سرمایه‌گذاری در بازار ارز دیجیتال مطمئن است؟

سرمایه‌گذاری در بازار ارز دیجیتال مطمئن است؟

سرمایه گذاری در بازار ارز دیجیتال ؛ در حال حاضر بیش از ۱۵۰۰ ارز دیجیتال در بازار وجود دارد، که می‌توان اقدام به خرید آن‌ها کرد. اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که ارز‌هایی مانند بیت‌کوین، بیت‌کوین کش، اتریوم، لیت‌کوین و … جزو بهترین ارز‌های دیجیتال برای سرمایه گذاری در این چند ساله اخیر بوده و هستند.

کد خبر : ۸۸۴۷۶
بازدید : ۵۱۱۰
سرمایه گذاری در بازار ارز دیجیتال مطمئن است؟
فرادید | اولین بار سال ۲۰۰۹ بود که پای ارز‌های دیجیتال به دنیای سرمایه گذاری باز شد، اما اعتماد به این ارز‌ها از همان روز‌های ابتدایی محل ابهام بود. البته طولی نکشید که عده زیادی به سمت و سوی ارز‌های دیجیتال کشیده شدندو حالا پس از گذشت ۱۱ سال از ورود ارز‌های دیجیتال به اقتصاد جهان تعداد بسیار زیادی از مردم به سرمایه گذاری در این بازار روی آورده اند. البته در ایران ریسک سرمایه گذاری در این حوزه قدری بالاست آن هم به علت تحریم‌های اقتصادی ایران از سوی آمریکا است که امکان دارد بستن حساب به بهانه دور زدن تحریم‌ها و یا شامل شدن شرکت سرویس دهنده به ایرانیان در لیست تحریم جدید، سرمایه فرد را به باد دهد.

به گزارش فرادید ، البته ریسک سرمایه گذاری در بازار ارز‌های دیجیتال در ایران تنها به این مورد ختم نمی‌شود. ریسک بعدی این بازار غیر قابل پیگیری بودن تراکنش‌ها در این بازار است. بدین معنا که تراکنش ارز‌های دیجیتال هیچ اثر قابل پیگیری ندارد و اثر مشخصی از خود به جا نمی‌گذارد.

با این وجود باید توجه داشت که خرید و فروش ارز دیجیتال را نباید از هر فرد حقیقی یا حقوقی انجام داد و بهتر است از شرکت‌های که در این زمینه فعالیت می‌کنند و به عبارتی، از صرافی‌های آنلاین خرید و فروش ارز‌های دیجیتال اقدام به این کار کرد.

از طرف دیگر، معاملات ارز‌های دیجیتال به طور شبانه روزی انجام می‌گیرد، در چنین شرایطی ممکن است دربازه کوتاهی نوسان‌های شدیدی رخ دهد. مثلاً در دسامبر ۲۰۱۷ قیمت بیت کوین از ۲۰۰۰۰ دلار فراتر رفت، اما در مارس ۲۰۱۸ به ۸۵۰۰ دلار سقوط کرد.

با توجه به اینکه نرخ مصوبی برای ارز‌های دیجیتال وجود ندارد ریسک سرمایه‌گذاری در ارز‌های دیجیتال بیشتر است. البته برای کاهش ریسک معاملات شما می‌توانید با روش‌های مدیریت سرمایه، سرمایه‌گذاری امن‌تری تجربه کنید.

از سویی هم بازار ارز‌های دیجیتال هنوز هم با مشکلات قانون گذاری دست‌وپنجه نرم می‌کند. مثلاً هر زمان که تعدادی از دولت‌ها خرید و فروش ارز‌های دیجیتال را در کشور خود ممنوع اعلام می‌کنند، قیمت‌ها کاهش می‌یابند. یا همچنین زمانی که فیس‌بوک و گوگل تبلیغات مربوط به ارز‌های دیجیتال را ممنوع اعلام کردند، نقدینگی در بازار کاهش یافته و بازار به لحاظ حجم معاملات به طور قابل توجهی کوچک‌تر شد.

سرمایه گذاری ارز دیجیتال
هنوز وضعیت قانونی ارز‌های دیجیتال در ایران در هاله‌ای از ابهام است، اما چیزی که مشخص است این است که خرید و فروش ارز‌های دیجیتال به طور کلی غیر قانونی نیست. در نهایت می‌توان گفت با وجود جدید بودن فضای ارز‌های دیجیتال رویکرد دولت در این خصوص شفاف و قطعی نیست، هرچند که اخیرا واکنش‌های بسیار خوبی از مسئولین را شاهد بوده ایم. پرواضح است که اگر از این تکنولوژی در راستای اهداف مفید استفاده شود هیچ مشکل شرعی و قانونی ندارد.
در نهایت می توان گفت که کلاه برداری در خرید و فروش اولیه هنگام مبادله با ریال، حملات فیشینگ و قربانی شدن در پولشویی‌ها، پروژه‌های پانزی و هرمی، بدافزارها و باج افزارها، بلاک شدن سرمایه توسط اکسچنج‌های بین المللی، خرید ارزهای دیجیتال بی ارزش و رشد و نزول های فیک و ورود یا خروج های بد موقع به بازار و متضرر شدن سرمایه گذار از جمله مهم ترین خطرات و ریسک ها ورود به این بازار است.

خرید کدام یک از ارز‌های دیجیتال ارزش ریسک دارد؟

در حال حاضر بیش از ۱۵۰۰ ارز دیجیتال در بازار وجود دارد، که می‌توان اقدام به خرید آن‌ها کرد. اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که ارز‌هایی مانند بیت‌کوین، بیت‌کوین کش، اتریوم، لیت‌کوین و … جزو بهترین ارز‌های دیجیتال برای سرمایه گذاری در این چند ساله اخیر بوده و هستند.
خرید بیت کوین

۱- بیت‌کوین

بیت‌کوین (BTC) خیلی نیازی به معرفی ندارد. ارزش بازار بیت‌کوین در حال حاضر بیش از ۱۷۴ میلیارد دلار است که ۶۵ درصد از کل ارزش بازار ارز‌های دیجیتال را شامل می‌شود. پاداش بیت‌کوین ماینینگ در ۱۱ می ‌امسال از ۱۲.۵ بیت‌کوین به ۶.۲۵ بیت‌کوین رسید. فردای همین روز ترند نزولی قیمت بیت‌کوین معکوس شد و قیمت بیت‌کوین شروع به صعود کرد.

با توجه به اینکه در حال حاضر یک ترند صعودی در این بازار وجود دارد، این احتمال می‌رود که ارزش بازار بیت‌کوین به ۷۰ درصد کل بازار هم برسد.

همان‌طور که پیش‌ازاین بار‌ها گفته‌ایم، سرعت انجام تراکنش‌ها در شبکه بیت‌کوین کم است. در نتیجه استفاده از آن در مقیاس بزرگ عملا ممکن نیست و به همین دلیل خیلی صرف نمی‌کند که شما بخواهید پول خرید از سوپرمارکت را با بیت‌کوین بپردازید؛ زیرا تایید تراکنش می‌تواند حداقل ده دقیقه زمان ببرد.

به همین دلیل شبکه لایتنینگ (Lightning Network) که در سال ۲۰۱۵ توسعه یافت، در سال ۲۰۱۷ توسط توسعه‌دهندگان به شبکه بیت‌کوین نیز وارد شد. ترکیب این دو در نهایت باعث می‌شود بتوان در شبکه بیت‌کوین با سرعت بسیار بالاتری تراکنش‌ها را انجام داد.

این اتفاق باعث می‌شود که سیستم‌های پرداخت در دنیا و فروشگاه‌های اینترنتی راحت‌تر بتوانند خرید با بیت‌کوین را در گزینه‌های خود قرار دهند که باعث رشد بیت‌کوین، افزایش تقاضا برای آن و بزرگ‌تر شدن ارزش بازار بیت‌کوین می‌شود.
خرید اتریوم

۲- اتریوم

اتریوم (ETH) مهم‌ترین ارز دیجیتال بعد از بیت‌کوین با بیش از ۲۵ میلیارد دلار ارزش بازار است. ارزش بازار اتریوم بعد از بیت‌کوین در رتبه دوم قرار داد. اتریوم از همان ابتدا بر پایه استفاده از قرارداد‌های هوشمند ساخته شده است.

یکی از اتفاقاتی که می‌تواند در سال ۲۰۲۰ روی ارزش اتریوم تاثیر چشم‌گیری بگذارد، دو شاخه شدن (fork) آن است. در حال حاضر توسعه‌دهندگان اتریوم توافق کرده‌اند که در زمان نامعلومی یک شاخه دیگر از اتریوم ایجاد کنند که در آن تایید تراکنش‌ها با روش اثبات اعتبار (Proof of stack) صورت می‌گیرد.

این تغییر نیز می‌تواند مسیر استفاده از اتریوم را برای پرداخت‌های اینترنتی و درگاه‌های پرداخت هموارتر کند و در نتیجه روی ارزش بازار اتریوم تاثیر بگذارد.
نئو ارز دیجیتال

۳- نئو

نئو (NEO) یکی از پیشروترین ارزهای دیجیتال در دنیا است. نئو اولین ارز دیجیتال چینی است که به‌صورت کدباز عرضه شده است. نئو یک ارز دیجیتال نسل سوم است که سرعت معاملات در آن بسیار بالاست و همین‌الآن‌هم می‌تواند برای پرداخت‌های فروشگاهی استفاده شود. از آن‌سو پروژه نئو از ابتدا بر پایه ایده ترکیب سرمایه‌های دیجیتال و سرمایه‌های واقعی ساخته شده است. به همین دلایل نئو یکی از ارزهای دیجیتالی است که به‌صورت بالقوه امکان رشد در آن زیاد است.

سرمایه گذاری در بازار ارز دیجیتال مطمئن است؟

۴- EOS

EOS در اصل یک پروتکل از بلاک‌چین است که البته ارز دیجیتال هم دارد. این پروتکل بلاک‌چین به‌قدری قدرتمند است که اگر هر شرکتی مثل آمازون، اوبر یا توییتر بخواهند سیستم‌های خود را بر مبنای بلاک‌چین پیاده کنند، به‌احتمال‌زیاد به سراغ EOS خواهند آمد.

این پروتکل پیشرفته هیچ‌کدام از مشکلاتی که اتریوم و بیت‌کوین با آن روبه‌رو هستند را ندارد. ازاین‌روی موقعیت مناسبی برای رشد دارد. در ضمن این سیستم یک ارز دیجیتال با همین نام EOS هم دارد.
ریپل

۵- ریپل

ریپل (Ripple) البته یک ارز دیجیتال نیست. بلکه یک شبکه برای تبادل تراکنش‌های مالی است. واحد تراکنش‌های مالی در این شبکه XRP است که ارز دیجیتال این شبکه نیز هست.

ریپل یک تفاوت مهم با بقیه ارز‌های دیجیتال دارد. آن‌هم این است که بانک‌ها و سیستم‌های مالی از آن دوری نمی‌کنند. بلکه بانک‌ها و سیستم‌های مالی مختلف در دنیا با استفاده از ریپل با یکدیگر مبادلات مالی انجام می‌دهند.

استفاده از ریپل برای بانک‌ها صرفه زیادی دارد. اولا سرعت تراکنش‌ها بسیار بالاست. امنیت آن چشم‌گیر است و بسیاری از دردسر‌های جاری در بانکداری را ندارد.

دلیل قرار دادن ریپل در لیست ارز‌های دیجیتال توصیه‌شده این است که در سال جدید بانک‌ها و موسسات مالی بیشتری به شبکه ریپل وصل خواهند شد. در نتیجه قیمت ارز دیجیتال آن نیز رشد خواهد کرد.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید