ویروس کرونا چه بر سر ریه می‌آورد؟

ویروس کرونا چه بر سر ریه می‌آورد؟

بررسی‌های نشان می‌دهد که ویروس کرونا پس از ورود به ریه‌های فرد، دو حالت را پیش می‌آورد. در حالت نخست ویروس کرونا منجر به ایجاد ذات الریه در فرد می‌شود. در چنین شرایطی ریه‌ها کاملا از مایعات پر و ملتهب شده و باعث می‌شوند که نفس کشیدن خیلی سخت شود.

کد خبر : ۸۸۲۸۵
بازدید : ۱۰۰۴۰
ویروس کرونا

فرادید | بیشتر افرادی که به ویروس کرونا (کووید ۱۹) مبتلا می‌شوند، بیماری‌شان از نوع خفیف است. از همین رو روند درمانی آن‌ها سریع‌تر انجام شده و اندام‌های کمتری با ویروس درگیر می‌شوند. اما نوع شدید کرونا به سرعت وارد ریه شده و این اندام را درگیر می‌کند. این درگیری بسته به میزان فراگیری ویروس، هم جان فرد را خطر می‌اندازد و هم ممکن است بهبودی آن ماه‌ها طول بکشد.

به گزارش فرادید؛ کروناویروس که نوعی سندرم حاد تنفسی است، ریه‌ها را به عنوان میزبان خودانتخاب می‌کند. این ویروس پس از ورود به ریه میزبان می‌تواند سبب عوارض ریوی مانند ذالت الریه و در موارد شدید موجب سندرم تنفسی حاد تنفسی شود.


البته گاهی سیستم ایمنی میزبان، اجازه ورود ویروس به ریه و دیگر اندام‌ها را نمی‌دهد و این بیماری پس از گذشته دو هفته بهبود می‌یابد. البته برخی محققان می‌گویند که کرونا الزاما به ریه حمله نمی‌کند، گاه این ویروس دیگر اندام‌ها را به عنوان میزبان انتخاب می‌کند.

این محققان می‌گویند اگر هم ویرس کرونا ریه را به عنوان میزبان انتخاب کند، علائمی همچون تنگی‌نفس، درد قفسه سینه، کبودی لب و کبودی انگشت‌ها در بیمار پدیدار می‌شود.

با این وجود، محققان معتقدند که درصورت درگیر شدن ریه در جریان کرونا، بیماری ریه تا آخر عمر همراه فرد نخواهد بود و حتی آن دسته از بیمارانی که شدت و وخامت کرونا را تجربه کردند اکثر قریب به اتفاق آن‌ها نیز به مرور زمان بهبودی پیدا می‌کنند و ریه به حالت قبل برمی‌گردد. این دسته از محققان می‌گویند که شاید تنها یک درصد این بیماران با این ویروس تا آخر عمرشان دست و پنجه نرم کنند.

تاثیر کرونا بر ریه
با آلوده شدن ریه‌ها به ویروس کرونا چی اتفاقی رخ می‌دهد؟

بررسی‌های نشان می‌دهد که ویروس کرونا پس از ورود به ریه‌های فرد، دو حالت را پیش می‌آورد. در حالت نخست ویروس کرونا منجر به ایجاد ذات الریه در فرد می‌شود. در چنین شرایطی ریه‌ها کاملا از مایعات پر و ملتهب شده و باعث می‌شوند که نفس کشیدن خیلی سخت شود. برای برخی از افراد، این مشکلات تنفسی می‌تواند به اندازه‌ای سخت باشد که نیاز به درمان در بیمارستان با اکسیژن یا حتی دستگاه‌های تهویه هوا (ونتیلاتور ها) باشند.

ذات الریه به دلیل کووید ۱۹ در هر دو ریه تمایل به نگه داشتن دارد. کیسه‌های هوا در ریه‌ها کاملا با مایعات پر شده و در نتیجه محدودیت توانایی برای گرفتن اکسیژن حاصل شده و همین امر سبب تنگی نفس، سرفه و سایر علائم می‌شود.

متخصصان ریه می‌گویند در حالی که بیشتر مردم از ذات الریه بدون هرگونه آسیب‌های پایدار ریوی ریکاوری و بهبود پیدا می‌کنند، اما ذات الریه‌های همراه با کووید ۱۹ می‌تواند خیلی سخت‌تر باشد. حتی بعد از عبور از این بیماری، صدمات ریه می‌تواند تا چند ماه باعث مشکلات تنفسی خیلی سخت شود که ممکن است ماه‌ها طول بکشد تا بهبود یابد.

در حالت دوم، با پیشرفت ذات الریه کیسه‌های هوا بیشتر با تراوش و نشت مایعات از رگ‌های ریز درون ریه پر می‌شوند که در نهایت باعث تنگی نفس و سندرم درد تنفسی شدید و از دست رفتن (نارسایی) ریه‌ها خواهد شد.

بیماران با سندرم زجر حاد تنفسی (ARDS) اغلب اوقات ناتوان در نفس کشیدن به تنهایی خواهند بود و نیازمند دستگاه‌های حمایتی تنفسی از جمله ونتیلاتور‌ها هستند تا چرخش اکسیژن در بدن را داشته باشند.

با این وجود چه این اتفاقات در منزل بیفتد و چه در بیمارستان، سندرم زجر حاد تنفسی (ARDS) می‌تواند کشنده باشد. کسانی که از سندرم زجر حاد تنفسی (ARDS) زنده باقی مانده اند و از کووید ۱۹ بهبود و ریکاوری پیدا خواهند کرد، ممکن است زخم ریوی ماندگاری را به همراه داشته باشند.

در نهایت مدت درگیری ریه هم بستگی به ابتلا به بیماری زمینه‌ای دیگری دارد که اگر شخص سابقا مشکل ریه یا دیابت داشته زمان این درگیری افزایش می‌یابد، همچنین ژنتیک افراد نیز موثر است که بدن چه واکنشی و یا چه علائمی بروز دهد.
علائم درگیر شدن ریه با کرونا

برای درمان ریه های آلوده به کرونا چه باید کرد؟

پزشکان و محققان معتقدند که بهبود بیماران و طولانی شدن زمان سلامتی ریه، وابسته به نوع مراقبت‌ها و چگونگی سریع بودن خدماتی است که افراد دریافت می‌کنند، دارد. بستری شدن زودهنگام در بیمارستان‌ها برای بیماران با شدت سخت بیماری می‌تواند آسیب‌های ریوی را به حداقل برساند.

برخی متخصصان ریه هم می‌گویند بیمارانی که ریه‌های آن‌ها به ویروس کرونا آلوده شده باید داروی ضد ویروسی مصرف کنند. البته سید مهدی فرساد، فوق تخصص جراحی قفسه سینه در این رابطه تاکید کرده مصرف دارو‌های ضد ویروسی باید تحت نظر پزشک تجویز و مصرف شود.

او می‌گوید به افرادی که در خانه قرنطینه می‌شوند، توصیه می‌کنیم که در مدت بیماری باید با پزشک خود در تماس باشند و درمان خودسرانه‌ای انجام ندهند. این بیماران در صورتی که متوجه علائمی همچون تنگی تنفس و سرفه شدند و تب آن‌ها قطع نشد مجدد به پزشک مراجعه کنند، زیرا لازم است تا سی‌تی اسکن ریه انجام دهند و دارو‌های قبلی عوض شود و حتی در صورت نیاز در بیمارستان بستری شوند.

دکتر پاناجیز گالیاستوس از دانشکده پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا در مقاله‌ای که در مجله این دانشگاه منتشر شده است، راه‌هایی را پیش روی بیماران کرونایی قرار داده تا از آسیب جدی به ریه‌ها جلوگیری کنند.
کرونای انگلیسی، ریه
او در این مقاله نوشته است: "اگر شما دارای مشکلات بهداشتی و بیماری‌های زمینه‌ای هستید که شما را در معرض خطر بیشتری قرار می‌دهد، تمام تلاش خود را برای به حداقل رساندن در معرض این بیماری قرار گرفتن انجام دهید. به عنوان مثال افراد مبتلا به دیابت، COPD یا بیماران قلبی باید به طور ویژه مراقب باشند که با نظارت و مصرف دارو‌های خود طبق دستورالعمل، شرایط را مدیریت کنند. "

در این مقاله تاکید شده است که تغذیه مناسب و هیدراتاسیون می‌تواند به جلوگیری از عوارض کووید ۱۹ کمک کند.

تغذیه مناسب به طور کلی برای سلامتی مهم است. هیدارتاسیون مناسب باعث حفظ حجم خون مناسب و غشا‌های مخاطی سالم در دستگاه تنفسی می‌شود که می‌تواند به مقاومت بهتر در برابر عفونت‌ها و آسیب بافت کمک کند.

دکتر پاناجیز گالیاستوس معتقد است که بعد از یک مورد جدی کووید ۱۹، ریه‌های بیمار می‌توانند بهبود پیدا کنند، اما نه یک شبه. او می‌گوید ریکاوری و بهبود ریه‌های آسیب دیده قطعا فرآیندی زمان برخواهد بود.

او همچین نوشته است که "آسیب اولیه به ریه‌ها و به دنبال آن زخم شدن در ریه‌ها وجود دارد، اما با گذشت زمان که می‌تواند سه ماه تا یکسال یا بیشتر نیز طول بکشد، عملکرد ریه فرد به سطح قبل از کووید ۱۹ باز خواهد گشت. "
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید