پله آخر اصولگرایان و اصلاح طلبان؛ گزینه نهایی کیست؟

پله آخر اصولگرایان و اصلاح طلبان؛ گزینه نهایی کیست؟

با وجود اینکه اصلاح طلبان در طول یک ماه گذشته در حال رایزنی با گزینه‌های متعدد برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری بوده اند، اما نام سیدحسن خمینی و محمدجواد ظریف بیش از دیگران سر زبان‌ها افتاد.

کد خبر : ۹۳۶۳۸
بازدید : ۲۴۹۵
گام آخر اصولگرایان و اصلاح طلبان؛ گزینه نهایی کیست؟
فرادید | براساس اعلام ستاد انتخابات کشور فردا ثبت نام نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری آغاز می‌شود، اما همچنان اصولگرایان و اصلاح طلبان گزینه نهایی خود را معرفی نکرده اند. البته اصلاح طلبان با ارائه لیستی ۱۴ نفره گام اول را برداشتند، ولی به نظر می‌رسد که اصولگرایان هنوز بر سر گزینه نهایی به جمع بندی نرسیده اند.

محمدجواد ظریف، اسحاق جهانگیری، مصطفی تاج‌زاده، مسعود پزشکیان، محمدرضا عارف، محسن هاشمی، محمد شریعتمداری، مصطفی کواکبیان، محمد صدر، محمود صادقی، شهیندخت مولاوردی، زهرا شجاعی، عباس آخوندی، صادق خرازی لیست ۱۴ نفره جبهه اصلاح طلبان را تشکیل می‌دهند.

به گزارش فرادید؛ البته جبهه اصلاح طلبان قرار است در روز‌های آینده گزینه‌های نهایی را از میان ۱۴ گزینه منتخب اعلام کند.

در میان اصولگرایان نیز ابراهیم رئیسی، محمدباقر قالیباف، علی لاریجانی، سعید جلیلی، رستم قاسمی، سعید محمد، محسن رضایی، عزت الله ضرغامی، علی نیکزاد، امیرحسین قاضی زاده هاشمی، حسین دهقان و اسدالله بادامچیان به عنوان گزینه‌های احتمالی شورای وحدت مطرح شده اند.

حسین سبحانی نیا، فعال سیاسی اصولگرا در باره جلسات انتخاباتی شورای وحدت و ترکیب نامزد‌های اصولگرا در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ می‌گوید که تا به امروز گرچه مجموعه‌های انتخاباتی در جریان اصولگرا با برخی چهره‌های این جریان نشست‌هایی داشتند و صحبت‌هایی کرده اند، اما هنوز درباره کسی به یک جمع بندی نرسیدند.

او همچنین گفته که «نامزدی آقای رئیسی هنوز مشخص نیست. تا به حال همه اطراف قضیه مردد هستند، برخی می‌گویند او نامزد می‌شود در مقابل برخی هم بیان می‌کنند «او نمی‌آید». اگر ایشان بیایند تکلیف روشن است و مجموعه‌های تأثیرگذار از ایشان حمایت خواهند کرد، اما اگر آقای رئیسی نیاید قدری تشتت آرا و نظر خواهد بود.»
گام آخر اصولگرایان و اصلاح طلبان؛ گزینه نهایی کیست؟
نگرانی و ابهام در اردوگاه اصلاح‌طلبان
با وجود اینکه اصلاح طلبان در طول یک ماه گذشته در حال رایزنی با گزینه‌های متعدد برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری بوده اند، اما نام سیدحسن خمینی و محمدجواد ظریف بیش از دیگران سر زبان‌ها افتاد. البته در نهایت سیدحسن خمینی به توصیه رهبر انقلاب از کاندیداتوری انصراف داد و محمدجواد ظریف نیز روز گذشته در جلسه کمیسیون امنیت ملی اعلام کرد که در انتخابات شرکت نمی‌کند.

علاوه بر اعلام ظریف، سخنگوی جبهه اصلاحات ایران هم گفته که تاکنون ۱۱ نفر از فهرست ۱۴ نفره نامزد‌های نهایی اصلاح‌طلبان برنامه خود را به اعضای مجمع ارائه کرده‌اند. در این میان خبری از ظریف که نفر اول فهرست اصلاح‌طلبان است نیست.

اما فعالان سیاسی اصلاح طلب معتقدند که ظریف تنها گزینه اصلی نیست و ۵ نفر اول لیست می‌توانند نامزد‌های اصلی جریان باشند.

در این میان عبدالواحد موسوی لاری، وزیر کشور دولت اصلاحات می‌گوید که اجماع مسئله اصلی است.
او گفته که «آقای پزشکیان، آقای عارف، ظریف و جهانگیری نیرو‌های خوبی هستند و هر کدام از این‌ها فرهیخته هستند. چه زمانی می‌توانیم به این نتیجه برسیم که کدام کاندیدا زمینه رأی‌آوری‌اش بیشتر است؟ زمانی که این افراد شروع به فعالیت انتخاباتی کردند.»

علی صوفی، وزیر تعاون دولت اصلاحات و عضو جبهه اصلاح طلبان نیز گفته که «آراء نشان می‌دهد آقایان ظریف، جهانگیری و تاج زاده که بالای ۳۰ رأی کسب کرده‌اند شانس بیشتری دارند. سایر کاندیدا‌ها هم باید تلاش کنند که به اندازه آن‌ها رأی بیاورند.»

با این وجود در صورتی که محمدجواد ظریف کاندید نشود، شانس مسعود پزشکیان، محمدرضا عارف و اسحاق جهانگیری بیشتر خواهد بود. البته به نظر می‌رسد که اقبال و رای آوری مسعود پزشکیان در میان آذری‌ها شانس بیشتری در مقابل عارف و جهانگیری برای او به همراه دارد.

البته برخی اصلاح طلبان نیز احتمال اجماع بر سر علی لاریجانی را دور از ذهن نمی‌دانند. این دسته می‌گویند که در صورت رد صلاحیت برخی از اصلاح طلبان و عدم حضور ظریف، احتمال اجماع اصلاح طلبان و اعتدالی ها بر سر لاریجانی وجود دارد. اما با این حال لاریجانی مخالفان سرسختی میان دو جناح دارد و سرنوشت اش همچنان تا هفته‌های آینده در ابهام خواهد بود.
گام آخر اصولگرایان و اصلاح طلبان؛ گزینه نهایی کیست؟
اصولگرایان زیر سایه رئیسی
شورای ائتلاف اصولگرایان با وجود جلسات متعدد و برگزاری نشست با نامزد‌ها همچنان در معرفی گزینه نهایی مردد است. آن هم به این دلیل که ابراهیم رئیسی هنوز برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری تصمیم نگرفته اما نشانه ها می گویند که او بی میل هم نیست. با این اوصاف اصولگرایان علاوه بر رئیسی، محمدباقر قالیباف، علی لاریجانی، سعید جلیلی، رستم قاسمی، سعید محمد، محسن رضایی، عزت الله ضرغامی، علی نیکزاد، امیرحسین قاضی زاده هاشمی، حسین دهقان و اسدالله بادامچیان را در لیست خود دارند.

اما شورای ائتلاف معتقد است که رئیسی می‌آید و احتمالا گزینه نهایی آن‌ها خواهد بود.

منوچهر متکی، سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان در این رابطه می‌گوید: «اظهارنظر‌ها یا براساس اطلاعات است یا براساس تحلیل است. اطلاعات از شخص جناب آقای رییسی نداریم، اما تحلیل مبتنی بر شواهد داریم شواهدی قوی که به ما دیکته می‌کند و احتمال آمدن آقای رییسی را بیش از هر زمان دیگری می‌بینیم، اما امروز و در این لحظه حضور رئیسی در انتخابات بیش از همیشه، محتمل است.»

البته برخی از فعالان سیاسی اصولگرا معتقدند که اگر رئیسی نیاید، احتمال افزایش اختلاف در میان اردوگاه اصولگرایان بیشتر خواهد شد. برای همین اصولگرایان در وهله اول به وحدت نیاز دارند، تا گزینه نهایی.

با این حال بررسی‌ها نشان می‌دهد که رئیسی و قالیباف در اولویت انتخاب شورای ائتلاف صولگرایان قرار دارند و احتمالا یکی از این دو گزینه نهایی خواهد بود.

امیرابراهیم رسولی سخنگوی شورای ائتلاف در این رابطه می‌گوید: «نظرسنجی‌ها به ما می‌گوید که رئیسی و قالیباف بالاترین آرا را دارند و حتما این‌ها را در رسیدن به گزینه نهایی لحاظ می‌کنیم، اگر آقای رئیسی ثبت نام کنند از نظر ما فداکاری کرده است.»

او همچنین گفته که «مطالبات برای حضور آقای رئیسی جدی است و ما هم به دنبال این مطالبات هستیم درمورد آقای قالیباف هم اینطور است، اما آقای قالیباف در کنار آقای رئیسی حرکت می‌کند همانطور که در سال ۹۶ دیده اید در این دوره هم این طور است.»
در این میان، سید حسین نقوی حسینی»، نماینده مجلس دهم، نیز در رابطه با حضور ابراهیم رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰گفته که رئیسی عزم خود را برای ورود به عرصه انتخابات جزم کرده است و احتمالا به جهت سیادتشان در روز عید فطر اعلام کاندیداتوری می‌کنند و روز جمعه هم که روز بزرگی است برای ثبت نام به محل وزارت کشور تشریف می‌آورند.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید