لیست آخر اصلاح‌طلبان؛ نامزد نهایی کیست؟

لیست آخر اصلاح‌طلبان؛ نامزد نهایی کیست؟

با وجود اینکه جبهه اصلاح طلبان، فهرست ۱۴ نفر پیشنهادی کاندید‌های پیشنهادی این جناح سیاسی را منتشر کرده است. اما به نظر می‌رسد که نامزد‌های نهایی از میان هفت گزینه اول لیست، یعنی محمد جواد ظریف، اسحاق جهانگیری، مصطفی تاجزاده، مسعود پزشکیان، محمدرضا عارف، محسن هاشمی و محمد شریعتمداری انتخاب خواهند شد.

کد خبر : ۹۳۳۸۰
بازدید : ۳۰۵۸
لیست نهایی اصلاح طلبان؛ چه کسی نامزد نهایی است؟
فرادید | جبهه اصلاح طلبان لیست ۱۴ نفره کاندیدای پیشنهادی اولیه خود و فهرست کاندیدا‌هایی که توسط حداقل ۱۰ عضو مجمع عمومی جبهه اصلاح‌طلبان ایران برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ پیشنهاد شده‌اند را منتشر کرد. لیستی که محمد جواد ظریف و اسحاق جهانگیری در صدر آن قرار دارند. البته علاوه بر معاون اول روحانی و وزیر امور خارجه نام مصطفی تاج زاده، مسعود پزشکیان، محمدرضا عارف و محسن هاشمی نیز دیده می‌شود. اما به نظر می‌رسد گزینه ایده آل اصلاح طلبان با وجود جنجال‌های اخیر فایل صوتی، محمدجواد ظریف باشد.

به گزارش فرادید؛ براساس اعلام جبهه اصلاح طلبان کاندید‌ها باید حداقل توسط ۱۰ عضو مجمع عمومی این جبهه برای ارزیابی نامزدی ریاست‌جمهوری‌شان پیشنهاد می‌شدند.

در نهایت نیز محمدجواد ظریف با (۳۷ پیشنهاد)، اسحاق جهانگیری (۳۵ پیشنهاد)، مصطفی تاج‌زاده (۳۲ پیشنهاد)، مسعود پزشکیان (۲۵ پیشنهاد)، محمدرضا عارف (۲۱ پیشنهاد)، محسن هاشمی (۲۰ پیشنهاد)، محمد شریعتمداری (۱۹ پیشنهاد)، مصطفی کواکبیان (۱۵ پیشنهاد)، محمد صدر (۱۳ پیشنهاد)، محمود صادقی (۱۲ پیشنهاد)، شهیندخت مولاوردی (۱۱ پیشنهاد)، زهرا شجاعی (۱۱ پیشنهاد)، عباس آخوندی (۱۱ پیشنهاد)، صادق خرازی (۱۰ پیشنهاد) لیست ۱۴ نفره جبهه اصلاح طلبان را تشکیل دادند.

با این حال و براساس اعلام سخنگوی جبهه اصلاحات ایران، قرار است کاندیدا‌های نهایی اصلاح طلبان پس از برگزاری انتخابات درون جبهه‌ای مشخص و در تاریخ ۲۰ اردیبهشت اعلام شود.

البته به جز افراد حاضر در لیست برخی از اصلاح طلبان نیز قصد کاندیداتوری خارج از برنامه‌های تشکیلاتی را دارند. تحلیلگران سیاسی معتقدند در شرایط کنونی حتی اگر این افراد از کانال شورای نگهبان نیز عبور شانسی برای پیروزی نخواهند داشت.
لیست نهایی اصلاح طلبان؛ چه کسی نامزد نهایی است؟
گزینه نهایی اصلاح طلبان؛ محتمل‌ها و ایده آل‌ها
با وجود اینکه جبهه اصلاح طلبان، فهرست ۱۴ نفر پیشنهادی کاندید‌های پیشنهادی این جناح سیاسی را منتشر کرده است. اما به نظر می‌رسد که نامزد‌های نهایی از میان هفت گزینه اول لیست، یعنی محمد جواد ظریف، اسحاق جهانگیری، مصطفی تاجزاده، مسعود پزشکیان، محمدرضا عارف، محسن هاشمی و محمد شریعتمداری انتخاب خواهند شد.

البته در حال حاضر بیشتر تحلیل‌ها و گمانه‌ها بر انتخاب ظریف و جهانگیری است. اما جنجال‌های اخیر بر سر فایل صوتی وزیر امور خارجه این گمانه را میان برخی رسانه‌های نزدیک به دولت مطرح کرده که جهانگیری احتمالا گزینه محتمل اصلاح طلبان است. ایرنا معتقد است که همچنان ظریف گزینه ایده آل اصلاح طلبان است.

آراء پیشنهادی مجموع عمومی اصلاح طلبان نشان می‌دهد که این جناح در صورتی که از ظریف و جهانگیری بگذرد، احتمالا میان پزشکیان، عارف و هاشمی یکی را انتخاب می‌کند.

در این میان گرچه مصطفی تاج زاده با شرایط مدنظر اصلاح طلبان بیشترین قرابت را دارد، اما برای انتخاب گزینه نهایی کم‌ترین شانس را دارد. مهم‌ترین علت کم شانسی تاج زاده هم احتمالا به رد صلاحیت او از سوی شورای نگهبان بر می‌گردد.

محمدعطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران درباره احتمال حضور تاج زاده در میان گزینه‌های نهایی، معتقد است که او شانسی ندارد.

او در این باره می‌گوید: «از آنجا که موضع پیشین ایشان [مصطفی تاج زاده]نسبت به قانون اساسی موضعی توام با ایراد بوده و انتخابات هم باید در چارچوب قانون اساسی برگزار شود، حضور ایشان، بیشتر حضوری است خارج از نظم و نسقی که اصلاح‌طلبان تعقیب می‌کنند. نظام انتخاباتی اصلاح‌طلبان متکی بر برنامه است و این برنامه‌ها باید در چارچوب قوانین موضوعه صورت بگیرد.

عطریانفر همچنین گفته که «برنامه‌های آقای تاجزاده آن‌طو رکه در اولین بیانیه‌شان مطرح شده، خارج از قوانین موضوعه است بنابراین به نظر می‌رسد که نمی‌توانیم خیلی به آن امید ببندیم.»

در این میان شرایط پزشکیان، عارف و هاشمی نیز شبیه به هم است. هر سه به همان اندازه که میان اصلاح طلبان موافق دارند، مخالفان سرسختی هم در برابرشان قرار گرفته است. اما با این وجود بیشترین شانس را نسبت به سایر رقبا دارند.

البته ناظران نیز بر این عقیده اند که اصلاح طلبان در نهایت از میان محمدجواد ظریف و اسحاق جهانگیری یکی را انتخاب خواهند کرد.
لیست نهایی اصلاح طلبان؛ چه کسی نامزد نهایی است؟
چالش حضور در دولت یازدهم و دوازدهم برای جهانگیری و ظریف
اگر چه جهانگیری و ظریف بیشترین آراء مجمع عمومی اصلاح طلبان را برای کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری دارند. اما حضور آن‌ها در دولت اول و دوم حسن روحانی برای آن‌ها پر چالش بوده است. البته این فراز و نشیب و انتقاد‌ها برای جهانگیری قدری بیشتر بوده است.

او که در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶ به نوعی کاندیدای پوششی حسن روحانی بود، وظیفه دفاع از عملکرد دولت را برعهده داشت تا در این میان حسن روحانی برنامه هایش را عنوان کند. اما در نهایت این دفاع‌ها باعث شد تا تمام مسئولیت ضعف دولت به نام او تمام شود. از این رو فضا برای انتقاد از دولت و علمکرد او باز شد.

مخالفان جهانگیری از او برای سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی، افزایش قیمت حامل‌های انرژی و عملکرد مهدی جهانگیری انتقاد می‌کنند.

در این میان محمد جواد ظریف نیز اخیرا با جنجال انتشار فایل صوتی محرمانه عملکرد وزارت امورخارجه در دوره یازدهم و دوازدهم مواجه شده است. او که در طول چند سال اخیر به خاطر برجام مورد انتقاد تندرو‌ها بوده، حالا با انتشار فایل صوتی مورد حمله آن‌ها قرار است.

اما با این حال به نظر می‌رسد که با وجود چالش‌های موجود بر سر راه جهانگیری و ظریف، همچنان وزیر امور خارجه دولت یازدهم و دوازدهم بیشترین شانس واقبال را میان اصلاح طلبان و رای دهندگان موافق این جریان سیاسی را دارد.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید