آیا کارفرمایان می‌توانند از کارمندان دورکار جاسوسی کنند؟

آیا کارفرمایان می‌توانند از کارمندان دورکار جاسوسی کنند؟

برخی از رؤسا استدلال می‌کنند استفاده از این نرم‌افزار‌ها برای افزایش بهره‌وری مفید است، اما تحقیقی که توسط موسسه توسعه و نیروی کار صورت گرفته است نشان می‌دهد که نظارت بر محیط‌های کاری می‌تواند باعث از بین رفتن اعتماد شود.

کد خبر : ۸۵۳۲۸
بازدید : ۲۳۷۰
آیا کارفرمایان می‌توانند از کارمندان جاسوسی کنند؟
فرادید | با افزایش بحران ویروس کرونا، نخست‌وزیر بریتانیا، بوریس جانسون، به کارمندان ادارات توصیه کرده تا آنجا که امکان دارد دورکاری کنند. اما این به این معنی نیست که کارمندان می‌توانند به طور کامل از محیط اداری دور باشند؛ زیرا گزارش‌شده تعداد کارفرمایان بریتانیایی که از سیستم‌های نظارتی برای کنترل کارمندان در ساعات اداری آن هم با کیلومتر‌ها فاصله استفاده می‌کنند رو به افزایش است.

برطبق گزارش روزنامه آبزرور، برخی رؤسا از ابزار‌های آنلاین برای بازتولید محیط‌های کاری آنلاین استفاده کرده‌اند و برخی دیگر از شرکت‌های تکنولوژی درخواست کرده‌اند روش‌های دیجیتالی را برای نظارت بر کار کارمندان از راه دور در اختیار آن‌ها بگذارند.

به گزارش فرادید به نقل از دیلی‌میل، کلودیا پاگلیاری، محقق در رشته جامعه و سلامت دیجیتال از دانشگاه ادنبرگ در انگلستان می‌گوید رؤسا تلاش‌هایشان برای کنترل اوقات کارمندان را «افزایش داده‌اند»؛ درست مثل اینکه در دنیای واقعی بر عملکرد کارمندان خود نظارت می‌کنند.

«مردم کارمندان خانگی شده‌اند و بسیاری سازمان‌ها می‌خواهند بر عملکرد کارمندان خود نظارت دائمی داشته باشند.» پاگلیاری می‌گوید کارفرمایان از طریق ابزار‌هایی مانند Slack and Microsoft Team که به آن‌ها گزارش می‌کند کدام کارمند فعال است، کار آن‌ها را پیگیری می‌کنند.
بیشتر بخوانید:

دیوید هاینِمِر هَنسون، یکی از موسسان استارتاپِ Basecamp که پلتفرم‌هایی را برای کارکنان راه دور طراحی می‌کند، می‌گوید او درخواست شرکت‌هایی را که میل داشتند از کارکنان خود جاسوسی کنند، رد کرده است.
او ادعا می‌کند: «ما تاکنون به آن‌ها گفته‌ایم که API یا «رابط برنامه‌نویسی کاربردی» ما نمی‌تواند برای نظارت بر کارمندان از راه دور استفاده شود.

شیبو فیلیپ، بنیان‌گذار شرکت Transcend مستقر در لندن که محصولات آرایشی را به صورت عمده خریداری می‌کند و در فضای آنلاین به فروش می‌رساند، می‌گوید: «یکسال و نیم است که از نرم‌افزار Hubstaff برای رهگیریِ کارمندانش، زمانی که از کیبرد و ماوس استفاده یا از وبسایت‌ها بازدید می‌کنند، استفاده می‌کند.»
آیا کارفرمایان می‌توانند از کارمندان جاسوسی کنند؟

شیبو ۷ کارمند در هند دارد و از اینکه روشی خودکار برای کنترل کارمندانش دارد رضایت دارد.
او می‌گوید: «با نگاه کردن به اسکرین‌شات‌ها و اینکه هر کارمندی چه مدت زمان صرف یک کار خاص می‌کند می‌توانم فرایند انجام شدن کار‌ها را کنترل کنم.» شیبو می‌افزاید: «کارمندان کاملاً از وجود این نرم‌افزار آگاه هستند.»

به گزارش فرادید به نقل از بی‌بی‌سی ورلد، یک شرکت دیگر به نام Sneek تکنولوژی‌ای را عرضه می‌کند که تصاویر کارکنان را در حین کار کردن با لپ‌تاپ ثبت می‌کند و برای کارمندان دیگر شرکت ارسال می‌کند. تصاویر می‌تواند هر لحظه ثبت شود. یک مطالعه که اخیراً توسط دانشگاه‌های کاردیف و ساوت‌همپتون انجام شده است نشان می‌دهد که بیشتر رؤسا نگرانند که با خارج شدن کارمندان از دید آن‌ها «از مسئولیت‌های خود شانه خالی کنند». این‌درحالیست که قرنطینه و محدودیت‌ها ظاهراً تأثیر چندانی بر تولیدات نداشته است.

جاش، ۲۶‌ساله، یک عکاس ساکن لندن است. او قبول دارد که از خانه کار کردن میزان کارایی او را کاهش داده است. او آشپزخانه خانه‌اش را تبدیل به یک استودیو عکاسی موقت کرده است. او می‌گوید: «برخی اوقات همه کار‌ها را انجام می‌دهم، اما بعضی اوقات چندین دقیقه می‌نشینم و فقط به یک جفت دمپایی خیره می‌شوم. از خانه کار کردن به راحتی می‌تواند حواس آدم را پرت کند.»

او می‌گوید خوشحال است که رئیسش او را با نرم‌افزار‌ها کنترل نمی‌کند. «احساس بدی دارم که کسی مدام من را تحت نظر داشته باشد.» برخی از رؤسا استدلال می‌کنند استفاده از این نرم‌افزار‌ها برای افزایش بهره‌وری مفید است، اما تحقیقی که توسط موسسه توسعه و نیروی کار صورت گرفته است نشان می‌دهد که نظارت بر محیط‌های کاری می‌تواند باعث از بین رفتن اعتماد شود.

جانی جیفورد، مشاور ارشد موسسه تحقیقاتی رفتار سازمانی می‌گوید: «کنترل رفتار کارمندان برای کاهش خطا‌ها و مدیریت عملکرد قابل توجیه است، اما باید سیاست‌های شفافی برای نظارت بر کار کارمندان وجود داشته باشد و آن‌ها بدانند که کارشان چطور ارزیابی می‌شود و نکته مهمتر اینکه این نظارت باید شایسته باشد.»

او توضیح می‌دهد: «کارفرمایان با حمایت از کارمندان نتایج بهتری خواهند گرفت تا اینکه بخواهند عملکرد‌های بی‌ربط مثل مدت زمانی که آن‌ها با صفحه کلید کار می‌کنند را اندازه‌گیری کنند.»
جاناتان رِنی، حقوقدان، می‌گوید: «شرکت‌ها باید در استفاده از این نرم‌افزار‌ها دقت کنند. کارفرمایان موظف هستند اعتماد کارمندان خود را خدشه‌دار نکنند.» او می‌گوید هر شرکتی که از نرم‌افزار‌های نظارتی استفاده می‌کند باید قوانین را به صورت کتبی به کارمندان ابلاغ کند و کارمندان را از چگونگی اجرای این قوانین آگاه سازد.

خبر‌ها درباره درخواست کارفرمایان به استفاده از روش‌هایی برای جاسوسی از کارمندانشان به دنبال درخواست دولت بریتانیا از کارمندان برای دورکاری مطرح شد. دولت بریتانیا از کارمندان خواسته تا آنجا که می‌توانند دورکاری کنند. طبق راهنمای فعلی: «درجاییکه کارفرمایان می‌توانند با مشورت با کارمندان خود از راه دور فعالیت‌هایشان را انجام دهند، این کار باید انجام شود. اما اگر محیط کاری به اندازه کافی ایمن است و فرد باید حتماً در اداره حضور پیدا کند، باید این کار را بکند.»

بسیاری از کارمندان از دورکاری استقبال کرده‌اند. پیمایشی که در ماه جولای انجام شد نشان داد که از هر ۳ بریتانیایی ۱ نفر بعد از تمام شدن تهدید کرونا نیز تمایل دارد به دورکاری ادامه دهد.

مطالعه‌ای که توسط مرکز تحقیقاتی کسب‌وکار و اقتصاد انجام شد دریافت که ۳۲‌درصد از مردم پیش‌بینی می‌کنند که حداقل بعد از پایان محدودیت‌های کرونایی هم بتوانند به صورت پاره‌وقت از خانه کار کنند. این تحقیق همچنین نشان داد که بین ۲۵ تا ۳۰ درصد از کارمندان برخی اوقات دورکاری خواهند کرد.

منبع: The Daily Mail & The BBC World
گردآوری و ترجمه: سایت فرادید
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید