ماجرای آتش‌سوزی پالایشگاه نفت تهران

ماجرای آتش‌سوزی پالایشگاه نفت تهران

صدای مهیب اولیه در پالایشگاه نفت تهران باعث شد تا بسیاری از فعالان رسانه‌ای و کاربران شبکه‌های اجتماعی ادعای خطای انسانی و دخالت عوامل امنیتی را در شکل گیری حادثه دخیل بدانند. آن‌ها مدعی شده اند که در پالایشگاه نفت تهران انفجار رخ داده است. اما مقامات وزارت نفت، دادستانی و استانداری تهران این مسئله را رد می‌کنند.

کد خبر : ۹۴۴۸۱
بازدید : ۲۳۲۱
. پالایشگاه تهران در آتش؛ داستان از چه قرار است؟
فرادید | پالایشگاه نفت تهران غروب چهارشنبه دچار حریق شد. آتشی که از مخزن گازوئیل پالایشگاه شروع شد و به مخزن‌های اطراف هم سرایت کرد. حالا پس از گذشت یک روز از آغاز آتش سوزی، تلاش‌ها برای خاموشی مخزن‌ها ادامه دارد. البته سخنگوی پالایشگاه نفت تهران می‌گوید که تنها دو تا سه درصد از حجم اصلی کل آتش باقی مانده و میزان دود بسیار کاهش یافته است.

به گزارش فرادید؛ ساعت ۱۹ و ۱۸ دقیقه چهارشنبه بود که یکی از مخازن پالایشگاه نفت تهران دچار حریق شد. پس از گذشت چند ساعت وزارت نفت اعلام کرد که حادثه در پی نشت دو مخزن ضایعات نفتی رخ داده است. وزیر نفت در این رابطه می‌گوید که این حادثه مربوط به نشت دو مخزن بوده که نقشی در فرآیند تولید نداشتند.

طبق گفته زنگنه، حادثه آتش‌سوزی پالایشگاه نفت تهران "تحت کنترل" است و هیچ‌گونه اخلالی در تولید فرآورده‌های پالایشی این مجموعه و کشور ایجاد نشده است.

اما شاکر خفایی، سخنگوی پالایشگاه نفت تهران می‌گوید که اطفای فراورده نفتی منوط به این است که تمام محتویات داخل مخزن بسوزد. در حال حاضر نیز منتظر هستیم که اطفای حریق به طور کامل صورت بگیرد و بعد از آن واحد‌های فرایندی را وارد مدار کنیم.

او گفته که اطفاء قابل پیش بینی نیست، از دیشب فوم روی آن ریخته می‌شود، اما برای خاموش شدن نمی‌توان زمان دقیقی را اعلام کرد. البته حوالی ظهر این احتراق تمام می‌شود. در حال حاضر تنها دو تا سه درصد از حجم اصلی کل آتش باقی مانده و میزان دود بسیار کاهش یافته است.

شرکت پالایش نفت تهران با ظرفیت پالایش ۲۵۰ هزار بشکه در روز، در حدود ۱۷ تا ۲۰ درصد انرژی کشور را تولید می‌کند. این پالایشگاه سال ۱۳۴۷ تأسیس شده و اینک مشتمل بر ۲ پالایشگاه جنوبی و شمالی است.

براساس آمارها، انرژی ۲۰ درصدی کشور در پالایشگاه نفت تهران تامین می شود. این مسئله باعث شد تا شایعه کمبود بنزین در کشور به سرعت میان مردم بپیچید و صف‌های طولانی مقابل پمپ بنزین‌ها شکل بگیرد.

اما بیژن نامدار زنگنه با رد ادعای کمبود بنزین در کشور گفته که هیچ اخلالی در تامین فرآورده کشور ایجاد نمی‌شود و ذخایر کافی نیز وجود دارد.

. پالایشگاه تهران در آتش؛ داستان از چه قرار است؟ جنجال بر سر صدای انفجار در پالایشگاه نفت تهران

صدای مهیب اولیه در پالایشگاه نفت تهران باعث شد تا بسیاری از فعالان رسانه‌ای و کاربران شبکه‌های اجتماعی ادعای خطای انسانی و دخالت عوامل امنیتی را در شکل گیری حادثه دخیل بدانند. آن‌ها مدعی شده اند که در پالایشگاه نفت تهران انفجار رخ داده است. اما مقامات وزارت نفت، دادستانی و استانداری تهران این مسئله را رد می‌کنند.

گودرزی، معاون امنیتی و انتظامی استاندار تهران در این رابطه گفته که حادثه آتش سوزی در پالایشگاه تهران عمدی و یا امنیتی نبوده است.

او می‌گوید که علت اصلی این حادثه در دست بررسی است و در روز‌های آینده از سوی مدیرعامل پالایشگاه تهران اعلام خواهد شد، اما در بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد که این حادثه به دلیل خطای انسانی و امنیتی و یا حتی عمدی صورت نگرفته است.

غلامرضا نوفرستی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ری نیز درخصوص احتمال خرابکاری بودن حادثه پالایشگاه تهران گفته که در این خصوص، پیگیری‌های لازم از طریق ضابطان خاص به عمل آمده، اما تاکنون دلایلی در این خصوص وجود ندارد.

در این میان مسئولان پالایشگاه هم درباره علت صدای مهیب در هنگام آتش سوزی می‌گویند که صدا ناشی از تغییر شکل مخزن بوده است.

خفایی سخنگوی پالایشگاه نفت تهران در این رابطه گفته «زمانی که مخزن دچار احتراق است نشتی دارد و تغییر شکل می‌دهد و صدایی که به گوش می‌رسد ناشی از نشتی مخزن و تغییر شکل دادن آن است. تاکنون هیچ حادثه مجددی نداشتیم و همکاران ما از اولین لحظات حادثه در شب گذشته تاکنون در حال تلاش برای مهار و جلوگیری از سرایت آتش به دیگر نقاط هستند.»
. پالایشگاه تهران در آتش؛ داستان از چه قرار است؟
تهران در خطر پالایشگاه‌ وانبارهای نفتی؟
تقریباً پس از حادثه انفجار انبار آمونیوم نیرات بیروت (لبنان) بود که مسئولان شهری تهران و فعالان رسانه‌ای موضوع احتمال انفجار انبار‌های نفتی اطراف تهران را مطرح کردند. حالا هم برخی از فعالان رسانه‌ای بار دیگر بر این مسئله تاکید کرده اند. به گفته آن‌ها در حال حاضر انبار‌های نفت منطقه شهران و پالایشگاه نفت تهران در منطقه شهری واقع شده‌اند و بیشترین خطر را دارند.

مجید فراهانی، عضو شورای شهر تهران سال گذشته در مورد خطرات انبار نفت شهران گفته بود: انبار نفت محله شهران مثل یک بمب هیدروژنی داخل شهر و بر روی گسل زلزله مشا و در بطن بافت مسکونی بنا شده و هر روز ۳۰۰ تانکر از ابرمخازن آن بارگیری می‌کنند و با عبور از بافت مسکونی، وارد بزرگراه‌ها می‌شوند.

او همچنین به خطر قرارگیری انبار نفت شهران بر روی "گسل مشا" نیز اشاره کرده و گفته بود که تلفات انفجار انبار در صورت وقوع احتمالی یک زلزله ویرانگر، از خود زلزله بیشتر است.

در حال حاضر، اما کاربران انفجار انبار‌های نفتی پالایشگاه تهران را خطر آفرین می‌دانند. اما مسئولان وزارت نفت و پالایشگاه معتقدند که انبار‌ها هیچ خطری برای مناطق مسکونی اطراف ندارند.

مدیرعامل پالایشگاه نفت تهران سال گذشته گفته بود که این اطمینان را می‌دهیم که اتفاقی رخ نخواهد داد به لحاظ امنیت و ایمنی استاندارد‌های خاص خودمان را داریم و محافظت صورت می‌گیرد. ما تجارب جنگ و بمباران پالایشگاه‌ها را داشتیم در زمان حریق و آتش سوزی مخازن پروتکل‌هایی داریم مبنی بر اینکه مخازن کناری خنک می‌شوند که آتش تسری پیدا نکند.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید