عقبگرد شاخص سهام

عقبگرد شاخص سهام

شناسایی سود از سوی سهامداران پس از دو رشد متوالی شاخص و بلاتکلیفی نماد‌های فولادی و سیمانی به واسطه بحران برق را می‌توان از جمله عوامل شدت عرضه‌های روز گذشته دانست.

کد خبر : ۹۵۹۶۶
بازدید : ۲۳۳۵

بورس تهران روز گذشته در حالی که در ابتدا صعودی بود و حتی با رشد ۵/ ۰ درصدی نیز همراه شد، در ادامه با افزایش فروشندگان، تغییر مسیر داد و در نهایت با افت ۰۳/ ۰ درصدی تا محدوده یک میلیون و ۳۰۳ هزار واحد عقب نشست.

شناسایی سود از سوی سهامداران پس از دو رشد متوالی شاخص و بلاتکلیفی نماد‌های فولادی و سیمانی به واسطه بحران برق را می‌توان از جمله عوامل شدت عرضه‌های روز گذشته دانست.

از طرفی عرضه در بزرگان، سهامداران را به فروش سهام کوچک‌تر نیز ترغیب کرد و این امر این شاخص کل هم‌وزن را با افت ۰۸/ ۰درصدی همراه کرد. در فرابورس ایران، اما شاهد رشد شاخص کل از ابتدا تا انتهای معاملات بودیم. بر این اساس این نماگر فرابورسی دیروز ۳۵/ ۰ درصد جلوتر رفت و معاملات را سبز پایان داد.

در میان اخبار اثرگذار بر صنایع بورسی روز گذشته شرکت البرز‌دارو مجوز افزایش نرخ ۱۱ تا ۱۴۱ درصدی سیزده محصول را از وزارت بهداشت گرفت که از سه خرداد اعمال می‌شوند.
براین اساس، «دالبر» اعلام کرد: با توجه به افزایش قیمت نهاد‌های تولیدی و اعلام قیمت جدید از سوی سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، قیمت محصولات شامل انواع آمپول‌ها پریفیلد انوکسان، هپارین، پاراتل، میگراجکت، متورال، قرص‌ها لوزن‌اچ و لوزن‌۲۵ و اسئوفوس، محلول خوراکی و کپسول مونونیترال ۵۰، بیش از ۳۰ درصد نسبت به قیمت سال قبل رشد داشتند. همچنین شرکت دارویی لقمان مجوز افزایش نرخ ۱۸ تا ۹۱ درصدی یازده محصول را از سازمان غذا و دارو دریافت کرد که از ۲۰ تیر اعمال می‌شود.

در میان سیمانی‌ها پس از حاشیه‌های محدودیت برق شرکت‌های تولید‌کننده سیمان، روز گذشته دبیر انجمن صنعت سیمان با اعلام توقف فعالیت اکثر شرکت‌های این صنعت بورسی، ضرر و زیان تعطیلی دو هفته‌ای را حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برآورد کرد.
عبدالرضا شیخان با اشاره به میانگین تولید ماهانه حدود ۶ میلیون تن سیمانی در مورد اثر مصوبه کاهش برق صنایع به ۱۰ درصد بر صنعت سیمان به «ایلنا» گفت: همه شرکت‌های تولیدکننده سیمان تقریبا متوقف هستند و شاید از ۷۷ کارخانه ۱۰ یا ۱۲ واحد، فعالیت نصف و نیمه دارند و مابقی غیرفعال شده‌اند چرا که میزان برق تنها برای روشنایی بوده و ممکن است برخی کارخانه‌های تولید کلینکر، شب‌ها آسیاب‌ها را راه‌اندازی کنند.

وی ادامه داد: خوشبختانه این وضعیت صنعت سیمان هنوز به جایی نرسیده که منجر به تعدیل نیرو شود و کارگران در اجبار دو هفته‌ای کاهش برق به مرخصی با حقوق رفته‌اند. در این میان شاید بعضی از کارخانه‌ها بتوانند ۲۰ تا ۲۵ درصد تولید عادی داشته باشند، بنابراین تعهدات صادراتی تا حدی دچار وقفه شده است.

شیخان افزود: قطعی و کمبود برق، باعث التهاب بازار و افزایش قیمت سیمان در بازار آزاد می‌شود. از سوی دیگر هزینه‌های کارخانه‌ها در مدت تعطیلی ادامه دارد و پیش‌بینی می‌شود ضرر و زیان تعطیلی دوهفته‌ای به حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برسد.

در فرابورس ایران، اما آیفکس با رشد ۳۵/ ۰ درصدی همراه شد. در معاملات روز سه‌شنبه این بازار ۱۳۵ نماد معامله شدند که در این میان قیمت پایانی ۵۷ سهم (۴۲ درصد) مثبت و ۷۵ سهم (۵۵ درصد) منفی بود. در این بازار ۲۱ نماد (۱۶ درصد) صف خریدی به ارزش ۱۳۱ میلیارد تومان تشکیل دادند، اما ۱۱ نماد (۸ درصد) نیز با صف فروشی به ارزش ۲۷۲ میلیارد تومان مواجه شدند.

بازار پایه نیز دیروز میزبان دادوستد ۱۲۱ نماد بود. در این میان ۴۰ سهم (۳۳ درصد) مثبت ماندند و در مقابل شاهد دادوستد ۶۸ سهم (۵۶ درصد) در محدوده منفی بودیم. در این بازار نیز ۳۱ نماد (۲۷درصد) صف خریدی به ارزش ۷۵ میلیارد تومان شکل دادند و صف فروش در این بازار به ۵۴ نماد (۴۵ درصد) با ارزشی بالغ بر ۵۱۷ میلیارد تومان اختصاص پیدا کرد.
ارزش کل بورس تهران
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید