جاسازی يک کدمخفی در مرخ نورد ناسا

جاسازی يک کدمخفی در مرخ نورد ناسا

کاربران در عرض تنها چند ساعت دریافتند که این چتر درواقع حاوی کد مخفی آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا است که مامور ارسال مریخ‌نورد به فضا بوده است.

کد خبر : ۹۱۰۲۰
بازدید : ۱۰۱۴۳
فورد مریخ نورد ناسا
سازمان فضایی ناسا در مریخ‌نورد خود یک کد مخفی جای داده بود

سازمان فضایی ناسا در مریخ‌نورد خود یک کد مخفی جای داده بود که کاربران آن را پیدا کردند. این کد در چتر نجات سفید و قرمزی نهفته بود که با پایین آوردن سرعت، کاوشگر «استقامت» را با ملایمت روی سیاره مریخ نشاند.

معمولا چتر نجات را کسی نمی‌بیند، اما این بار، ستاره اول فیلم پر جزئیات فرود یک کاوشگر ناسا، همین چتر نجات بود که با دوربین‌های نصب‌شده روی سطح و لنز‌های رو به بالا دیده می‌شد.

کاربران اینترنتی در همان وهله اول متوجه ظاهر عجیب چتر سفید و قرمز شدند. این چتر‌ها معمولا راه‌راه هستند، اما راه‌های این چتر، ظاهرا شکلی غیر‌معمول داشتند و مردم را کنجکاو کردند.

کاربران در عرض تنها چند ساعت دریافتند که این چتر درواقع حاوی کد مخفی آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا است که مامور ارسال مریخ‌نورد به فضا بوده است. آنان ابتدا دریافتند که طرح راه‌راه احتمالا یک کد دوتایی است: راه‌های قرمز نشانگر اعداد یک و راه‌های سفید نشانگر اعداد صفر. این اعداد، درست مانند کامپیوتر، به جای حروف و کلمات می‌نشینند.

راه‌های قرمز و سفید با تقسیم به ۱۰ قسمت -یا به زبان کامپیوتری، خرده‌هایی که می‌توانند روشن یا خاموش شوند- و افزودن آن به عدد ۶۴، به حروف تبدیل می‌شوند. برای مثال، اولین نمونه عدد ۰۰۰۰۰۰۰۱۰۰ معادل عدد چهار و حرف «D»، چهارمین حرف الفبای انگلیسی، است.

این، اولین حرفی بود که درآمد. سپس با محاسبه بقیه حروف، کلمات مشخص شدند. آبلا پاف، که ظاهرا اولین کسی بوده که رمز را گشوده است، این کشف خود را در توییتر به اشتراک گذاشت. او گفت که با کمک پدرش موفق شده است به این کشف دست یابد.

پیامی که در چتر نوشته شده، این بود: «جر‌ات کار‌های بزرگ را داشته باش!» این یکی از شعار‌های آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا (جی‌پی‌ال) است که در مرکز کنترل ماموریت پرواز هم به دیوار زده شده است. به نظر می‌رسد «جرات کار‌های بزرگ را داشته باش»، شعار آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا برای این کاوشگر است. این عبارت روی تمام علائم این آزمایشگاه دیده می‌شود (از جمله در اتاق ورود و فرود جنگ)

ادیتهیا در توییتی نوشت: ردیتور، /u/rdtwt۱، برای شکستن کد یک اسکریپت پایتون به کار برد. برای اطلاعات بیشتر درباره کد تعدادی کامنت و یک نمودار اضافه کردم. تعدادی عدد دیگر هم نقش هماهنگ‌کننده آزمایشگاه پیشرانه جت با شرکت مادر در ایالت کالیفرنیا را ایفا می‌کنند.

ناسا پیش‌تر از وجود سرنخ‌های نهفته در این کاوشگر خبر داده بود و یکی از مهندسان آن در گفت‌وگویی زنده با موضوع چتر نجات، به وجود رمز‌های مخفی و آماده برای کشف اشاره کرده بود. همچنین شعار «جرات کار‌های بزرگ را داشته باش» بلافاصله پس از فرود، در حساب رسمی کاوشگر به اشتراک گذاشته شد.

کاوشگر استقامت ناسا: لحظه‌ای که تیم من سال‌ها آرزوی دیدنش را داشت، سرانجام به واقعیت پیوست. جرات کار‌های بزرگ را داشته باش. اما با وجود این سرنخ‌ها، آدام استلتزنر، مهندس ارشد ماموریت کاوشگر استقامت، از شکسته شدن کد در چنین مدت کوتاهی ابراز تعجب کرد:

آدام استلتزنر: به نظر می‌رسد که کاربران در کمتر از ۶ ساعت کد را شکستند!‌ای کاربران اینترنت، آیا کاری هست که شما نتوانید انجام دهید؟
کدهای مخفی در چتر
رمزنگاری
نحوه قرارگیری کدهای مخفی
منبع: ایندیپندنت
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید