رابطه بارش‌های سیل‌آسا با تولد نوزادان کوچکتر

رابطه بارش‌های سیل‌آسا با تولد نوزادان کوچکتر

کاهش قابل توجه میانگین وزن هنگام تولد به خاطر زایمان زودهنگام یا رشد محدود جنین، با بارش شدید باران در ارتباط بود. میانگین کاهش وزن نوزادان حدود ۲۰۰ گرم است.

کد خبر : ۹۱۴۴۱
بازدید : ۹۵۸۳
نوزاد

بنا به پژوهشی جدید، زنان حامله‌ای که در معرض بارش‌های شدید باران قرار دارند، احتمالا کودکانی با وزن کمتر به دنیا خواهند آورد.

این نتایج از مطالعه جوامع ساکن در در کرانه رود آمازون در ایالت آمازوناس برزیل طی بازه‌ای ده ساله به دست آمده است. افراد ساکن در این مناطق همینک نیز با تاثیر وخیم بحران تغییرات اقلیمی دست و پنجه نرم می‌کنند.

محققان دانشگاه لنکستر و موسسه تحقیقات بهداشتی فیوکروز برزیل ۲۹۱ هزار و ۴۷۹ زایمان را بین سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۱۷ بررسی کردند تا ببینند وزن پایین هنگام تولد، رشد جنین و طول آبستنی، چگونه از تنوع بارش‌های محلی تاثیر می‌پذیرد.

کاهش قابل توجه میانگین وزن هنگام تولد به خاطر زایمان زودهنگام یا رشد محدود جنین، با بارش شدید باران در ارتباط بود. میانگین کاهش وزن نوزادان حدود ۲۰۰ گرم است.

این پژوهش همچنین دریافت که حتی بارش زیاد باران، که بارشی شدید محسوب نمی‌شود، نیز منجر به احتمال کاهش وزن نوزادان تا ۴۰ درصد، هنگام تولد آنان می‌شود. وقتی میزان بارش باران بیش از حد انتظار بود، کودکان میانگین ۳۹ گرم سبک‌تر به دنیا آمدند.

وزن پایین هنگام تولد و زایمان زودهنگام می‌تواند به نحوی منفی بر سلامت و رشد کودک تاثیر گذارد.

تغییرات شدید اقلیمی می‌تواند به طرقی مختلف عواقبی برای زنان آبستن داشته باشد. اگر آب و هوای نامناسب شدید باعث از بین رفتن گیاهان مزرعه شود، دسترسی به غذا را به ویژه برای جوامعی که به کشاورزی متکی هستند، محدود خواهد کرد.

سیلاب‌ها و خشکسالی‌های شدید تاثیری عمده بر زندگی روزمره افراد دارند. اضطراب و استرس مضاعف در دوران آبستنی نیز می‌تواند منجر به زایمان زودهنگام و نقص در رشد طبیعی کودک شود.

سیلابی که حاصل بارش شدید باران باشد، اوضاع مساعدی برای تولید مثل پشه‌ها فراهم می‌آورد که می‌تواند منجر به شیوع مالاریا یا تب دنگی شود.

به گفته مرکز پیشگیری و کنترل بیماری، ابتلا به مالاریا در دوران آبستنی می‌تواند هم بر سلامت مادر و هم کودک به دنیا نیامده اثر بگذارد و منجر به کم‌خونی مادران، از دست دادن جنین، و زایمان زودهنگام شود. تب دنگی هم می‌تواند مضر باشد و به مرگ جنین، وزن پایین نوزاد هنگام تولد، و زایمان زودهنگام منجر شود.

حمله شوک‌های تغییرات آب‌وهوایی به ویژه بر جوامع به حاشیه رانده شده ایالت آمازوناس ضربه می‌زند، چرا که جوامع اطراف رود آمازون در «شهر‌های جنگلی» دورافتاده هستند و به شبکه جاده‌ها دسترسی ندارند. در آمازوناس سیلاب‌هایی عظیم در سال‌های ۲۰۰۹، ۲۰۱۲، ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ رخ داده است و خشکسالی‌هایی شدیدی نیز در سال‌های ۲۰۰۵، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۵ پیش آمده است.

دوره‌هایی پایدار از بارش شدید باران امروزه بیشتر در این منطقه رایج هستند و سیل نسبت به تنها چند دهه پیش، ۵ بار بیشتر احتمال وقوع دارد.

سال گذشته جنگل‌زدایی در آمازون به اوج خود طی ۱۲ سال گذشته رسید. از بین رفتن جنگل‌های بارانی آمازون علاوه بر تغییر وضعیت زیست‌محیطی جهانی، منجر به افزایش دما و الگوی پیش‌بینی‌ناپذیر بارش باران شده است. این امر احتمالا نه تنها بر منابع آبی، تنوع زیستی و کشاورزی تاثیر خواهد گذاشت، بلکه همچنین سلامت انسان را هم به مخاطره می‌اندازد.

با این حال، به گفته این پژوهش که روز دوشنبه در نشریه «نیچر سستِینبلینی» (ثبات طبیعت Nature Sustainability) منتشر شد، تاثیر بحران تغییرات اقلیمی بر سلامت انسان در حال حاضر تحت تحقیق است.

دکتر اریک چاکون مونتالوان، نویسنده ارشد تحقیق از دانشگاه لنکستر، گفت: «مطالعه ما نشان می‌دهد که حتی بارش زیاد و نه شدید باران، مضر است. افزایش تغییرات اقلیمی در آمازون نگران‌کننده است و بخشی از این نگرانی به دلیل مضراتی است که کاهش وزن نوزادان هنگام تولد، در پیوند با کاهش دسترسی به آموزش، سلامت کمتر، کاهش درآمد در بزرگسالی، و خطرات مرگبار دیگر، دارد.»

محققان اطلاعات تولد و زایمان را در مناطق شهری و روستایی در بازه‌ای ۱۱ ساله در ۴۳ منطقه کاملا متکی به رود آمازون بررسی کردند. سپس داده‌های ماهواره‌ای را تحلیل کردند تا تعداد هفته‌هایی را که والدین در معرض بارش باران بودند، از جمله دوران سه ماهه پیش از آبستنی، با سطوح مختلف بارش باران محاسبه کنند و آن را با وزن نوزاد هنگام تولد و طول دوران آبستنی مقایسه کنند.

جاسم اوریانا از موسسه فیوکروز در برزیل، گفت: «شوک‌های بارش باران منجر به نقایص فرانسلی در جوامع متکی به رود آمازون و افرادی می‌شود که در مناطق دورافتاده آمازونیا زندگی می‌کنند.
جوامع به حاشیه رانده شده با بی‌عدالتی دست و پنجه نرم می‌کنند و به رغم آن که مسئولیت اندکی در بروز تغییرات اقلیمی دارند، اما مسئول محافظت از اکثر جنگل‌های باقی‌مانده هستند و به شدت در برابر شوک‌های تغییرات اقلیمی آسیب‌پذیرند.»

دکتر لوک پری، از نویسندگان این تحقیق از دانشگاه لنکستر، افزود: «اگر می‌خواهیم به جوامع پیرامون رود آمازون کمک کنیم تا خود را با تغییر الگوی بارش باران و وقوع روزافزون سیل و خشکسالی تطبیق دهند، کاهش خطرات سلامتی که از سوی تیم ما مشخص شد، نیاز به سرمایه‌گذاری خیلی بیشتر برای فقرزدایی و تامین امکانات بهداشتی بهتر دارد.»
منبع: ایندیپندنت
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید