همتی: کنترل نقدینگی مهمترین برنامه من است

همتی: کنترل نقدینگی مهمترین برنامه من است

همتی یادآورشد: نکته دوم واحد‌های آسیب دیده است که در این زمینه سیستم بانکی را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهیم. ضمن اینکه در مورد مالیات و بیمه برنامه‌هایی در نظر می‌گیریم.

کد خبر : ۹۴۳۶۲
بازدید : ۱۸۱۶

همتی

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری کنترل نقدینگی را مهمترین برنامه خود عنوان کرد و گفت: سرمایه گذاری در کشور از سال ۱۳۸۲تاکنون تغییر نکرده است و زمانی که سرمایه‌گذاری تغییر نکند اقتصاد رشد نمی‌کند.

عبدالناصر همتی عصر دوشنبه در برنامه شمارش معکوس رادیو ایران با اشاره به تاثیرات سه متغیر کلان رشد اقتصادی، تورم و بیکاری اظهار کرد: میانگین رشد اقتصادی در این مدت ٣ درصد بوده است.

سرمایه‌گذاری از سال ٨٢ تکان نخورده و زمانی که سرمایه گذاری رشد نکند اقتصاد رشد نمی‌کند. از همین مقطع روند رشد محدود شد و آثارش را روی بقیه برنامه‌ها گذاشت و اقتصاد پیش بینی ناپذیر شد. نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: در این مدت میانگین تورم ٢٠ درصد و نرخ بیکاری بالای ١٠ درصد بوده است است و ما نمی‌توانیم این روند را ادامه دهیم.

وی با اشاره به تجارب خود در حوزه‌های اقتصادی گفت: تا به حال سیاست به اقتصاد حاکم بوده و حالا اقتصاد باید به سیاست حاکم باشد.

همتی مهمترین برنامه خود را کنترل نقدینگی عنوان کرد و با بیان اینکه این موضوع بر عهده دولت است، گفت: بسیاری از نیاز‌های مالی را دولت از بانک مرکزی برمی‌دارد و من نمی‌توانستم جلو این موضوع را بگیرم و توان بیشتری می‌خواهم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: وقتی ٣ دهه تورم ٢٠ درصد رشد کرده یعنی ما مشکل زیرساختی داریم و حتی تا ۴ دهه نیز این مشکل بوده و راه مهار تورم از دولت است و در کشور ما بانک مرکزی استقلال لازم را ندارد.

وی خاطرنشان کرد: به دلیل تصمیمات مختلف سیاستی سرمایه‌گذاران اعتماد نمی‌کنند. در حالی که ما باید اقتصاد را قابل پیش‌بینی کرده و روی رشد اشتغال‌زا و فقر زدا کار کنیم. همتی اضافه کرد: بیش از ۵٠ درصد درامد کشور برای دو دهک بالا است و همین حالا هم دیر است و برای همین آمدم تا از روند اشتباه جلوگیری کنم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری سرمایه اجتماعی را زیربنای توسعه عنوان کرد و یادآورشد: سرمایه اجتماعی رابطه دولت با مردم و مردم با حکومت است و ما امروز نمی‌توانیم بسیاری از نیاز‌ها را تامین کنیم و همین امر سرمایه اجتماعی را نابود کرده است.

وی در پاسخ به این سوال که برنامه شما در خصوص مشاغل آسیب دیده از کرونا چیست، گفت: ۵۵ درصد ارزش افزوده در بخش خدمات است که در کرونا آسیب دید. ما باید کرونا را به طور اساسی حل کنیمو تا پایان بهار سال آینده واکسیناسیون در کل کشور انجام شود.

همتی یادآورشد: نکته دوم واحد‌های آسیب دیده است که در این زمینه سیستم بانکی را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهیم. ضمن اینکه در مورد مالیات و بیمه برنامه‌هایی در نظر می‌گیریم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: کرونا روش زندگی مردم را تغییر داده و زمینه بسیاری از فعالیت‌ها در اینستاگرام و یا سایر نرم افزار‌ها ایجاد شده است. سرمایه‌گذاری در بخش زیر ساخت اینترنتی به این مشاغل کمک می‌کند. کار دولت واردات گندم نیست دولت باید در ارتباطات و توسعه زیرساخت مخابراتی شرکت کند.

وی با اشاره به برنامه‌های خود برای اشتغال‌زایی اظهار داشت: ما مقرارت بسیار پیچیده‌ای برای مجوز‌ها داریم. باید رتبه بین المللی خود را در فضای کسب و کار بهبود دهیم و اگر بخواهیم ثروت و شغل ایجاد شود باید به صنایع کوچک و متوسط و شرکت‌های دانش بنیان تمرکز کنیم و فضای کسب و کار را در بین الملل اصلاح کنیم و در این صورت بسیاری از مسائل مشاغل حل می‌شود.

همتی با اشاره به پایین آمدن قدرت خرید مردم گفت: بانک‌ها می‌توانند در این زمینه کار خوبی انجام دهند و ما می‌خواهیم مبالغی را به صورت اعتبار به مردم بدهیم و به تدریج پول را پرداخت می‌کنند. ما می‌توانیم با مبالغ کمتر شغل ایجاد کنیم و بسیاری از مشاغل خانگی را توسعه دهیم. بسیاری از مناطق مرزی بیکاری دارند که باید تولیدات محلی راه اندازی کنند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یادآورشد: مشکل اشتغال ما انگیزه و برنامه است و مشکل پولی ندارد و باید زمینه ایجاد کنیم. بخش خصوصی ما به خاطر نااطمینانی‌ها در سرمایه گذاری نیامده است. بخش خصوصی وقتی وارد سرمایه گذاری می‌شود که ثبات باشد.

وی خاطرنشان کرد: اولویت اقتصاد ما اشتغال است و باید صنایع کوچک و متوسط را اولویت قرار دهیم و صنایع پیشرو (نفت، مسکن، خودرو) نیز در اولویت دولت باشد و ما بتوانیم زنجیره تولید اجرا کنیم و تولید به صورت زنجیره‌ای باشد. واقعیت این است که واردات کشور را نابود کرده است.

همتی اضافه کرد باید تولید رونق بگیرد و بتواند یک میلیون شغل در سال ایجاد کند و از این طریق ۵ درصد رشد اقتصادی داشته باشیم. وی در خصوص استفاده از اندیشمندان اسلامی گفت: اقتصاد تغایری با نظرات اندیشمندان اسلامی ندارد و ما از نظرات آن‌ها استفاده می‌کنیم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: مهترین چالش تحریم‌های ظالمانه است و ما باید از خانه تا دنیا تعامل داشته باشیم. این تعامل بین گروه‌های سیاسی، نهاد‌های دولتی و مردم، مجلس و دولت و ما با دنیا وجود ندارند و با روند تحریم نمی‌توانیم رشد و توسعه داشته باشیم و اگر این موضوع رفع شود شادابی به کشور بازمی‌گردد.

همتی افزود: ان شاءالله مردم با حضور در انتخابات به اصلاحات کمک کنند.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید