدرسه دور هم جمع کرده‌اند. «آن‌ها ما را رها کرده‌اند که بمیریم.»

او می‌گوید: «کووید ۱۹؟ کسی می‌داند؟ اینجا انواع مختلفی از بیماری‌ها وجود دارد. همه اینجا بیمار هستند، هر کس یک بیماری دارد.»

برطبق تصاویری که به بیرون درز کرده است برخی از زندانیان پوستشان در اثر عفونت تغییر شکل داده است. آن‌ها می‌گویند از زمانی که در این بازداشتگاه زندانی هستند هیچ درمانی دریافت نکرده‌اند.

یکی از مردان می‌گوید: «ما صبح‌ها یک تکه نان می‌خوریم و عصر‌ها مقداری برنج. تقریباً اصلاً آبی وجود ندارد و توالت‌ها سرریز کرده است. کثافت توالت‌ها جایی سرریز شده که ما در آنجا غذا می‌خوریم. ما به بوی بد عادت کرده‌ایم. صد‌ها نفر در یک اتاق کوچک هتسند و گرما دارد ما را می‌کشد.»

یک ویدیوی کوتاه که به بیرون راه پیدا کرده است نشان می‌دهد که بسیاری از اتاق‌ها از سرریز توالت‌ها پر شده است. در این ویدیو صدای یکی از مردان اتیوپیایی شنیده می‌شود که فریاد می‌زند: «توالت گرفته است. ما خسته شدیم از بس توالت را باز کردیم ما دیگر نمی‌توانیم. ما در کثافت زندگی می‌کنیم، ما در کثافت می‌خوابیم.»

او با نقلِ صحبت‌های نخست‌وزیرِ اتیوپی، آبیه آحمد، که برنده جایزه صلح نوبل شده بود، می‌گوید: «از نظر سعودی‌ها یا حتی آبیه، ما مثل مورچه‌ها هستیم. اگر بمیریم، گویی یک مورچه مرده است، برای هیچ‌کسی مهم نیست، هیچ‌کسی توجه نمی‌کند.»

عربستان سعودی کشوری است با لایه‌های نژادی و طبقاتی مختلف. مهاجران آفریقایی کمترین حقوق انسانی را دارند و بسیاری شکایت دارند که کارفرمایان آن‌ها، آن‌ها را تحت استثمار خود درآورده‌اند و آن‌ها را مورد خشونت نژادی و حتی تجاوز جنسی قرار داده‌اند.

ساندی‌تلگراف توانسته محل دو بازداشتگاه را مشخص کند. یکی در الشومایسی در نزدیکی شهر مقدس مکه و دیگری در جازان، بندری در نزدیکی یمن قرار دارد. اما گفته می‌شود تعداد بازداشتگاه‌ها که هزاران اتیوپیایی را در خود جای داده‌اند بیشتر است.

مهاجران می‌گویند در هم کدام از اتاق‌های کوچک ۱۰۰‌ها نفر از آن‌ها زندگی می‌کنند. تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که هر کدام از مراکز چندین ساختمان دارند که یعنی تعداد بازداشتی‌ها در هر کدام از مراکز بسیار زیاد و غیرقابل شمارش است.

تعداد زیادی از مهاجران گفته‌اند که از خانه‌های خود در مناطق مختلف عربستان سعودی جمع‌آوری شده و به این اردوگاه‌ها آورده شده‌اند. برخی از مهاجران از کشور جنگ‌زده یمن هستند.

منبع: The Telegraph
ترجمه: سایت فرادید
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید