ویروس کرونای هندی چیست؟

ویروس کرونای هندی چیست؟

حسن روحانی نسبت به شیوع ویروس هندی کرونا در کشور هشدار داد و گفت: «ویروس هندی از ویروس انگلیسی، برزیلی، آفریقای جنوبی بدتر است. اگر این ویروس وارد کشور شود، ما مشکل بزرگی پیدا می‌کنیم.

کد خبر : ۹۳۰۷۳
بازدید : ۵۷۶۲
ماجرای ویروس هندی کرونا چیست؟
فرادید | گفته می‌شود که نوع جدید ویروس کرونا که جهشی به اصطلاح مضاعف دارد، موج جدید مرگبار هند را تقویت کرده و این کشور را به دومین کشور آسیب دیده جهان تبدیل کرده؛ هند در جهش جدیدش از برزیل نیز پیشی گرفته است. نوع جهش یافته ویروس هندی در حال تحت فشار قرار دادن بیمارستان‌ها و کوره‌های جنازه خود است.

به گزارش فرادید، نخستین باری که هند ویروس جهش یافته را تحت عنوان ژنوم B.۱.۶۱۷ به پایگاه داده‌های جهانی (GISAID) گزارش داد، مهرماه سال گذشته بود. پس باید گفت که این نوع ویروس نوظهور نبوده، اما در روز‌های اخیر، به طور عجیبی این ویروس گسترش یافته و دلیل این همه گیری تحت بررسی دانشمندان و پژوهشگران قرار دارد.

دانشمندان در تلاشند تا نقش ویروس‌های کرونا را درک کنند، از جمله نوع جدیدی که جهش مضاعف نامیده می‌شود. ویروس‌ها به عنوان بخشی از زیست شناسی تکاملی، همیشه جهش می‌کنند.

برخی جهش‌ها ویروس را ضعیف می‌کنند در حالی که برخی دیگر ممکن است آن را قوی‌تر کرده و باعث تکثیر سریعتر یا ایجاد عفونت‌های بیشتر شود. وزارت بهداشت هند ابتدا حضور جهش یافته هندی در پایان ماه مارس را تأیید کرد، اما از آن زمان تاکنون آن را نادیده گرفته بود.

آپارنا موکرجی، دانشمند شورای تحقیقات پزشکی هند، که زیر نظر وزارت بهداشت کشور کار می‌کند، می‌گوید که مطابق بیانیه ۱۶ آوریل دولت هند، جهش مضاعف در چندین کشور مانند استرالیا، بلژیک، آلمان، ایرلند، نامیبیا، نیوزیلند، سنگاپور، انگلیس و ایالات متحده یافت شده است. انتقال بیشتر این نوع هنوز مشخص نشده است.

تصور می‌شود که نوع جدید، که جهش مضاعفی دارد، موج جدید مرگبار موارد هند را تقویت می‌کند. بلومبرگ گزارش داده که این جهش مضاعف هندوستان را به دومین کشور آسیب دیده جهان تبدیل کرده و بار دیگر برزیل را پشت سر گذاشته است.

به طور رسمی، این نوع جهش B.۱.۶۱۷ نامیده می‌شود، اما بسیاری از مردم و رسانه‌ها (از جمله NPR) از این نوع به عنوان جهش مضاعف یاد می‌کنند. آندرسن می‌گوید، از نظر علمی، اصطلاح «جهش مضاعف» معنی ندارد. SARS-CoV-۲ همیشه جهش پیدا می‌کند؛ بنابراین جهش‌های مضاعف زیادی در سراسر کشور وجود دارد.

ماجرای ویروس هندی کرونا چیست؟
نگرانی‌های مقامات از ورود ویروس جهش یافته هندی به کشور

حسن روحانی نسبت به شیوع ویروس هندی کرونا در کشور هشدار داد و گفت: «ویروس هندی از ویروس انگلیسی، برزیلی، آفریقای جنوبی بدتر است. اگر این ویروس وارد کشور شود، ما مشکل بزرگی پیدا می‌کنیم. از استاندار‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان و حتی استان‌های جنوبی مانند کرمان و هرمزگان می‌خواهم مراعات کنند و بدانند تکلیف بزرگی بر عهده‌شان است که این ویروس خطرناک وارد کشور نشود.»

مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، با تاکید بر این موضوع که جهش هندی ویروس کرونا قدرت انتقال بالایی دارد، توصیه کرده که کلیه پرواز‌های رفت و برگشت به هند تا زمانی که اطلاعات بیشتری از این جهش به دست می‌آید لغو شوند.

مردانی می‌گوید که «بر اساس گفته هندی‌ها انتقال این نوع جهش یافته از ویروس بسیار سریع است. این در حالی است که نمی‌دانیم واکسن‌های کرونایی که اکنون تزریق می‌کنیم یا کسانی که پیش‌تر کرونا گرفتند نسبت به ویروس جدید هم ایمنی خواهند داشت یا خیر. درمورد میزان مرگ و میر جهش هندی ویروس هنوز اطلاعت بیشتری در دسترس نیست.»

این متخصص بیماری‌های عفونی، معتقد است که افرادی که تا زمان لغو پرواز‌ها از هند به ایران می‌آیند باید مورد بررسی کرونای جهش‌یافته کروموزومی هندی و تحت کنترل و نظر وزارت بهداشت قرار گیرند اما، بهترین راه جلوگیری از بروز این ویروس در کشور لغو سفر‌ها از هند است.

طبق اعلام وزارت بهداشت، تمام پرواز‌های رفت و برگشت میان ایران با هند و پاکستان ممنوع است.

دکتر علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا، بر این باور است که ویروس جهش یافته هندی به شدت مسری است و میزان تلفات بالایی دارد و حتی از ویروس‌های جهش یافته دیگر شدیدتر است او گفته استان‌هایی که در مرز شرقی کشور در همسایگی افغانستان و پاکستان قرار دارند باید مراعات کنند و توصیه شد استانداران تمهیدات لازم را بیندیشند.

حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی وزیر کشور و رئیس کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی هم تا اطلاع ثانوی کلیه پرواز‌های هند و پاکستان لغو و همچنین افرادی که از حدود یک ماه قبل در هند و پاکستان حضور داشتند و اتباع این دو کشور ورودشان به کشور را ممنوع اعلام کرده است.

ذوالفقاری گفت: «این موضوع از طریق سازمان هواپیمایی کشوری به شرکت‌های هواپیمایی اعلام شد تا از سوار کردن این افراد به هواپیما جلوگیری به عمل آید. اتباع هندی و پاکستانی مسافر، امکان خروج از کشور را دارند. شهروندان کشورمان که هم اکنون در هند و پاکستان حضور دارند برای بازگشت به ایران باید تست دهند و در بازگشت به ایران هم دوباره تست و مراحل قرنطینه اعمال خواهد شد.»

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور و فرمانده قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا هم هرگونه تردد مستقیم یا غیرمستقیم مسافر و کالا با این کشور را تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام کرد.

ویروس جهش یافته هندی درای چه ویژگی‌هایی است؟

با توجه به اعلام مقامات بهداشتی هند، حدود ۶۰ درصد مبتلایان جدید (در ایالت‌های تحت مطالعه) آلوده به این نوع جهش یافته اند که باعث نگرانی مسئولان کشورها شده و سازمان بهداشت جهانی هنوز درباره این که ویروس هندی، تا چه اندازه کشنده است تحقیق می‌کند. اما نکته قابل توجه این است که این ویروس علاوه بر اینکه مرگبار است قدرت شیوع بالایی نیز دارد.

کروناویروس شناسایی شده در هند ترکیبی از دو جهش موسوم به E ۴۸۴ Q و L ۴۵۲ R است که این ویروس را عفونی‌تر و آن را قادر ساخته تا بر آنتی بادی‌ها غلبه پیدا کند. افزایش اخیر موارد ابتلا به کروناویروس ناشی از ویروس با جهش دوگانه در هند نشان می‌دهد که این ویروس نه تنها افراد آسیب پذیر، بلکه افراد جوانتر را هم قربانی می‌کند؛ بنابراین می‌توان گفت سویه‌های جدیدتر بیشتر سلامت افراد تهدید می‌کند و در مقایسه با گونه اصلی ویروس کشنده‌تر خواهد بود.

با توجه به اینکه کووید ۱۹ بیماری عفونی است، و جهش‌های مختلف آن موجب مسری‌تر شدن بیماری می‌شود، می‌توان گفت که B ۱.۶۱۷ نسبت به سویه‌های قبلی ویروس مسری‌تر است.

علاوه بر شایعترین علائم بیماری کووید-۱۹ مانند تب، سرفه، خستگی و از دست دادن حس بویایی و چشایی، بسیاری از بیماران آلوده به کروناویروس در هند با عوارض شدید تنفسی مانند تنگی نفس، درد قفسه سینه و دشواری در تنفس که همه از نشانه‌های کمبود اکسیژن است، مواجه هستند. افزایش تقاضا برای دریافت مخزن اکسیژن در هند نشانه وضعیت فاجعه بار بیماران در این کشور است.

B.۱.۶۱۷ دارای دو جهش معروف است. B.۱.۶۱۷ دارای جهش (با برچسب L ۴۵۲ R) است که در سویه غالب در کالیفرنیا نیز وجود دارد، و همچنین جهش مشابهی نیز دارد که (E ۴۸۴ Q) نامیده می‌شود. همان جهشی که در انواع مختلفی که برای اولین بار در آفریقای جنوبی و برزیل شناسایی شده اند وجود دارد، آن جهش E ۴۸۴ K نامیده می‌شود.

همچنین علاوه بر ویروس با جهش دوگانه، سویه از کروناویروس با جهش سه گانه در بخش‌هایی از مهاراشترا، دهلی، بنگال غربی شناسایی شده است. این سویه جدید موسوم به B.۱.۶۱۸ از ترکیب سه گونه مختلف کووید ایجاد شده که نسبت به جهش‌های قبلی کشنده‌تر است.

ماجرای ویروس هندی کرونا چیست؟
واکسن کرونا روی ویروس جدید تاثیر دارد؟

دانشمندان هنوز نمی‌دانند که این نوع از ویروس کرونا عفونی‌تر است یا در برابر واکسن‌ها مقاوم است. دکتر جرمی کمیل، ویروس شناس از دانشگاه ایالتی لوئیزیانا، می‌گوید یکی از جهش‌های آن مشابه جهاتی است که در انواع مختلفی که در آفریقای جنوبی و برزیل مشخص شده است؛ و این جهش ممکن است به ویروس کمک کند تا از پادتن‌های موجود در سیستم ایمنی بدن که می‌توانند با ویروس کرونا مبارزه کنند، بر اساس تجربه عفونت قبلی یا واکسن، جلوگیری کند.

برخی تصور می‌کنند که این نوع ویروس ممکن است راحت‌تر از اشکال اولیه ویروس گسترش یابد. این به دلیل جهشی است که به نام L ۴۵۲ R حمل می‌شود و بر پروتئین سنبله ویروس تأثیر می‌گذارد. این کلیدی است که ویروس کرونا برای باز کردن قفل سلول‌های ما استفاده می‌کند.

دانشمندان در این باره تحقیق می‌کنند که آیا واکسن‌ها موجود می‌توانند در برابر کرونای هندی مصونیت ایجاد کنند یا خیر. تا کنون واکسن‌های ضد کرونا، در برابر انواع جهش یافته، دستکم بخشی از کارآمدی خود را حفظ کرده و به ویژه از ابتلا به درجات حاد کرونا جلوگیری کرده اند.

راوی گوپتا از دانشگاه کمبریج گفته که به احتمال زیاد، واکسن‌های کووید ۱۹ بر علیه B ۱.۶۱۷ نیز موثر هستند. البته او معتقد است که واکسن‌های احتمالی در برابر بیماری‌های شدید و مرگ محافظت می‌کنند، اما در برابر عفونت در افرادی که پاسخ ایمنی ضعیف تری دارند محافظت نمی‌کنند.

به گفته گوپتا، علائمی وجود دارد که نشان می‌دهد افرادی که قبلاً به ویروس کرونا مبتلا شده اند ممکن است با گذشت زمان و با کم شدن ایمنی طبیعی بدنشان، به راحتی به نوع جدید کووید ۱۹ آلوده شوند.

احتمال دیگری که درباره کرونای هندی می‌رود این است که میزان آنتی بادی تولید شده در بدن مبتلایان، ۵۰ درصد کمتر باشد و این به معنی ایمنی کمتر و شیوع بیشتر خواهد بود.

همچنین، کارشناسان می‌گویند این خطر وجود دارد که افرادی که از عفونت کووید ۱۹ بهبود یافته اند و یا کسانی که واکسینه شده اند، در برابر این نوع جدید مقاوم نباشند، زیرا ممکن است در برابر سایر اشکال ویروس قرار گیرند.

آمریکا به شهروندان خود توصیه کرده است حتی اگر به‌طور کامل واکسینه شده‌اند، به هند سفر نکنند. فرانسه نیز قصد دارد قوانین قرنطینه را در مورد مسافران هند، اجرایی کند.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید