حاشیه ترکیه‌ای مست عشق؛ از فیلم تا سریال ماهواره‌ای

حاشیه ترکیه‌ای مست عشق؛ از فیلم تا سریال ماهواره‌ای

خبر پخش فیلم مست عشق در شبکه‌های ماهواره‌ای با واکنش تند حسن فتحی کارگردان این پروژه همراه شد، او به سرمایه گذار ترکیه‌ای نسبت به پخش غیرقانونی سریال مست عشق هشدار داده و گفته که این روز‌ها درحال رسیدگی به شکایت علیه آن‌ها است.

کد خبر : ۹۳۳۸۳
بازدید : ۴۹۶۱
حاشیه ترکیه‌ای مست عشق؛ ماجرا چیست؟
فرادید | فیلم سینمایی مست عشق که محصول مشترک ایران و ترکیه است، تصویربرداری آن از سال گذشته به علت همه گیری ویروس کرونا متوقف شد. اما این پایان ماجرا نبود و این فیلم هربار با حواشی نمایش این فیلم توسط سرمایه گذاران ترکیه‌ای مواجه می‌شد.

به گزارش فرادید، آذرماه ۹۹ اولین باری بود که ویدیویی با مضمون اکران فیلم مست عشق به مناسبت هفته بزرگداشت مولانا منتشر شد که البته این خبر با تکذیب حسن فتحی کارگردان این فیلم روبرو شد. او در آن زمان اعلام کرد که چنین چیزی صحت ندارد چراکه هنوز فیلمبرداری ۸ سکانس از فیلم باقی مانده و در ادامه تاکید کرد که برای حفظ کیفیت هنری این فیلم، تدوین آن بدون نظر کارگردان غیرقانونی است و کسی چنین حقی ندارد.

اما حال پس از گذشت ۵ ماه از این خبر، یک شبکه ماهواره‌ای فارسی‌زبان با پخش تیزرهایی، از پخش سریال «مست عشق» خبر داده و به نظر می‌رسد که سرمایه گذاران ترکیه‌ای مست عشق، فیلم را بدون اطلاع عوامل ساخت ایرانی‌اش به شبکه‌های ماهواره‌ای فروخته‌اند.

با انجام پیگیری‌هایی که از سرمایه‌گذار ترکیه‌ای انجام شد، درستی این خبر به اثبات رسید. این سرمایه‌گذار گفته که تدوین و مراحل فنی این فیلم به پایان رسیده و با توجه به عدم اقدام طرف ایرانی برای اکران، قرارداد پخش سریال «مست عشق» با این شبکه ماهواره‌ایی بسته شده و این روز‌ها دوبله فارسی آن در حال انجام است تا پخش آن آغاز شود.

این خبر با واکنش تند حسن فتحی کارگردان این پروژه همراه شده، او به سرمایه‌گذار ترکیه‌ای نسبت به پخش غیرقانونی سریال مست عشق هشدار داده و گفته که این روز‌ها درحال رسیدگی به شکایت علیه آن‌ها است.

حاشیه ترکیه‌ای مست عشق؛ ماجرا چیست؟
واکنش کارگردان فیلم مست به پخش غیرقانونی آن چه بود؟

کارگردان فیلم سینمایی مست عشق با ابراز تاسف نسبت به این خبر گفته است که هر چند شکایات حقوقی و کیفری از طرف تُرک و از طریق مراجع قضایی کشور ترکیه در حال پیگیری است، اما تهیه کننده ایرانی فیلم هم باید پاسخگوی پرسش‌هایی باشد.

او علاوه بر هشدار به تهیه کننده ایرانی این فیلم تاکید کرده است که چرا علیرغم هشدار‌های مکرر بنده، مدیر تولید، مدیر فیلمبرداری و تنی از بازیگران و همکاران ترک و ایرانی مبنی بر اجتناب از اعتماد مفرط و یکسویه به طرف تُرک، این تذکرات را جدی نگرفتند تا حدی که طرف تُرک به خود اجازه داد تا راش‌های فیلم را نه تنها گروگان گرفته، بلکه خلاف اصول حرفه‌ای بدون اطلاع کارگردان و تدوینگر کار، اقدام به تدوین ناشیانه و آماتوری فیلم و بر خلاف توافق مکتوب شده طرفین جهت ساخت یک فیلم سینمایی، آن را تبدیل به یک سریال چند قسمتی کند!

فتحی اضافه کرد: «جناب تهیه کننده چرا زمانی که طرف تُرک از طریق یکی از افراد رسانه‌ای خود در ایران، بیانیه موهن و سراپا دروغی را منتشر کرد و در آن به کذب ادعا کرد، فیلمبرداری این فیلم شانزده هفته طول کشیده، اسناد تعداد جلسات فیلمبرداری را ارائه نکردید تا بر همگان معلوم شود چیزی بیش از حداکثر ٥٢ جلسه فیلمبرداری نداشته ایم - یعنی به مدت هشت هفته نه شانزده هفته - و طرف ترک حتی روز‌هایی را که بدلیل ناتوانی در فراهم کردن لوکیشن تعطیل اعلام کردند، به رندی و بی انصافی به اسم گروه ایرانی گره زده اند؟»

او با مخاطب قرار دادن مهران برومند، از او پرسید که چرا وقتی طرف ترک در واکنش به اعتراض چند ماه قبل من در اقدام به تدوین خودسرانه عنوان کرد، سپس پرسید این ده ماه کجا بودید؟ شما اعلام نکردید که از یک هفته بعد از اقدام به تعطیلی موقت تولید بدلیل مشکل مالی، آن هم در حالی که پنج شش سکانس مهم فیلم فیلمبرداری نشده بود. فتحی ادامه داد که تا همین هفته‌های اخیر یعنی چیزی حدود یکسال و نیم بنده در تماس با شما به عنوان تهیه کننده فیلم، بطور مستمر پیگیر سرنوشت کار بودم، که خوشبختانه اسناد آن هم موجود است.

حسن فتحی با بیان اینکه از این دست پرسش‌ها بسیار است که می‌گذارد به وقتش، افزود: «اما آنچه مسلم است جناب فرهاد توحیدی و من در مقام نویسندگان فیلمنامه و همچنین بنده در مقام کارگردان و سازنده این فیلم با توجه به مرارت‌ها و سختی‌هایی که برای ساخت یک اثر فاخر و درخشان سینمایی کشیده ایم، تا زمان اعاده کامل حقوق هنری و معنوی این اثر، پیگیر دعاوی بحقه خود از طریق مراجع حقوقی و کیفری و فرهنگی ترکیه و ایران خواهیم بود.»

او همچنین به صاحبان شبکه ماهواره‌ای (نام این شبکه نزد ما محفوظ است) و هر شبکه تلویزیونی دیگری توصیه کرده که تا زمان صدور حکم قطعی دستگاه قضایی کشورترکیه در این فقره، از هر گونه مشارکتی با طرف ترک که صاحب تنهاحدود ٣٠ درصد فیلم است، جداً خوداری کنند، و علاوه بر پرهیز از عواقب قضایی و قانونی، لعن و نفرین ابدی عاشقان شمس و مولانا در ایران و ترکیه و سراسر جهان را برای خود نخرند!.

حاشیه ترکیه‌ای مست عشق؛ ماجرا چیست؟
حواشی بی پایان مست عشق

از نخستین باری که خبر ساخت فیلم مست عشق منتشر شد، این فیلم هربار با حاشیه‌ای مواجه شد. از همان ابتدا که انتشار ویروس کرونا باعث توقف فیلمبرداری این فیلم شده بود، حواشی مست عشق آغاز و با وایرال شدن ویدیویی که خبر از پخش این فیلم در سکوت خبری می‌داد، ادامه یافت.

در آن زمان که این ویدیو وایرال شده بود، دست اندرکاران ایرانی این فیلم به این خبر واکنش نشان داده بودند. فرهاد توحیدی که با همراهی فتحی، فیلمنامه این اثر را نوشته بود خبر اکران جهانی این فیلم را شوکه‌کننده و ناگوار دانسته و اعلام کرده بود که مولفان این اثر پیگیر حقوق قانونی خود هستند. او تاکید کرد که تهیه‌کننده ایرانی فیلم هم پیگیری حقوقی خود را در ترکیه آغاز کرده است و حتی اگر لازم باشد، این موضوع از طریق وزارت امور خارجه هم پیگیری خواهد شد.

البته توحیدی به این نکته هم اشاره کرده بود که از همان زمان فیلمبرداری، میان دو گروه سازنده ایرانی و ترک، اختلاف نظر وجود داشته است.

دیگر عوامل ایرانی «مست عشق» نیز نسبت به این واکنش نشان داده و گفته بودند که از احقاق حقوق معنوی و حفظ کیفیت هنری این اثر که زحمات زیادی برای آن کشیده شده، کوتاه نخواهند آمد. آن‌ها تاکید کردند که اختلاف‌نظر نباید سبب پایمال شدن حقوق قانونی سازندگان ایرانی شود و اگر چنین اتفاقی رخ بدهد، قطعا پیامد‌های سنگینی در پی خواهد داشت.

در مقابل سرمایه‌گذار ترکیه‌ایی هم از طولانی شدن تولید و هفتاد ساعت فیلمبرداری برای یک فیلم نود دقیقه‌ایی انتقاد کرده بود. این جنجال‌ها پس از مدتی پایان سافت تا اینکه شبکه‌های ماهواره‌ای از پخش سریال مست عشق خبر دادند و مست عشق بار دیگر وارد میدان حواشی شد.

علاوه براین، سال گذشته دو مرجع تقلید نیز با ساخت فیلم درباره شمس و مولانا مخالفت کرده بودند. آیت الله مکارم شیرازی درباره ساخت مست عشق گفته بود که ساخت چنین فیلمی سبب اشاعه فرقه صوفیه می‌شود، ساخت آن شرعاً جایز نیست و باید از آن خودداری کرد.

پس از او آیت الله نوری همدانی نسبت به ساخت این فیلم اعتراض کرد و در پاسخی مشابه اعلام کرد که شمس و مولانا را از اعیان صوفیه می‌داند و ساخت فیلم درباره آن‌ها را به دلیل اشاعهٔ فرقه صوفیه، حرام اعلام می‌کند.

حسن فتحی و عوامل فیلم مست عشق، در واکنشی تلویحی به این مسئله، دو ویدیو از دیدگاه‌های رهبر انقلاب را در این باره منتشر کرده بودند که در آن ویدیو‌ها از مولانا و شمس به نیکی یاد می‌شد.
حاشیه ترکیه‌ای مست عشق؛ ماجرا چیست؟

داستان مست عشق

فیلم سینمایی مست عشق برشی از زندگی مولوی و شمس تبریزی را به تصویر می‌کشد. پارسا پیروز فر ایفاگر نقش مولانا بوده و شهاب حسینی نیز نقش شمس تبریزی را بازی می‌کند.

داستان فیلم با گم شدن شمس شروع می‌شود. به درخواست مولانا از سلطان عزالدین کیکاوس، ماموری به نام اسکندر بیگ وظیفه پیدا کردن شمس را بر عهده می‌گیرد. در مراحل پرس‌وجو و تحقیقات اسکندر بیگ، مشاهده می‌کنیم که پسر کوچک مولانا یعنی علاء‌الدین محمد به علت خصومتی که با شمس داشته، یکی از مظنونین اصلی این ماجرا است.

این زمینه معماگونه در تمام طول داستان به صورت یکنواخت ادامه دارد و به مرور به سوال‌های ایجاد شده در ذهن مخاطب پاسخ خواهد داد. تم عاشقانه فیلم، روایت چند داستان عاشقانه و ارتباط آنان با یکدیگر را نشان می‌دهد.

ماجرای عشق و دلدادگی فرزند مولانا به دختری به نام کیمیا خاتون و در پی آن ازدواج کیمیا با شمس و سپس عشق مریم و اسکندر، مهم‌ترین روابط عاشقانه در داستان این فیلم است.
عباس بوعذار، شهاب حسینی، پارسا پیروزفر، حسام منظور، هانده ارچل، سلما ارگچ، بوراک توزکوپاران، بوران کوزوم، بنسو سورال، ابراهیم چلیک‌کول از بازیگران اصلی فیلم مست عشق هستند.
۱
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید