ریزش دلار روی خط برجام؟!

ریزش دلار روی خط برجام؟!

بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت دلار تا پیش از آغاز مذاکرات برجامی در وین روی سطح ۲۵ هزار و ۷۵۰ هزار تومان قرار داشت. اما بلافاصله پس از آغاز جدی این نشست‌ها بازار ارز به سرعت واکنش نشان داد و دلار تا کانال ۲۴ هزار تومان عقب نشینی کرد. به شکلی که قیمت دلار در ۲۲ فروردین ماه به ۲۴ هزار و ۸۸۰ تومان رسید.

کد خبر : ۹۳۲۸۴
بازدید : ۳۳۶۵
ریزش دلار روی خط برجام؟!
فرادید | دلار بار دیگر حمایت حساس خود را از دست داده، تا فشار فروش برای کاهش قیمت ارز آمریکایی فراهم شود. عرضه دلار از سوی معامله گران در شرایطی اتفاق افتاد که اعضای مشارکت کننده در برجام نسبت به پیشرفت مذاکرات ابراز خرسندی کرده اند و بلومبرگ نیز به نقل از دو مقام حاضر در کمیسیون برجام اعلام کرده است که احتمالا برجام تا پایان اردیبهشت ماه احیا می‌شود.

به گزارش فرادید؛ علاوه بر بلومبرگ، ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز از پیشرفت مذاکرات سخن به میان آورده است. او می‌گوید که هنوز فاصله زیادی برای پیمودن وجود دارد و مسیر بیشتری نسبت به آنچه پیموده‌ایم باقی است. اما منصفانه است که بگوییم پیشرفت‌هایی حاصل شده است. ما درک بهتری از آنچه ممکن است لازم باشد انجام دهیم تا ایران به این توافق برگردد، داریم و ارزیابی ما این است که ایرانیان هم درک بهتری از آنچه لازم است برای انطباق دوباره با برجام انجام دهند، دارند.

ظریف، وزیر امورخارجه نیز در توییتی نوشت: نشانه‌های مثبت در هر دو مسیر (وین و منطقه) به چشم می‌خورد.

پس از ظریف خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز به نقل از مقامات آمریکایی و منابع مطلع، مطرح کرد که دولت جو بایدن به‌رغم ساختار پیچیده تحریم‌های اعمال شده در دولت دونالد ترامپ، درحال بررسی کاهش عمده تحریم‌های ایران است که ممکن است شامل تحریم‌های غیرهسته‌ای نیز باشند

این سیگنال‌های مثبت طی روز‌های اخیر باعث شد تا حمایت سنگین دلار روی سطح ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان شکسته شود.

براساس آمارها، دلار در طول دو هفته اخیر تاکنون حدود ۶ درصد ارزش ریالی خود را از دست داده است. در بازار امروز ارزی نیز سیگنال‌های برجامی تاثیرگذار بودند و یک حمایت دلاری دیگر از دست رفت. در حال حاضر قیمت دلار به ۲۳ هزار و ۳۸۰ تومان رسیده است.
قیمت دلار
ریزش دلار تحت تاثیر برجام و بازار ساز
بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت دلار تا پیش از آغاز مذاکرات برجامی در وین روی سطح ۲۵ هزار و ۷۵۰ هزار تومان قرار داشت. اما بلافاصله پس از آغاز جدی این نشست‌ها بازار ارز به سرعت واکنش نشان داد و دلار تا کانال ۲۴ هزار تومان عقب نشینی کرد. به شکلی که قیمت دلار در ۲۲ فروردین ماه به ۲۴ هزار و ۸۸۰ تومان رسید.

اما پس از اطمینان بازار به نتیجه بخش بودن مذاکرات در روز‌های اخیر، قیمت دلار تا کف کانال ۲۳ هزار تومان سقوط کرد.

در این میان فعالان بازار ارز معتقدند که در روز‌های آینده و با نزدیک شدن به امضای توافق احتمالا عرضه دلار از سوی معامله گران نیز تقویت خواهد شد.

البته علاوه بر سیگنال‌های سیاسی، کارشناسان بازار ارز بر این عقیده اند که عرضه‌های سنگین بازار طی روز‌های اخیر نیز تا حد زیادی بر کاهش قیمت دلار تاثیر گذار بوده است.

در این رابطه روابط عمومی بانک مرکزی گزارش داده که، در فروردین امسال ۸.۴ میلیارد دلار به‌صورت حواله ارزی توسط صادرکنندگان و به ارز‌های مختلف در سامانه نیما عرضه شد که از این میزان، حدود ۱.۳ میلیارد دلار معامله شده است.

به عقیده کارشناسان حوزه ارز روند اقدامات بازارساز در هفته‌های اخیر حکایت از حمایت این بازیگر عمده بازار از روند آهسته و پیوسته کاهش قیمت‌ها دارد. آن‌ها می‌گویند به نظر می‌رسد بازارساز تلاش دارد تا با محدود کردن دامنه نوسان، از یکسو از کاهش قیمت ارز حمایت کند و در دیگر سو حجم حضور نوسان‌گیران در بازار را به حداقل ممکن برساند.

با این حال، فعالان بازار ارز اعتقاد دارند که با احیای برجام، آزاد شدن دارایی‌های بلوکه شده و از سر گرفتن صادرات و ورود دلار به کشور نرخ ارز باز هم افت کند.
ریزش قیمت دلار
قیمت دلار تا کجا عقب نشینی می‌کند؟
دلار در حال حاضر حمایت ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان را از دست داده است و به اعتقاد تحلیلگران فنی ارز حمایت بعدی دلار روی سطح ۲۲ هزار و ۹۰۰ تومان قرار دارد. آن‌ها می‌گویند اگر این حمایت قوی شکسته شود احتمالا عقب نشینی دلار به کانال‌های پایین‌تر نیز وجود دارد.

از طرفی فعالان بازا ارز عنوان می‌کنند برای بازار ارز داخلی نقطه ۶هزار و ۵۰۰ تومانی حواله درهم نیز اهمیت زیادی دارد. از نگاه آن‌ها، حضور درهم زیر این سطح، تمایلات کاهشی را در بازار ارز بیشتر می‌کند.

امیرحسین نام‌آور، کارشناس بازار‌های مالی درباره میزان ریزش دلار در صورت احیای برجام می‌گوید: «با توجه به اتفاقاتی از جمله بازگشت آمریکا به برجام قیمت دلار ممکن است تا ۱۸ هزار تومان هم کاهش یابد. اما محدوده مقاومتی دلار ابتدا ۲۲ هزار تومان است که اگر از آن عبور کند به ۲۰ هزار تومان می‌رسد و محدوده مقاومتی بعدی آن ۱۸ هزار تومان است که امکان دارد قیمت دلار تا این نرخ کاهش پیدا کند.»

البته کمیل طیبی، اقتصاددان معتقد است که دلار به زیر ۲۰ هزار تومان نمی‌رسد. او گفته که قیمت ارز نمی‌تواند به زیر ۲۰ هزار تومان برسد، زیرا که اقتصاد خودش را با این شرایط تطبیق داده است.

اما در طرف مقابل بهاءالدین حسینی‌هاشمی، کارشناس اقتصادی اعتقاد دارد که خوش‌بینی به تاثیر برجام، حتی در صورت بازگشت طرفین به آن، واهی است، چرا که وضعیت قرمز برخی شاخص‌های اقتصادی از جمله رشد افسارگسیخته نقدینگی به سرعت تاثیر برجام را خنثی می‌کند.

طبق گفته او، بازار در یک واکنش هیجانی ممکن است در کوتاه مدت چنین قیمتی را تجربه کند، اما در بلند مدت قیمت دوباره افزایشی خواهد شد.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید