افت دوباره شاخص سهام

افت دوباره شاخص سهام

هر چند این فرآیند به عقیده برخی از صاحب‌نظران بازار سرمایه مثبت ارزیابی می‌شود، اما به محض جان گرفتن بازار سهام کاهش مجدد این ارقام در قالب مصوبات جدید می‌تواند همانند تجربه چند وقت گذشته زمینه‌ساز خروج نقدینگی از جریان داد و ستد‌های بورس و فرابورس شود.

کد خبر : ۸۶۳۴۶
بازدید : ۶۷۸۸
روز گذشته سهامداران تالار شیشه‌ای شاهد افت ۶/ ۲ درصدی نماگر اصلی بورس تهران و قرار گرفتن این نماگر در مرز نزول از کانال ۳/ ۱ میلیون واحد بودند. در این شرایط دیروز یک عضو هیات مدیره سازمان بورس از مصوبات جدید در راستای تقویت طرف تقاضا خبر داد.
نخستین مصوبه مربوط به تغییر سقف مجاز خرید صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت می‌شود که با افزایش ۳۳ درصدی همراه شده و از رقم ۱۵ به ۲۰ درصد رسیده است.

سیاست‌گذاران بورس که مدام در حال تغییر قوانین و مقررات هستند و طی سه ماه اخیر بار‌ها قاعده بازی در زمین صندوق‌های با درآمد ثابت را در راستای مدیریت بازار عوض کرده اند، گویی فضای معاملاتی بازار سرمایه به بستری برای آزمون و خطا‌های این افراد مبدل شده است که در زمان نیاز مصوباتی تازه را صادر کنند.

با این حال عدم ثبات قانون‌گذار در وضع دستورالعمل‌های معاملاتی معضلی است که گریبان‌گیر اهالی بازار سرمایه شده است. افزایش درصد اعتبار مجاز مشتریان کارگزاری از ۲۰ به ۳۰ درصد دیگر مصوبه سازمان بورس در این روز معاملاتی بود.
هر چند این فرآیند به عقیده برخی از صاحب‌نظران بازار سرمایه مثبت ارزیابی می‌شود، اما به محض جان گرفتن بازار سهام کاهش مجدد این ارقام در قالب مصوبات جدید می‌تواند همانند تجربه چند وقت گذشته زمینه‌ساز خروج نقدینگی از جریان داد و ستد‌های بورس و فرابورس شود.
با این حال قانون‌گذاران باید با اتخاذ قوانین مطلوب، ایجاد ثبات در رویه و ترسیم چشم‌انداز شفاف معاملاتی مسیر را برای سرمایه‌گذاری در بازار‌های مالی و به خصوص بخش مولد اقتصاد کشور تسهیل کنند. روز سه‌شنبه در جریان خالص تغییر مالکیت (از حقیقی به حقوقی) خالص فروش حقیقی‌ها ۱۰۷۱میلیارد تومان به ثبت رسید.
با این حال ارزش معاملات خرد بورس تهران رقم ۳۵۹۳ میلیارد تومانی را به خود اختصاص داد. در این میان فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد از افزایش نرخ سودآوری شرکت‌ها خبر داد. به گفته او نرخ رشد سود برخی از شرکت‌های بورسی به بیش از ۳۰۰ درصد و P/ E برخی از شرکت‌ها به رقم ۴ مرتبه رسیده است. هر چند اظهار نظر‌های وزیر اقتصاد نشان از ارزندگی قیمت سهام شرکت‌ها دارد، اما با رفتار معامله‌گران بازار در تضاد است.
خروج از گردونه معاملات و عرضه سهام به واسطه حقیقی‌ها طی چند روز اخیر نشان از سلب اعتماد سرمایه‌گذاران بازار سرمایه دارد. در حالی دژپسند از سهامداران خواست با تامل نسبت به خرید و فروش سهام خود اقدام کنند که سرمایه سهامداران در بورس تحت تاثیر دستورالعمل‌های خلق‌الساعه لحظه به لحظه آب می‌شود.

رضا کیانی مدیر تحقیق و توسعه بورس تهران نیز روز گذشته از نقش ۸۰ درصدی غیرحرفه‌ای‌ها در نوسان بازار خبر داد و هیچ اشار‌ه‌ای به نقش و دخالت‌های مستمر دولت و سیاست‌گذاران بورسی در این خصوص نکرد. هر چند رفتار سهامداران تازه‌وارد مورد انتقاد فعالان بورسی است، اما مقصر ریزش شاخص‌های سهامی فقط این قشر از سرمایه‌گذاران نیستند.
ابراهیم رئیسی رئیس قوه‌قضائیه نیز دستورالعمل ساماندهی رسیدگی به پرونده‌های بازار سرمایه در هشت ماده از جمله راه‌اندازی شعب تخصصی را ابلاغ کرد که از ۲۹مهر لازم‌الاجرا است.
در ماده ۳ این دستورالعمل آمده است به منظور اشراف بر فعالیت‌های مرتبط با بازار سرمایه و رصد فعالیت‌های غیرقانونی در فضای مجازی، معاونت راهبردی و آمار و فناوری اطلاعات، سازمان ثبت اسناد و املاک، معاونت فضای مجازی دادستانی کل و سایر مراجع ذی‌ربط نسبت به ایجاد زیرساخت‌های لازم به منظور پاسخگویی الکترونیک به استعلامات ضابطان یادشده از پایگاه‌های اطلاعاتی اقدام لازم را به عمل آورند.
همچنین سازمان ثبت اسناد و املاک به منظور تسریع و تسهیل امور ناشران اوراق بهادار و نهاد‌های مالی و سایر تشکل‌های تحت نظارت سازمان بورس نسبت به استقرار نمایندگی اختصاصی ارائه خدمات مشترک فیزیکی و الکترونیکی در سازمان بورس اقدام کند.
سازمان بورس در تامین زیرساخت‌ها، تجهیزات و طراحی و تولید سامانه‌های مربوطه همکاری لازم را می‌کند. بر این اساس سازمان بورس و اوراق بهادار با پشتوانه قوه‌قضائیه می‌تواند در مسیر افزایش شفافیت و مبارزه با فساد و رانت گام بردارد.
سمیرا خوشنود مدیر عملیات بازار شرکت بورس تهران از عملیات بازارگردانی روی سهم پالایشگاه بندرعباس و پنج شرکت دیگر با دامنه مظنه ۳ درصدی و حداقل حجم سفارش انباشته و معاملات روزانه از ۵ آبان خبر داد. درگروه خودرو و ساخت قطعات، شرکت سایپا از دریافت مجوز افزایش ۲۵ درصدی نرخ چهار محصول از یکم مهر ماه خبر داد و با توقف نماد، آماده بازگشایی در معاملات امروز شد.
در گروه قند و شکر، شرکت قند ثابت خراسان قصد دارد سرمایه فعلی را از ۵۱ میلیارد تومان به ۷/ ۱ هزار میلیارد تومان تغییر دهد. تامین مالی «قثابت» از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها با هدف بهبود ساختار مالی صورت می‌گیرد. در این گروه شرکت چین‌چین نیز از افزایش سرمایه ۲۷۱ درصدی از محل سود انباشته خبر داد و با توقف نماد، آماده بازگشایی در داد و ستد‌های امروز شد.
در گروه مخابرات نیز شرکت ارتباطات سیار ایران با انتشار گزارشی اعلام کرد: در عملکرد ۷ ماهه بالغ بر ۲/ ۱۳ هزار میلیارد تومان درآمد شناسایی شده که نسبت به دوره مشابه گذشته با افزایش ۳۲ درصدی همراه است. در گروه فلزات اساسی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش نیز به دنبال افزایش سرمایه فعلی از ۵/ ۱ به ۳ هزار میلیارد تومان است.
بر این اساس تامین مالی «کاوه» از دو محل مطالبات سهامداران و آورده نقدی و سود انباشته اعمال خواهد شد. در این گروه شرکت فولاد مبارکه گزارش تولید و فروش مهر ماه و ۷‌ماهه سال مالی جاری را منتشر کرد. «فولاد» از شناسایی ۳۴ هزار میلیارد تومان درآمد خبر داد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ۴۵ درصد افزایش مواجه شده است.
در گروه سرمایه‌گذاری‌ها نیز علی ارجمندی مدیرعامل سرمایه‌گذاری مس سرچشمه از عرضه اولیه دو شرکت زیرمجموعه، تشکیل سبد بورسی ۵۰۰ میلیارد تومانی، بازارگردانی سهام و تجدید ارزیابی دارایی زیرمجموعه‌ها خبر داد.
در گروه رایانه و فعالیت‌های وابسته به آن، شرکت همکاران سیستم با انتشار گزارش عملکرد نیمه نخست سال جاری با رشد ۵۸، ۱۰۲ و ۱۶۹ درصدی درآمد‌های عملیاتی، سود عملیاتی و سود خالص نسبت به مدت مشابه قبل همراه شد.
افت دوباره شاخص سهام
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید