بالگرد ناسا و پرواز در سیاره‌ای دیگر

بالگرد ناسا و پرواز در سیاره‌ای دیگر

اگر شرایط آماده‌سازی درست فراهم شود، اینجنیوئیتی در آینده نزدیک یعنی پس از ۲۲ فروردین (۱۱ آوریل)، اولین پرواز بر یک سیاره دیگر را انجام خواهد داد.

کد خبر : ۹۲۲۹۸
بازدید : ۹۵۴۹
بالگرد ناسا
نخستین پرواز به این صورت است که بالگرد از سطح بلند می‌شود و در مدت نیم دقیقه تا ارتفاع چند متری بالا می‌رود و دوباره بر سطح فرود می‌آید

مریخ‌نورد پرسویرنس، بالگرد اینجنیوئیتی را که نخستین عملیات کنترل پرواز بر فراز سیاره‌ای دیگر، یعنی بر سطح مریخ را به انجام خواهد رساند، از خود جدا کرد. بالگرد از فاصله ده سانتی‌متری از دل پرسورینس به سطح مریخ انداخته شد، و اینک در حال آماده سازی و مراقبت از خود (از گرم کردن گرفته تا تامین شارژ باتری، شامل ذخیره انرژی خورشیدی از پنل‌هایی که بر روی بدنه آن نصب شده‌اند) است.

دمای مریخ در شب ممکن است تا زیر ۵۴- درجه سانتی گراد برسد و بر آن مبنا، یک سیستم گرمایشی در بالگرد نصب شده است تا اطمینان حاصل شود که باتری و سایر قطعات آن از هرگونه آسیبی مصون می‌مانند.

اگر شرایط آماده‌سازی درست فراهم شود، اینجنیوئیتی در آینده نزدیک یعنی پس از ۲۲ فروردین (۱۱ آوریل)، اولین پرواز بر یک سیاره دیگر را انجام خواهد داد. ناسا می‌گوید طی ماه‌های پیش رو، پیش از آن که بازه زمانی آزمایشی این بالگرد به پایان برسد و برای همیشه بر سطح مریخ فرود بیاید و خاموش شود، پنج ماموریت مشابه انجام خواهد شد.

گرچه شاید فاصله ده سانتی‌متری با سطح مریخ برای فرود مریخ‌نورد اندک به نظر برسد، آن عمل یکی از بحرانی‌ترین بخش‌های این ماموریت بود، و پایان فرایند‌هایی که با چرخش اینجنیوئیتی به شکلی که با سطح مریخ موازی شود و بتواند بر آن بیفتد، آغاز شده بود.
مرحله‌ای کلیدی برای کسب اطمینان از توان اینجنیوئیتی برای پرواز بود که با موفقیت از پس آن برآمد. ناسا همچنین خاطرنشان می‌کند که آن مرحله سقوط از ارتفاع ده سانتی‌متری، پایان یک سفر ۴۷۱ میلیون کیلومتری بود که بالگرد و مریخ‌نورد را از زمین به مریخ برد.

سازمان فضایی ناسا دقیقا به این اشاره نکرد که این بالگرد چه زمان پرواز خواهد کرد و صرفا گفت که این اتفاق «پیش از یازدهم آوریل» انجام نخواهد شد. پیش از آن که چنین پروازی صورت بگیرد، ناسا باید مطمئن شود که باتری بالگرد به درستی شارژ شده است، موتور‌ها و حسگر‌های آن مطابق انتظار کار می‌کنند، و نیز تیغه‌های پروانه‌ای بالگرد که آن را حمل می‌کند، فعال شود.

نخستین پرواز به این صورت خواهد بود که بالگرد از سطح بلند می‌شود و در مدت نیم دقیقه تا ارتفاع چند متری بالا می‌رود و سپس دوباره بر سطح فرود می‌آید. این پرواز کوتاه یک آزمایش بزرگ برای این فناوری خواهد بود که به این منظور طراحی شده است تا تضمین شود که اینجنیوئیتی قادر است با وجود اتمسفر بسیار رقیق مریخ، درست پرواز کند.
این نخستین بار است که یک شیء با استفاده از نیروی برق بر فراز یک سیاره دیگر هدایت می‌شود و پرواز می‌کند. اگر که این پرواز آزمایشی موفقیت‌آمیز باشد، تیم ناسا پرواز‌های بعدی و با ارتفاع بالاتر را برای مدت سی‌روزه این ماموریت ادامه خواهند داد.

ناسا می‌گوید که آزمایش اینجنیوئیتی در درجه اول با هدف نمایش یک فناوری صورت می‌گیرد و برای کسب اطمینان از توان پرواز آن بالگرد، و در جریان آن هیچ کار تحقیقی و پژوهشی انجام نخواهد شد. در جریان این آزمایش‌ها، پرسوریرنس در فاصله‌ای ایمن از بالگرد، تحقیقات علمی خود را ادامه خواهد داد.

منبع: ایندیپندنت
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید