نگرانی برای بروز پیک پنجم کرونا

نگرانی برای بروز پیک پنجم کرونا

موج چهارم کرونا که با سوش انگلیسی شروع شد، حالا وزارت بهداشت پیش بینی کرده که موج پنجم کرونا احتمالا با سوش هندی و آفریقایی گسترش می‌یابد. در حال حاضر موارد متعددی از ابتلا به گونه هندی و آفریقایی در استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان و بوشهر شناسایی شده است. مسئله‌ای که موجب شد تا سیر مرگ و میر و ابتلا در این سه استان کاهش نیابد و همچنان در اوج باشد.  

کد خبر : ۹۴۱۶۷
بازدید : ۲۰۳۳
نگرانی برای بروز پیک پنجم کرونا؛ جهش‌های جدید همراه با پیک جدید؟
فرادید | موج چهارم کرونا در ایران طی روز‌های اخیر سیر نزولی به خود گرفته است، اما وزارت بهداشت و متخصصان اپیدمیولوژی معتقدند که با توجه به شیوع سوش هندی در استان‌های جنوبی و شرقی کشور آغاز موج پنجم کرونا دور از انتظار نیست. به اعتقاد آن‌ها پیک پنجم کرونا احتمالا بر اثر افزایش مسافرت‌ها و برگزاری انتخابات در هفته های آینده شروع می‌شود.

به گزارش فرادید؛ وزیر بهداشت نسبت به بروز پیک پنجم کرونا در کشور هشدار داده و می‌گوید که با توجه به وجود ویروس هندی، آفریقایی و انگلیسی، در صورت عدم رعایت پروتکل‌ها، پیک پنجم کرونا در کشور محتمل است، لذا مردم و مسئولان همچنان پای کار باشند.

با این وجود سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت نسبت به این موضوع هشدار‌ها داده و اعلام کرده‌اند که با توجه به احتمال برگزاری تجمعات انتخاباتی در روز‌ها و هفته‌های آینده، خطر اوج‌گرفتن بیماری بسیار بالاست.

در این میان عباس آقازاده، رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی نیز طی یادداشتی تاکید کرد که پیک پنجم شدیدتر از پیک‌های قبلی خواهد بود؛ چراکه دچار جهش‌های بیشتری شده و همچنین کادر درمان خسته و فرسوده شده است.

او می‌گوید که برای پیشگیری از ایجاد شرایط بحرانی، باید تبلیغات انتخاباتی به رسانه‌ها منتقل و در فضای مجازی انجام شود، نباید فریب شرایط فعلی را که منجر به کاهش موارد ابتلا و فوتی شده خورد.

حمید عمادی رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی نیز گفته که واضح است که اگر مردم رعایت کنند، اوضاع خوب خواهد شد و اگر رعایت نکنند و شاهد مسافرت در نیمه خرداد باشیم، به احتمال زیاد پیک مجددی خواهیم داشت.

مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا هم تاکید کرد که اگر پروتکل‌های بهداشتی در انتخابات رعایت نشود، باید نیمه اول تیرماه منتظر پیک پنجم کرونا باشیم.

موج چهارم کرونا از نیمه دوم فروردین ماه، همزمان با پایان سفر‌های نوروزی آغاز شد و با وجود سوش انگلیسی کرونا، رکورد مرگ و میر و ابتلا در طول ۱۵ ماه اخیر شکسته شد.

موج پنجم کرونا از کجا شروع می‌شود؟

موج چهارم کرونا که با سوش انگلیسی شروع شد، حالا وزارت بهداشت پیش بینی کرده که موج پنجم کرونا احتمالا با سوش هندی و آفریقایی گسترش می‌یابد. در حال حاضر موارد متعددی از ابتلا به گونه هندی و آ، ریقایی در استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان و بوشهر شناسایی شده است. مسئله‌ای که موجب شد تا سیر مرگ و میر و ابتلا در این سه استان کاهش نیابد و همچنان در اوج باشد.

سخنگوی ستاد ملی کرونا در این رابطه می‌گوید که در همه استان‌ها به ویژه ۲۸ استان، سیر نزولی بیماری را داریم، اما در ۳ استان بوشهر، سیستان و بلوچستان و هرمزگان سیر نزولی متوقف شده که با توجه به پیدا شدن سوش‌های آفریقایی و هندی در این استان‌ها زنگ هشدار به صدا در آمده و باید رصد کنیم و مراقب باشیم که پیک بعدی شکل نگیرد.

با این وجود به نظر می‌رسد که پیک پنجم کرونا طی هفته‌های آینده در این استان‌ها آغاز خواهد شد.

علی زینی وند، استاندار کرمان هم در این باره اعلام کرد که وزارت بهداشت در خصوص بروز موج پنجم کرونا به دلیل چرخش ویروس هندی و آفریقایی در کرمان هشدار داده است.

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت در مورد احتمال بروز پیک پنجم کرونا در کشور نیز می‌گوید: با توجه به کاهش بیماری و سیر نزولی بیماری در کشور، اما یک خطر وجود دارد و آن این است که شهر‌های شرقی ما در معرض درگیری ویروس هندی هستند.

او همچنین گفته که تا کنون در کشورمان تعدادی از هموطنان به این ویروس مبتلا شده اند. فعالیت‌های تجاری و رفت و آمد در مرز‌های شرقی همچنان ادامه دارد، این روند ممکن است موجب بروز موج پنجم کرونا شود، اما ما تلاش می‌کنیم تا با رصد و غربالگری دقیق و ایزوله سازی افرادی که در مسیر‌های مستعد خطر در تردد هستند، این ویروس جهش یافته را کنترل کنیم.

نگرانی برای بروز پیک پنجم کرونا؛ جهش‌های جدید همراه با پیک جدید؟

شیوع سوش هندی و آفریقایی؛ خطرات بیشتری در راه است؟

ایران تاکنون میزبان دو سوش چینی و انگلیسی کرونا بوده است. اما در تازه‌ترین فراگیری، سوش هندی و آفریقایی نیز در ایران شناسایی شده اند. دو گونه‌ای که محققان نسبت به مقاومت آن‌ها در برابر واکسن‌ها ابراز نگرانی می‌کنند، اما تاکنون مطالعات دانشمندان به شکلی قطعی نشان نداده است که واکسن‌ها در برابر این دو سوش بی اثر هستند.

مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا نیز به تاثیر واکسن‌های موجود در ایران بر دو واریانت هندی و آفریقای جنوبی و گفته که «همچنان اطلاعاتی از تاثیر واکسن‌های موجود در جهان بر دو نوع ویروس هندی و آفریقای جنوبی وجود ندارد، اما واکسن کووایران برکت را بر واریانت انگلیسی آزمایش کردیم که خوشبختانه اثرگذاری آن ثابت شده است. ولی همچنان درباره تاثیر این واکسن بر ویروس هندی و آفریقای جنوبی بی‌خبر هستیم و باید روی این موضوع کار شود.»

در این میان مسئولان وزارت بهداشت نسبت به مقاومت پذیری این دو سوش و قدرت سرایت آن‌ها ابراز نگرانی کرده اند.

علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت دراین رابطه می‌گوید: «ما نگران کرونای آفریقای جنوبی هستیم چرا که واکسن‌گریز است و این می‌تواند خطرناک باشد و باید دانست که ویروس هندی قدرت سرایت بالاتری دارد و به طور کلی جهش در ویروس کرونا قدرت چسبندگی و نفوذپذیری آن به سلول را بالا می‌برد و می‌تواند میزان کشندگی ویروس افزایش پیدا کند.»

مسعود مردانی، متخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا در باره ویژگی‌های سوش هندی گفته که «علایم بیماری کرونا در سوش هندی زودتر به مرحله حاد می‌رسد، هر چند علائم بالینی این بیماری مانند کرونای معمولی است، اما سریعا می‌تواند درگیری ریه و برخی دیگر از ارگان بدن را ایجاد کند و زودتر سبب بستری بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه شود.»

او همچنین می‌گوید که در نوع جهش یافته ویروس کرونای هندی برای اولین بار در دنیا ۲ موتاسیون همزمان در ویروس رخ داده و به همین دلیل مشخصات کاملا اختصاصی دارد؛ بنابراین طبق اطلاعاتی که تاکنون از بیماران در هند منتشر شده است، نشان می‌دهد که درصد درگیری و سرایت پذیری بالاتری دارد و کشندگی بالاتر آن نیاز به بررسی بیشتری دارد.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید