قرص و دارو‌های ضد کرونا به بازار می‌آیند؟

قرص و دارو‌های ضد کرونا به بازار می‌آیند؟

در حال حاضر سه شرکت داروسازی مطرح جهان به یک قدمی تولید داروی موثر ضد کرونا رسیده اند. اولین نمونه، داروی شرکت سوئیسی روشه است که تحت عنوان ای‌تی-۵۲۷ در مرحله تحقیق و کارآزمایی بالینی قرار دارد. دومین دارو هم در شرکت داروسازی مرک با مشارکت شرکت بیوتکنولوژی ریجبک بیوتراپوتیک تحت تحقیقات و آزمایش قرار دارد که در نهایت قرار است منجر به تولید داروی مولنوپیراویر شود.

کد خبر : ۹۴۳۰۹
بازدید : ۲۰۴۳
قرص و دارو‌های ضد کرونا به بازار می‌آیند؟
فرادید | شرکت‌های داروسازی موفق در عرصه تولید واکسن، حالا تلاش می‌کنند که داروی ضد کووید ۱۹ تولید کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۴ شرکت داروسازی موفق جهان مشغول تحقیقات و آزمایش دارو‌های ضد کرونای خود هستند. اما در میان آن‌ها به نظر می‌رسد که فازیر به مراحل قابل قبولی رسیده است.

به گزارش فرادید؛ با وجود اینکه ۷ ماهی است که واکسیناسیون در جهان آغاز شده است، اما تا زمانی که کل جهان علیه کووید ۱۹ ایمن شوند همچنان خطرات این اپیدمی وجود دارد. البته مختصصان می‌گویند حتی اگر تمام مردم جهان واکسینه شوند باز هم احتمال بیماری افراد معدودی وجود دارد؛ بنابراین نیاز به داوری ضد کرونا احساس می‌شود.

دکتر «راجش گاندی» مدیر خدمات و آموزش بالینی «اچ. آی. وی» در بیمارستان عمومی ماساچوست در این رابطه می‌گوید که آنچه در حال حاضر بیش از هر چیز دیگری به آن نیاز داریم، داروی خوراکی است، قرصی که می‌تواند از بیماری روزمره افراد با بیماری خفیف تا متوسط جلوگیری کند.
البته این را هم گفته که هم اکنون تلاش‌ها برای تولید چنین دارویی در حال انجام است و امید می‌رود که این دارو قبل از پایان سال ۲۰۲۱ در دسترس قرار گیرد.

داریا هازودا، معاون بخش پژوهش بیماری‌های واگیردار شرکت مرک درباره نحوه کارکرد دارو‌های ضدکرونا به خبرگزاری فرانسه گفته که ویروس‌ها ماشین‌های کوچکی هستند که برای تکثیر به اجزای خاصی احتیاج دارند. ضد ویروس‌ها به طور کلی موکول ها‌ی شیمیایی کوچکی هستند که برای تداخل در این ماشین‌ها تولید شده‌اند.

طبق گفته او، آنتی‌ویروس‌ها جهشی را به ویروس وارد می‌کنند و هنگامی‌که این اتفاق چندین بار رخ می‌دهد، این جهش‌ها توانایی تکثیر ویروس را کاهش می‌دهد؛ بنابراین روند بیماری کندتر می‌شود، می‌توان از شدت بیماری، بستری شدن در بیمارستان و مرگ جلوگیری کرد.
قرص و دارو‌های ضد کرونا به بازار می‌آیند؟

شرکت‌های داروسازی در آستانه تولید داروی ضدکرونا

بر اساس گزارش رسانه‌های حوزه سلامت در حال حاضر سه شرکت داروسازی مطرح جهان به یک قدمی تولید داروی موثر ضد کرونا رسیده اند. اولین نمونه، داروی شرکت سوئیسی روشه است که تحت عنوان ای‌تی-۵۲۷ در مرحله تحقیق و کارآزمایی بالینی قرار دارد. دومین دارو هم در شرکت داروسازی مرک با مشارکت شرکت بیوتکنولوژی ریجبک بیوتراپوتیک تحت تحقیقات و آزمایش قرار دارد که در نهایت قرار است منجر به تولید داروی مولنوپیراویر شود.

در این میان شرکت فایزر که نخستین واکسن کرونا موفق در جهان را عرضه کرد هم در حال حاضر روی دارویی تحت عنوان پی‌اف-۰۷۳۲۱۳۳۲ (PF-۰۷۳۲۱۳۳۲) کار می‌کند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که پروژه دارویی شرکت سوئیسی روش با مشارکت شرکت داروسازی آتیای آمریکا در حال انجام است. دارویی که مورد مطالعه این دو شرکت است ای‌تی-۵۲۷ (AT-۵۲۷) نامیده می‌شود و در حال آزمایش روی ۱۴۰۰ داوطلب در اروپا و ژاپن است. این دارو در افراد بالای ۱۲ سال آزمایش می‌شود.

ژان پیر سومادوسی، مدیرعامل شرکت آتیا به خبرگزاری فرانسه گفته که «پیش‌بینی می‌کنیم که تا پایان سال مجوز‌ها را دریافت کنیم و دارو را در سال ۲۰۲۲ توزیع کنیم.»

طبق اعلام شرکت آتیا این دارو برای بیماران مبتلا به کووید از نوع خفیف تا متوسط خارج از محیط بیمارستانی [بیماران سرپایی]تجویز می‌شود.

همچنین یکی دیگر از دارو‌های ضد کرونا از سوی شرکت داروسازی مرک با مشارکت شرکت بیوتکنولوژی ریجبک بیوتراپوتیک پیگیری می‌شود. این دارو مولنوپیراویر است که نخستین بار برای مقابله با آنفلوانزا تولید شد. تغییراتی در این دارو داده شده است که می‌توان آن را به شکل قرص مصرف کرد. این دارو باید دو بار در روز و به مدت پنج روز مصرف شود.

این درمان در چند صد نفری که آن را دریافت کرده‌اند نتیجه خوبی داشته است. تجزیه و تحلیل درمان ده‌ها نفر با این دارو نشان داد که ویروس پس از پنج روز قابل تشخیص نیست، اما در ۲۶ درصد افرادی که دارونما دریافت کرده بودند، ویروس کرونا قابل تشخیص بود. پیش بینی می‌شود که آزمایش‌ها در ۱۴۵۰ بزرگسال تا پاییز امسال انجام شود.

البته داروی تزریقی «رمدسیویر» تولیدی شرکت گیلئاد به عنوان اولین شرکت داروسازی پیشگام در تولید داروی ضد کرونا مجوز برای مقابله با کووید-۱۹ را گرفته است، اما تردید‌هایی نسبت به اثرگذاری آن وجود دارد.

فایزر پیشگام تولید داروی ضد کرونا

گرچه دو شرکت داروسازی روشه و مرک می‌گویند که به مراحل قابل قبولی از تولید داروی ضد کرونا رسیده اند، اما فایزر به عنوان نخستین عرضه کننده واکسن کرونا می‌گوید که تا پایان سال جاری میلادی داروی ضد کرونا را به بازار عرضه می‌کند. آلبرت بورلا، مدیرعامل اجرایی شرکت داروسازی فایزر، در مصاحبه با شبکه سی‌ان‌بی‌سی گفته که قرص ضدویروسی که می‌تواند کرونا را درمان کند، احتمالا تا پایان ۲۰۲۱ آماده می‌شود.

براساس گفته‌های مدیران شرکت فایزر، داروی تولیدی آن‌ها در مقابله با گونه‌های جهش یافته ویروس کرونا بسیار اثرگذار است. شرکت فایزر یک داروی تزریقی ضد ویروسی را نیز در حال آزمایش است که برای بیماران بستری در بیمارستان تجویز می‌شود.

قرص درمانی فایزر در حال حاضر روی حدود ۶۰ بزرگسال در حال آزمایش است که نتایج آن تا پایان ژوئن مشخص می‌شود.

ساز و کار این قرص به گونه‌ای است که به آنزیم ویروسی متصل می‌شود و از تکثیر آن جلوگیری می‌کند. این دارو همچنین با حمله به ویروس عامل بیماری کووید-۱۹ از تکثیر آن در دستگاه تنفسی جلوگیری می‌کند. این قرص در دسته دارو‌های مهارکننده پروتئاز قرار دارد.

بورلا، مدیرعامل اجرایی شرکت داروسازی فایزر می‌گوید که این قرص در مقابله با گونه‌های جهش‌یافته بسیار موثر عمل می‌کند. او گفته که در حال حاضر تحقیقات در حال انجام است و تا تابستان ۲۰۲۱ اخبار بیشتری از تولید این دارو منتشر خواهد شد.
۰
نظرات بینندگان
  • یک نفر منتظر ارسالی در

    از هر کس یا هر گروه اهل هر کجا و با هر رنگ و مسلکی که برای خدمت به نوع بشر زحمت می کشند سپاسگزارم و دستشان را می بوسم. و از کسانی که با چرندیات و مهملات آن ها را تخطئه می نماید متنفرم و لعنت خدا بر آن ها باد.

تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید