جهش جدید ویروس کرونا؛ با آنتی‌بادی هم مصونیت ندارید

جهش جدید ویروس کرونا؛ با آنتی‌بادی هم مصونیت ندارید

این جهش با عنوان E ۴۸۴ K بخشی از امضای ژنتیکی گونه‌هایی است که هم‌اکنون در آفریقای جنوبی و برزیل شناسایی شده‌اند. برطبق گزارش اداره بهداشت عمومی انگلستان، این جهش به تازگی در ۱۱ نمونه از ویروس کرونای انگلیسی با عنوان B.۱.۱.۷ شناسایی شده است. این خبر خوبی برای کارایی واکسن کرونا نیست.

کد خبر : ۹۰۲۰۶
بازدید : ۱۱۶۱۹
جهش جدید کرونا

فرادید | گزارش جدیدی که روز دوشنبه توسط اداره سلامت عمومی انگلستان منتشر شده است حکایت از آن دارد که ویروس انگلیسی کرونا دچار نوعی جهش‌شده که می‌تواند آن را در برابر آنتی‌بادی مقاوم کند و این ویروس جهش‌یافته به سرعت در انگلستان در حال انتشار است.

فرادید به نقل از سی‌ان‌ان نوشت، این جهش با عنوان E۴۸۴K بخشی از امضای ژنتیکی گونه‌هایی است که هم‌اکنون در آفریقای جنوبی و برزیل شناسایی شده‌اند. برطبق گزارش اداره بهداشت عمومی انگلستان، این جهش به تازگی در ۱۱ نمونه از ویروس انگلیسی با عنوان B.۱.۱.۷ شناسایی شده است. همچنین به نظر می‌رسد که برخی از این نمونه‌ها به جای آنکه از یک مورد واحد منتشر شده باشند، به صورت مستقل دچار جهش شده‌اند.


این به این معنی است که گونه انگلیسی کرونا که از سایر گونه‌ها مسری‌تر شناخته شده است، ممکن است در مقابل آنتی‌بادی محافظت‌کننده‌ای که توسط واکسن در بدن تولید می‌شود، مقاوم باشد؛ که همچنین به این معنی است که افرادی که به واسطه ابتلا به کووید ۱۹ در بدنشان آنتی‌بادی تولید شده نیز در مقابل ابتلای مجدد به ویروسِ جهش‌یافته مصون نیستند.

جوزف فائور، دانشمند محقق در زمینه اپیدمیولوژی در دانشکده بهداشت عمومی یِیل، می‌گوید: «این خبر خوبی برای کارایی واکسن نیست.» او افزود اینکه ما در انگلستان از طریق ردیابی توالی ژنتیکی توانسته‌ایم گونه‌های جدید را شناسایی کنیم و در آمریکا این گونه‌ها مشاهده نشده است، می‌تواند ناشی از برنامه‌های نظارتی قوی ژنومی در انگلستان باشد که آمریکا در آن عقب است.

شواهدی از مصونیت ویروس در مقابل ایمنی

کارشناسان می‌گویند برای پیش‌بینی اثر جهش بر تغییرات مسیر کووید ۱۹ در انگلستان و جهان بسیار زود است. اما برخی تحقیقات می‌گویند احتمالاً دلیل مقاومت ویروس آفریقای جنوبی در مقابل برخی واکسن‌ها جهشِ E۴۸۴K است.

نواوکس اخیراً اعلام کرده است که واکسنش در مرحله سوم آزمایش در انگلستان ۸۹‌درصد مؤثر بوده، اما در مطالعه جداگانه‌ای که بروی ویروس آفریقای جنوبی انجام شد این واکسن فقط ۶۰‌درصد مؤثر بود. به همین منوال، اثربخشیِ ویروس جانسون و جانسون در مرحله سوم آزمایش در کشور‌های متفاوت، نتایج متفاوت داشت: ۷۲‌درصد اثربخشی در آمریکا و فقط ۵۷‌درصد اثربخشی در آفریقای جنوبی. در هر دو آزمایش، بین ۹۰ تا ۹۵‌درصد از موارد به ویروس آفریقای جنوبی که به گونه B.۱.۳۵۱ مرتبط است مبتلا بودند. این گونه حاوی جهشِ E۴۸۴K است. جهش جدید به اصطلاح «جهشِ گریز از مصونیت» نامگذاری شده است.

واکسن کرونا اکنون بیش از هر زمان دیگری مهم است

پاول بینیاس، ویروس‌شناس از دانشگاه راکفلر، تأکید کرد که جهشِ E۴۸۴K «ماه‌ها به صورت پراکنده در چندین نمونه مشاهده شده است». روز دوشنبه دکتر آنتونی فاوچی، متخصص ارشد مبارزه با بیماری‌های عفونی در آمریکا، با استناد به مطالعاتی که در آفریقای جنوبی انجام شده است تأکید کرد که «ابتلای مجدد به ویروس کرونا با میزان بالایی مشاهده شده است که به این معنی است که ابتلا به ویروس نمی‌تواند شما را در برابر ابتلای مجدد مصون کند.»

گونه انگلیسی ویروس کرونا با نام B.۱.۱.۷ نخستین بار در انگلستان شناسایی شد، اما اکنون در حداقل ۷۰ کشور جهان شامل آمریکا وجود دارد. کارشناسان می‌گویند که با جهش‌هایی که ویروس نشان داده است اکنون بیشتر از هر زمان دیگری نیاز به واکسیناسیون گسترده احساس می‌شود.

فاوچی پیش‌از‌این گفته بود: «باید در زمانی بسیار کم تعداد زیادی از افراد واکسینه شوند. هرچند ممکن است اثربخشی واکسن در برابر گونه‌های جدید کمتر باشد، اما افراد را در مقابل ابتلا به شکل‌های شدیدتر بیماری، بستری در بیمارستان و مرگ محافظت می‌کند.»

منبع: CNN
ترجمه: سایت فرادید
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید