واکسن نایاب آنفلوآنزا؛ بالاخره نوشدارو پس از مرگ سهراب می‌رسد؟

واکسن نایاب آنفلوآنزا؛ بالاخره نوشدارو پس از مرگ سهراب می‌رسد؟

آنفلوآنزا مهمان هر ساله پاییز جهان است، اما همزمانی این بیماری با کرونا خطرات این دو اپیدمی را افزایش داده است. در چنین شرایطی بیشتر کشور‌های حاضر در مناطق شمالی جهان در حال ایجاد ایمنی جمعی آنفلوآنزا هستند. اما وزارت بهداشت ایران تاکنون نتوانسته واکسن مورد نیاز کشور را فراهم کند. با این حال در صورتی که دولت بتواند مشکلات انتقال ارز هم حل کند، تنها تا پایان مهرماه فرصت خواهد داشت تا ایمنی جمعی را ایجاد کند. متخصصان اپیدیمولوژی در این باره می‌گویند که تمام مردم باید تا پایان ماه مهر واکسن آنفلوانزا بزنند تا در تمام فصول سرد، در برابر این بیماری محافظت شوند.

کد خبر : ۸۵۴۱۵
بازدید : ۴۳۵۱
واکسن نایاب آنفلوآنزا؛ بالاخره نوشدارو پس از مرگ سهراب می‌رسد؟
فرادید | دو هفته از آغاز پاییز گذشته، اما همچنان واکسن آنفلوآنزا در داروخانه‌های کشور نایاب است، براساس اعلام سخنگوی دولت تاکنون یک میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن وارد کشور شده و قرار است در اختیار مادران باردار و گروه‌های حساس و بیماران خاص قرار گیرد. ربیعی همچنین گفته تا پایان مهرماه یک میلیون دوز دیگر برای گروه‌های حساس وارد می‌شود و پس از آن هم ۱۴ میلیون دوز در اختیار داروخانه‌ها قرار خواهد گرفت.

به گزارش فرادید، مسئولان وزارت بهداشت درباره واکسن‌های موجود در کشور می‌گویند "اکنون ۱.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا برای واکسینه شدن همه مادران باردار در کشور وجود دارد و آن‌ها باید برای دریافت و تزریق این واکسن به مراکز جامع سلامت مراجعه کنند. "

رییسی معاون بهداشت این وزارتخانه گفته "در حال حاضر حدود یک میلیون و ۲۴۰ هزار مادر باردار در کشور داریم که حدود ۶۷۰ هزار نفر از این مادران باردار در سامانه‌های بهداشت ثبت شده‌اند. "

براساس اعلام وزارت بهداشت اولویت تزریق واکسن با برخی زنان باردار، پرسنل کادر بهداشت و درمان در تمام بخش‌های دولتی، غیردولتی و خصوصی است.

البته گفته شده که با اولویت تزریق واکسن با خط اول درمانی، بیماران خاص و افراد حاضر در مراکز بهزیستی خواهد بود.

اولویت بندی وزارت بهداشت برای تزریق واکسن آنفلوآنزا در حالی است، که قرار است تا پایان مهرماه تنها ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن به کشور وارد شود. اما آمار گروه‌های در انتظار تزریق واکسن بسیار بیشتر از واکسن‌های وعده داده شده توسط وزارت بهداشت است.

از طرفی در حال حاضر امکان واردات واکسن آنفلوآنزا به دلیل تحریم‌های آمریکا فراهم نیست. اما سخنگوی دولت گفته که از ماه آینده ۱۴ میلیون دوز واکسن وارد کشور می‌شود و پس از وارد شدن واکسن در داروخانه‌های کشور می‌شود.

اظهارات ربیعی در شرایطی است که مسئولان وزارت بهداشت و انجمن داروسازی ایران می‌گویند که مسئله انتقال ارز همچنان حل نشده و به همین دلیل تاکنون واکسن مورد نیاز وارد کشور نشده است.

در این رابطه، دکتر علی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازی ایران گفته "متاسفانه واردکنندگان واکسن آنفلوآنزا به مشکل برخورد کردند. حتی ارز مورد نیاز را هم واریز کردند، اما با مشکل انتقال وجه به تامین کننده واکسن مواجه شدند که یکی عمده‌ترین دلیل آن تحریم‌های آمریکا علیه کشور است. بر همین اساس فعلا تنها در حد همان ۲.۵ میلیون دوز، واکسن آنفلوآنزا وارد کشور شده است که آن هم برای شبکه بهداشت توزیع می‌شود. "
واکسن نایاب آنفلوآنزا؛ بالاخره نوشدارو پس از مرگ سهراب می‌رسد؟

نوشدارو پس از مرگ سهراب؛ تزریق واکسن آنفلوآنزا تا چه زمانی موثر است؟

آنفلوآنزا مهمان هر ساله پاییز جهان است، اما همزمانی این بیماری با کرونا خطرات این دو اپیدمی را افزایش داده است. در چنین شرایطی بیشتر کشور‌های حاضر در مناطق شمالی جهان در حال ایجاد ایمنی جمعی آنفلوآنزا هستند. اما وزارت بهداشت ایران تاکنون نتوانسته واکسن مورد نیاز کشور را فراهم کند.

با این حال در صورتی که دولت بتواند مشکلات انتقال ارز هم حل کند، تنها تا پایان مهرماه فرصت خواهد داشت تا ایمنی جمعی را ایجاد کند. متخصصان اپیدیمولوژی در این باره می‌گویند که تمام مردم باید تا پایان ماه مهر واکسن آنفلوانزا بزنند تا در تمام فصول سرد، در برابر این بیماری محافظت شوند.

این دسته از اپیدمیولوژیست‌ها همچنین اضافه می‌کنند که تزریق واکسیناسیون در اوایل فصل پاییز از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا پس از تزریق، حدود دو هفته طول می‌کشد تا بدن آنتی‌بادی کافی برای محافظت در برابر عفونت تولید کند. علاوه بر این، هر ۲۸ روز، ۱۶ درصد از اثر واکسن کاسته می‌شود، اما آنتی‌بادی‌هایی که سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس آنفلوآنزا تولید می‌کند، برای ۶ ماه موثر هستند.
اما در طرف مقابل مسئولان وزارت بهداشت معتقدند که تمام مردم نیاز نیست که واکسن بزنند و تزریق واکسن را تنها برای مادران باردار، گروه های حساس وبیماران خاص توصیه می کنند.
محمد مهدی گویا، رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در این باره گفته " واکسن آنفولانزا برای گروه های پرخطر است وهمه مردم لازم نیست که این واکسن را دریافت کنند و براساس پروتکل هایی که هرساله برای این منظور تهیه می شد، به این نکته اشاره شده و امسال هم همینطور است."
براساس آخرین آمار وزارت بهداشت، تاکنون تعداد بیماران مبتلا به کووید۱۹ در کشور به ۴۶۱ هزار و ۴۴ نفر رسیده و مجموع جان باختگان این بیماری نیز به ۲۶ هزار و ۳۸۰ نفر رسیده است.
واکسن نایاب آنفلوآنزا؛ بالاخره نوشدارو پس از مرگ سهراب می‌رسد؟

گروه های در خطر آنفلوآنزا؛ علائم و راه های پیشگیری بیماری چیست؟

تب و لرز، درد عضلانی، درد مفاصل، سردرد، خستگی، سرفه، درد گلو، آب ریزش بینی یا گرفتگی بینی، تهوع، استفراغ و اسهال در عده‌ای از بیماران از علایم آنفلوآنزا است و بعضی از علائم ممکن است بیش از یک هفته طول بکشد.

متخصصان می‌گویند که افراد سالمند بالای ۶۵ سال، زنان باردار، افراد دارای بیماری زمینه‌ای مزمن، افراد چاق، کودکانی که به مدت طولانی تحت درمان با آسپرین قرار دارند و کسانی که داروی ضعیف‌کننده سیستم ایمنی یا کورتیکواستروئید مصرف می‌کنند، بیش از سایر افراد در معرض ابتلا به آنفلوآنزا قرار دارند.

اگرچه احتمال انتقال همزمان ویروس کرونا و آنفولانزا در ماه‌های پیش رو تشدید می‌شود، اما نکته مثبت ماجرا آن جاست که راه‌های پیشگیری از آنفلوانزا مشابه پیشگیری از کروناست.

درواقع اگر پروتکل‌های بهداشتی مربوط به کرونا یعنی استفاده از ماسک، حفظ فاصله فیزیکی از دیگران، شستن مداوم دست ها، عدم تماس دست آلوده با چشم، دهان و بینی و... توسط افراد رعایت شود، احتمال شیوع آنفلوآنزا کاهش می‌یابد.

مروری به تجربه کشور‌های نیمکره جنوبی که در ۶ ماهه اول امسال زمستان را تجربه کرده‌اند هم این موضوع را تایید می‌کند، مثلا در زمستان امسال در کشور استرالیا، میزان شیوع آنفلوآنزا نسبت به سال‌های گذشته کاهشی بوده است، شیلی و آفریقای جنوبی هم تجربه‌های مشابه استرالیا در افت تعداد مبتلایان به آنفولانزا داشته اند.


۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید