شانس انتخاباتی اسحاق جهانگیری در ابهام!

شانس انتخاباتی اسحاق جهانگیری در ابهام!

اسحاق جهانگیری از سوی دو حزب مطرح جبهه اصلاح طلبان به عنوان یکی از کاندیدای اصلی معرفی شده است. خود او نیز در گفتگویی که به تازگی در کلاب هاوس انجام شده، تلویحا خبر از کاندیداتوری اش داده است. او گفته که تصمیم شخصی من کاندیدا نشدن بوده است، اما من هیچوقت نگفتم که کاندیدا نمی‌شوم. جهانگیری تاکید کرده که نسبت به انتخابات هنوز تصمیم به حضور ندارد، اما اگر تصمیم بگیرد در اولین زمان به مردم خواهد گفت که به چنین تصمیمی رسیده است.

کد خبر : ۹۳۳۱۹
بازدید : ۲۸۶۵
شانس انتخاباتی اسحاق جهانگیری در ابهام!
فرادید | ۹ روز مانده به آغاز ثبت نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری، حزب کارگزاران سازندگی نام اسحاق جهانگیری، محمد جواد ظریف و محسن هاشمی را به مجمع عمومی اصلاح طلبان معرفی کرده است. البته همچنان جهانگیری رسما اعلام کاندیداتوری نکرده، اما طاهرنژاد، نماینده حزب کارگزاران سازندگی ایران در جبهه اصلاحات ایران گفته که با جهانگیری صحبت کرده‌اند و تاکنون نگفته است که تمایلی به نامزدی دارد یا ندارد. اما با این حال بخشی از اصلاح طلبان با کاندیداتوری او مخالفت کرده اند.

به گزارش فرادید؛ بررسی‌ها نشان می‌دهد که احزاب اصلاح طلب در حال جمع بندی برای معرفی کاندیدای نهایی خود به مجمع عمومی اصلاح طلبان هستند. بر اساس مکانیسم ۴ مرحله‌ای نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان، مقرر شده است که هر یک از ۳۱ حزب عضو این نهاد، نهایتا تا پایان روز شنبه ۱۱ فروردین اسامی نامزد‌های مورد حمایت خود را به دبیرخانه جبهه اصلاحات ایران ارائه کنند.

طبق برنامه ریزی‌ها قرار است این اسامی در جلسه امروز این جبهه، از میان کاندیدایی که نامشان به دبیرخانه ارسال شده، افرادی که از سوی حداقل ۱۰ نفر از اعضای جبهه اصلاحات پیشنهاد شدند، مورد رای گیری قرار گیرند.

پس از رای گیری کسانی که حائز یک سوم آرا باشند در جلسات بعدی مجمع ملی جبهه اصلاحات که در فاصله روز‌های دوشنبه ۱۳ اردیبهشت تا ۱۸ اردیبهشت برگزار می‌شود مورد بررسی و گزینش قرار گیرند.

در این میان، حزب کارگزان در اطلاعیه‌ای خبر داده است که اسحاق جهانگیری، محمد جواد ظریف و محسن هاشمی را به عنوان گزینه‌های حزب برای انتخابات ریاست جمهوری به مجمع عمومی جبهه اصلاحات ایران معرفی کرده است.

علاوه بر کارگزاران، حزب اتحاد ملت نیز از اسحاق جهانگیری به عنوان یکی از نامزد‌های معرفی شده خود به مجمع عمومی اصلاح طلبان یاد کرده است.

حسین نورانی‌نژاد، سخنگوی حزب اتحاد ملت دراین رابطه گفته است که «سید مصطفی تاج‌زاده، محمدجواد ظریف، اسحاق جهانگیری، شهیندخت مولاوردی و محمد صدر به عنوان کاندیدا‌های پیشنهادی حزب اتحاد ملت به جبهه اصلاحات ایران معرفی شدند.»
اسحاق جهانگیری در طول هشت سال اخیر مسئولیت معاون اولی رئیس جمهوری را برعهده داشته است. او پیش از این وزیر صنایع معادن در دولت اصلاحات، استاندار اصفهان و نمایندگی ادوار مجلس را تجربه کرده است.
شانس انتخاباتی اسحاق جهانگیری در ابهام!
اسحاق جهانگیری شانسی دارد؟
اسحاق جهانگیری از سوی دو حزب مطرح جبهه اصلاح طلبان به عنوان یکی از کاندیدای اصلی معرفی شده است. خود او نیز در گفتگویی که به تازگی در کلاب هاوس انجام شده، تلویحا خبر از کاندیداتوری اش داده است. او گفته که تصمیم شخصی من کاندیدا نشدن بوده است، اما من هیچوقت نگفتم که کاندیدا نمی‌شوم. جهانگیری تاکید کرده که نسبت به انتخابات هنوز تصمیم به حضور ندارد، اما اگر تصمیم بگیرد در اولین زمان به مردم خواهد گفت که به چنین تصمیمی رسیده است.

در این میان حزب سازندگی و اتحاد ملت با معرفی اسحاق جهانگیری به عنوان یکی از نامزد‌های اصلی شان فضا را برای حضور جهانگیری در انتخابات پیش رو همواره کرده اند.

اما برخی از اصلاح طلبان معتقدند که اسحاق جهانگیری به دلیل گره خوردن نامش به عملکرد دولت روحانی شانسی برای پیروزی در انتخابات پیش رو ندارد. به اعتقاد آن ها، اسحاق جهانگیری نمی‌تواند آراء عمومی و خاکستری را به سمت خود هدایت کند.

این دسته از اصلاح طلبان به مناظرات سال ۹۶ اشاره می‌کنند و می‌گویند در آن سال نیرو‌های سیاسی معتقد بودند که نیاز به فردی است که در مناظره‌ها کنار حسن روحانی قرار بگیرد تا وظیفه دفاع از دولت بر عهده او باشد و روحانی بدون آنکه وقتش را صرف پاسخگویی به رقبا بکند، از برنامه‌هایش سخن بگوید. از این رو قرعه به نام جهانگیری افتاد.
هر چند اسحاق جهانگیری در آن سال، ستاره مناظره های انتخاباتی بود، اما به اعتقاد ناظران با انتخاب ترامپ و خروج آمریکا از برجام و عملکرد دولت روحانی، همه ضعف ها و چالش های کشور به نام اسحاق جهانگیری ثبت شد.

در حال حاضر نیز برخی ویدیو‌های مناظره آن سال را منتشر می‌کنند و معتقدند که اسحاق جهانگیری در مشکلات کنونی کشور نقش داشته است.
شانس انتخاباتی اسحاق جهانگیری در ابهام! جهانگیری و چالش دلار ۴۲۰۰ تومانی
برخی از اصلاح طلبان به گره خوردن دلار ۴۲۰۰ تومانی به نام جهانگیری اشاره می‌کنند و معتقدند که این مسئله مقبولیت عمومی جهانگیری را زیر سوال برده است. البته عده‌ای از اصلاح طلبان نیز همچنان معتقدند که اسحاق جهانگیری به دلیل آشنایی به مشکلات کشور، می‌تواند گزینه مناسبی برای ریاست جمهوری باشد.
از طرفی این دسته می‌گویند که مسئول سیاست ارزی کشور در طول ۴۰ سال کشور جهانگیری نبوده است، بنابراین نمی‌توان او را مقصر دانست.

مصطفی هاشمی‌طبا، کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۶ در این رابطه می‌گوید: «دلار ۴۲۰۰ تومانی به نام آقای جهانگیری شد، اما ایشان تکذیب کرد. از طرف دیگر این سیاست‌ها، سیاست‌هایی است که همه دولت‌ها داشتند و نکته جدیدی نیست. تبلیغات علیه جهانگیری و موضوع دلار هم باید درمورد همه سیاست‌های ارزی کشور در طول ۴۰ سال گذشته صورت می‌گرفت که قرعه شانس به نام آقای جهانگیری افتاد! ولی به‌طور کلی به نظرم حضور در دولت روحانی، نقطه ضعفی برای آن‌ها نیست.»

البته همچنان بخشی از اصلاح طلبان بر این عقیده اند که موضوع دلار تنها یک نمونه است، اما گذشته از آن حواشی دیگری نیز وجود داشت که کم‌کم جهانگیری را به حاشیه برد و جوی نسبت به ایشان شکل گرفته است که می‌تواند مانعی برای پیروزی در انتخابات و کسب رأی باشد.

هاشمی طبا نیز این جو را تایید کرده و گفته که به نظر من در مورد آقای جهانگیری این جو وجود دارد و خب وقتی می‌خواهند اعلام کاندیداتوری کنند باید این جو را بسنجند و بعد نامزد شوند.»

در این میان برخی از فعالان سیاسی اصلاح طلب به تاثیر منفی عملکرد مهدی جهانگیری برادر اسحاق جهانگیری، حضور او در دوره دوم دولت روحانی و افزایش قیمت حامل‌های انرژی بر کاندیداتوری اسحاق جهانگیری اشاره کرده اند.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید