غلامحسین محسنی اژه ای، هشتمین رئیس قوه قضاییه کیست؟

غلامحسین محسنی اژه ای، هشتمین رئیس قوه قضاییه کیست؟

محسنی اژه‌ای، هشتمین رئیس قوه قضاییه، اکنون ۶۵ ساله است. او متولد شهر اژیه در بخش جلگه شهرستان اصفهان است. براساس برخی گزارش ها، ازه ای در اواخر سال ۵۸ به توصیه و دعوت شهید قدوسی به تهران آمده و در دادگاه انقلاب اسلامی مشغول به کار شده است. با این حساب او ۴۱ سال سابقه حضور در بخش‌های مختلف قوه قضاییه را دارد.  

کد خبر : ۹۵۵۳۹
بازدید : ۵۷۰۹
فرادید | غلامحسین محسنی اژه ای، از سوی رهبر انقلاب به عنوان هشتمین رئیس قوه قضاییه منصوب شد. او که تا پبش از این جایگاه معاون اولی دستگاه قضا را در اختیار داشت، سوابق متعددی در حوزه‌های مختلف این قوه را تجربه کرده است. البته اژه‌ای در دستگاه اجرایی هم حضور داشت که مهم‌ترین آن را می‌توان سابقه ۴ سال او در وزارت اطلاعات دولت احمدی نژاد برشمرد.

به گزارش فرادید؛ پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، از محسنی اژه‌ای به عنوان محتمل‌ترین گزینه برای ریاست قوه قضاییه نام برده می‌شود. در نهایت صبح امروز این گمانه زنی‌ها به پایان رسید و او در راس این قوه قرار گرفت.

رهبر انقلاب در حکم انتصاب رئیس قوه قضاییه به شش انتظار خود از محسنی اژه‌ای اشاره کردند.

یکی از این انتظار‌ها ادامه‌ی رویکرد تحوّلی و اجرای سند تحول موجود با اهتمام ویژه است.

محسنی اژه‌ای پس از قضاوت دادگاه غلامحسین کرباسچی، شهردار وقت تهران در سال ۱۳۷۷ به شهرت عمومی رسید.

غلامحسین محسنی اژه ای، هشتمین رئیس قوه قضاییه کیست؟
غلامحسین محسنی اژه ای، رئیس جدید قوه قضاییه کیست؟

محسنی اژه‌ای که اکنون ۶۵ ساله است. متولد شهر اژیه در بخش جلگه شهرستان اصفهان است. براساس برخی گزارش ها، او در اواخر سال ۵۸ به توصیه و دعوت شهید قدوسی به تهران آمد و در دادگاه انقلاب اسلامی مشغول به کار شد. با این حساب او ۴۱ سال سابقه حضور در بخش‌های مختلف قوه قضاییه را دارد.

او در سال ۱۳۶۴ به عنوان نماینده قوه قضائیه در وزارت اطلاعات منصوب شد. حضوری که تا سال ۱۳۶۷ ادامه پیدا کرد.

حضور محسنی اژه‌ای در مقام قاضی در پرونده‌هایی از جمله فاضل خداداد، مرتضی رفیق‌دوست و غلامحسین کرباسچی در فاصله زمانی ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۷ شهرت چشمگیری برای او به ارمغان آورد.

البته مهم‌ترین آن‌ها پرونده غلامحسین کرباسچی، شهردار وقت تهران بود که جلسات آن دادگاه از تلویزیون پخش می‌شد.

پس از این دادگاه، غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل ویژه روحانیت شد. مسئولیتی که تا سال ۱۳۸۴ و تا زمان وزیر شدن او ادامه پیدا کرد. البته او همزمان از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۱ مسئول مجتمع قضائی ویژه رسیدگی به جرایم کارکنان دولت را هم برعهده داشت.

غلامحسین محسنی اژه ای، هشتمین رئیس قوه قضاییه کیست؟
در نهایت او، در سال ۱۳۸۴ از سوی احمدی نژاد به عنوان وزیر اطلاعات انتخاب شد و از مجلس رای اعتماد گرفت. اما وزارت اژه‌ای در نهایت به دلیل اختلاف او با رئیس دولت نهم و دهم، در سال ۱۳۸۸ پایان یافت.

اما به فاصله یک ماه از برکناری، محسنی اژه‌ای از سوی آملی لاریجانی به عنوان دادستان کل کشور انتخاب شد.

اژه‌ای حدود ۵ سال در این مسئولیت حضور داشت و در دومین دوره پنج‌ساله ریاست آملی لاریجانی درقوه قضائیه، به معاون اولی قوه قضائیه رسید.

البته در این میان حضور محسنی اژه‌ای در جایگاه سخنگوی قوه قضاییه پر رنگ‌تر از تمامی مسئولیت‌های او بود. به شکلی که پس از ریاست رئیسی در قوه قضاییه، درست زمانی که غلامحسین اسماعیلی جای او را به عنوان سخنگو گرفت، این خبر بازتاب گسترده‌ای پیدا کرد.

این درحالی بود که او همزمان مسئولیت معاون اولی را هم برعهده داشت. آن زمان رسانه‌ها پیش بینی می‌کردند، که رئیسی مسئولیت معاون اولی را به فرد دیگری واگذار کند، اما این موضوع به حقیقت نپیوست. تا در نهایت پس از ۷ سال حضور در معاون اولی، غلامحسین محسنی اژه‌ای به عنوان هشتمین رئیس قوه قضاییه منصوب شود.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید