دعای روز هشتم ماه مبارک رمضان

دعای روز هشتم ماه مبارک رمضان

در دعای روز هشتم، چند چیز از خدا مى‌خواهیم، امورى که‌در این فصل از خدا مى‌خواهیم، مربوط است به کیفیت‌معاشرت و برخورد کردن با مردم در جامعه. آن‌هایى‌که تاکنون در این هفت روز، خواندیم، همه به روابطى که‌انسان با خدا دارد مربوط بود:

کد خبر : ۹۲۹۰۲
بازدید : ۵۴۴۶
دعای روز هشتم
فرادید | در روزهشتم ماه مبارک رمضان از خدا می‌خواهیم:

«اللهمّ ارْزُقنی فیهِ رحْمَةَ الأیتامِ و إطْعامِ الطّعامِ و إفْشاءِ السّلامِ و صُحْبَةِ الکِرامِ بِطَوْلِکَ یا ملجأ الآمِلین»
«خدایا در این ماه، مهرورزی به ایتام، و خوراندن طعام، و آشکار کردن سلام، و همنشینی با اهل کرامت را نصیبم فرما، به عطایت‌ای پناهگاه آرزومندان.»

تفسیر دعای روز هشتم با بیان "آیت االله مجتهدی"

در این دعا، چند چیز از خدا مى‌خواهیم، امورى که‌در این فصل از خدا مى‌خواهیم، مربوط است به کیفیت‌معاشرت و برخورد کردن با مردم در جامعه. آن‌هایى‌که تاکنون در این هفت روز، خواندیم، همه به روابطى که‌انسان با خدا دارد مربوط بود:

خدایا به من توفیق بده تانماز بخوانم؛ قیام داشته باشم؛ روزه‌دار بشوم؛ از این قبیل‌دعاها. خلاصه، درخواست برقرارى روابطى بود که‌مربوط به بنده و خدا مى‌شود. روابطى هم بین بنده باسایر بندگان هست؛ یعنى فرد با اجتماع؛ و رفتار افرادمؤمن با یکدیگر، که بیش‌تر احکام اسلام هم در این‌مورد است.

اَللّهُمَّ ارْزُقْنی فیهِ رَحْمَةَ الاْیتامِ

می‌گوید: خدایا در ماه رمضان مهرورزی نسبت به یتیمان را روزی‌ام گردان. اگر قلب ما زنگ بزند، از چه دوایی می‌توان برای رفع آن استفاده کرد. برای اینکار باید سحر‌ها قرآن بخوانید تا قلبتان را جلا بدهید. همچنین جان انسان را استغفار سحر جلا می‌دهد و می‌توان با یتیم‌نوازی قلب را جلا داد.

شخص ثروتمند تنها با دست کشیدن بر سر یتیم قلبش جلا پیدا نمی‌کند و باید یتیمان را از نظر مادی تأمین کند و مشکلات مالی آن‌ها را برطرف کند. پس یادتان باشد که رحم کردن به یتیم با خلوص نیت قلب را جلا می‌دهد.

وَ إِطْعَامَ الطَّعَامِ

خدایا در ماه رمضان روزی من کن تا سفره افطاری داشته باشم و افطاری بدهم.

افراد بسیاری بوده و هستند که افطاری‌های ویژه‌ای برای فقرا داشتند و شب‌های ماه رمضان افطاری درست می‌کردند و به فقراء اطعام می‌نمودند: همچنین به یاد دارم بسیاری از مومنان در ماه رمضان نیز چند شب افطاری می‌دادند، ولی یک شب را مخصوص فقراء و مستمندان اطعام می‌کردند؛ اطعام یک برنامه و مطلب مهمی است که مورد تاکید شرع اسلام است و برکات بسیاری برای جامعه و فرد دارد.

وَاِفْشآءَ السَّلامِ

خدایا روزی کن با صدای بلند سلام کنم. برخی عارشان می‌شود که اول سلام کنند؛ اما هستند برخی که در سلام کردن با صدای بلند پیش‌دستی می‌کند. همچنین باید سلام را به درستی یعنی «سلامٌ علیکم» جواب داد و از بیان عبارت‌های دیگر مثل «سلام از ماست» جلوگیری کنیم. همچنین سلام کردن مستحب و جواب سلام دادن واجب است.

وَ صُحْبَةَ الْکِرَامِ

خدایا در این ماه به من توفیق بده که با انسان‌های پاک و متدین و اهل کرامتت همنشین شوم؛ خدایا مرا با نیکان همنشین کن.
با بدان کم نشین که چو صحبت بدگر چه پاکی تو را پلید کند

آفتـاب بــدیــن بـــزرگـــی را لکــــــــه ابـــر ناپدید کند

سعی کنید دوستانتان از لحاظ امور معنوی یک درجه از شما بالاتر باشند؛ اگر دوستت یک ربع زودتر از تو برای نماز شب بلند می‌شود با او هم حجره شو؛ با کسی رفیق باش که کمی از شما جلوتر است. رفیق خوب در پیشرفت انسان بسیار موثر است. یکی از رموز موفقیت بنده این بوده که دوستان خوب انتخاب می‌کردم.

بِطَوْلِکَ یَا مَلْجَأَ الْآمِلِین

خدایا این دعا‌های مرا مستجاب کن به حق نعمت‌هایی که به ما دادی، این چهار دعا یعنی یتیم نوازی، افطاری دادن (اطعام طعام)، بلند سلام کردن و هم نشینی با خوبان را در حق ما مستجاب کن‌ای کسی که پناه آرزومندان هستی.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید