تلفات سه برابریِ کرونا در پاییز

تلفات سه برابریِ کرونا در پاییز

«این برآورد که اولین بار است در جهان و به تفکیک کشور‌ها ارائه می‌شود، علاوه بر پیش‌بینی هولناکی که از آینده می‌دهد، نقشه راهی را در اختیار دولت‌ها و آحاد مردم می‌گذارد که برای مهار و رهایی از کووید-۱۹ باید به کار گیرند.

کد خبر : ۸۴۲۴۵
بازدید : ۶۵۱۱
تلفات سه برابریِ کرونا در پاییز
یک مدل جدید پیش‌بینی پیامد‌های ویروس کرونا در آینده نشان می‌دهد که مرگ ناشی از کووید-۱۹ تا پایان سال جاری ممکن است، سه برابر شده و به ۱.۹ میلیون نفر برسد، که در این میان اروپا، آسیای میانه و ایالات متحده در معرض بیشترین خطر هستند.

این مدل که ابتکار مؤسسه ارزیابی و اندازه‌گیری سلامت در دانشکده پزشکی دانشگاه واشینگتن است اوایل سال جاری به منظور کمک به ستاد مبارزه با ویروس کرونا در آمریکا پایه‌ریزی شد.

حالا پیش‌بینی‌های بیرون آمده، که به اعتقاد برخی بیش از حد به آینده دور رفته است، نشان می‌دهند که مجموع تلفات ویروس کرونا ممکن است تا ژانویه ۲۰۲۱ به ۲.۸ میلیون نفر برسد مگر آن که دولت‌ها در تدابیر خود مبنی بر مهار شیوع ویروس سارس-کو-۲، که مسبب بیماری کووید-۱۹ است، تجدید نظر کنند.

به گفته دکتر کریستوفر مورای، مدیر مؤسسه، «این برآورد که اولین بار است در جهان و به تفکیک کشور‌ها ارائه می‌شود، علاوه بر پیش‌بینی هولناکی که از آینده می‌دهد، نقشه راهی را در اختیار دولت‌ها و آحاد مردم می‌گذارد که برای مهار و رهایی از کووید-۱۹ باید به کار گیرند.»

وی افزود: «پایان امسال ما دسامبر مرگ‌باری را در پیش خواهیم داشت، به ویژه در اروپا، آسیای مرکزی و ایالات متحده. اما علم تعارف ندارد و شواهد انکارناپذیر هستند: پوشیدن ماسک، فاصله‌گیری اجتماعی، و محدودیت در تجمعات همگی در جلوگیری از شیوع ویروس اهمیت حیاتی دارند.»

برآورد این مؤسسه از مرگ ۱.۹ میلیون نفر دیگر، بر اساس یک سناریوی «محتمل‌تر» انجام شده که فرض می‌گیرد پوشیدن ماسک توسط مردم و مقررات کنترل شیوع ویروس به همین منوال امروزی باقی خواهند ماند. در این میان، ۳۸ هزار نفر از مرگ و میر پیش‌بینی شده از انگلستان بوده و بیشترین تلفات از هند، آمریکا و برزیل پیش‌بینی شده‌اند.

البته دانشمندان با مدل‌سازی دو سناریوی بهترین حالت و بدترین حالت و مقایسه نتایج دریافته‌اند که اختلاف آمار تلافات در این دو حالت به دو میلیون نفر می‌رسد. در سناریوی «بهترین حالت»، پیش‌بینی شده که پوشیدن ماسک تقریبا در جهان فراگیر بوده و دولت‌ها در صورتی که آمار تلفات روزانه به ۸ نفر در هر یک میلیون نفر برسد، مقررات فاصله‌گیری شدیدتری را وضع خواهند کرد.

در چنین شرایطی، آمار تلفات جهانی به دو میلیون نفر می‌رسد. در سناریوی «بدترین حالت»، که پوشیدن ماسک در وضعیت امروزی باقی می‌ماند و دولت‌ها مقررات فاصله‌گیری اجتماعی را آسان‌تر می‌گیرند، آمار مرگ به ۴ میلیون نفر می‌رسد.

دکتر مورای می‌گوید برای مهار شیوع ویروس هنوز فرصت باقی است، اما هشدار داد که مسئولان دولتی در جهان به خاطر رکود اقتصادی هنوز «در یک خواب کرونایی» به سر می‌برند.

وی افزود: بیماری تنفسی در فصل زمستان به اوج می‌رسد و روز جمعه گفت: انتظار می‌رود کووید-۱۹ در فصل سرما بیشتر شود.

جفری شامان، کارشناس بیماری‌های عفونی از دانشگاه کلمبیا، به واشینگتن پست گفت: «این‌ها همه حدس و گمان است چرا که عوامل متعددی وجود دارند که قابل پیش‌بینی نیستند و چگونگی سرایت بیماری چیزی است که دانشمندان واقعا هنوز خیلی خوب سر در نمی‌آورند.»

وی افزود: «این که در چند ماه آینده چه اتفاقی بیافتد عملا بستگی به این دارد که جامعه در چند هفته آینده چه اقدامی بکند.»
منبع: ایندیپندنت
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید