شیوع آبله میمون؛ خطر یک پاندمی جدید؟

شیوع آبله میمون؛ خطر یک پاندمی جدید؟

براساس مطالعات سازمان جهانی بهداشت، ویروس آبله میمون بیشتر از حیوانات وحشی مانند جوندگان و پستانداران به افراد منتقل می‌شود، اما انتقال انسان از انسان نیز وجود دارد. همچنین این بیماری از طریق تماس با ضایعات، مایعات بدن، قطرات تنفسی و مواد آلوده مانند ملافه، از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود.

کد خبر : ۹۶۱۷۱
بازدید : ۴۸۳۵
فرادید | آبله میمون که یک بیماری نادر عفونی و ویروسی است، پس از ثبت اولین مرگ در چین حالا به آمریکا رسیده است. پیش از این دو مورد آبله میمون در انگلیس نیز شناسایی شده بود. هنوز مشخص نیست که میزان شیوع این بیماری چقدر است، اما محققان معتقدند که آبله میمون به اندازه کرونا نمی‌تواند خطر آفرین باشد.

به گزارش فرادید؛ هرچند شیوع محدود آبله میمون همزمان با جولان کرونا در جهان، ترس را به جوامع برگردانده است، اما این بیماری عفونی-ویروسی آخرین بار، دو سال قبل در انگلیس شناسایی شد. علاوه بر این سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام کرده که در بهار سال ۲۰۰۳ نیز، موارد ابتلا به بیماری آبله میمون در ایالات متحده آمریکا تأیید شده بود.

از دو سال قبل، تاکنون خبری از خطرات آبله میمون نبود. اما حالا مسئولان بهداشت و درمان چین می‌گویند که یک دامپزشک در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده است.

مرکز مبارزه و پیشگیری از بیماری‌ها در چین در این رابطه اعلام کرد علائم بیماری در این دامپزشک ۵۳ ساله که بر روی حیوانات پژوهش انجام داد یک ماه پس از کالبدشکافی دو میمون مرده در اوایل ماه مارس ظاهر شده بود.

طبق اعلام این مرکز، این دامپزشک بعد از کالبدشکافی دچار حالت تهوع و استفراغ شده بود.

در این میان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا نیز از شناسایی یک مورد ابتلا به این بیماری در این کشور خبر داده است.

براساس گزارش این مرکز، یکی از ساکنان این ایالت که از نیجریه به تگزاس سفر کرده به بیماری آبله میمون مبتلا شده است. طبق بیانیه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا فرد بیمار در بازگشت به تگزاس دو پرواز انجام داد. یکی از نیجریه به آتلانتا و دیگری از آتلانتا به دالاس.

فرد مبتلا هم اکنون در دالاس بستری است.

شیوع آبله میمونی؛ خطر یکی پاندمی جدید؟

شیوع آبله میمون جهان را تهدید می‌کند؟

چند دهه از ریشه کنی آبله در جهان می‌گذرد، اما همچنان ویروس‌های مرتبط با این بیماری هر بار شیوع می‌یابد. حالا هم با شیوع محدود آبله میمون در آمریکا و جهان، مردم نگران یک پاندمی جدید هستند که سلامتی آن‌ها را تهدید کند.

طبق اعلام محققان، بیماری آبله میمون خطر کشندگی بیش از ۱۰ درصد دارد.

به گزارش فرادید به نقل از « سازمان جهانی بهداشت »، واکسن واکسنیا که در طول برنامه ریشه کن کردن آبله استفاده می‌شد، از آبله میمون نیز محافظت می‌کند.

این سازمان همچنین تاکید کرده که یک واکسن جدید نسل سوم برای پیشگیری از آبله و دیگر ویروس‌های خانواده آبله تایید شده است.

با این وجود به نظر می‌رسد به توجه به واکسیناسیون جهانی آبله، احتمال یک پاندمی جدید بسیار کم باشد. اما با این حال برخی کارشناسان بهداشت و درمان معتقدند که نباید کمترین احتمال در باره شیوع آبله میمون را نادیده گرفت.

این در حالی است که سازمان جهانی بهداشت می‌گوید که پس از ریشه کنی آبله در سال ۱۹۸۰، موارد ابتلا به آبله در درجه اول در مناطق جنگلی بارانی استوایی در آفریقای مرکزی و غربی این قاره رخ داده و گاهی هم به مناطق دیگر منتقل شده است.
شیوع آبله میمونی؛ خطر یکی پاندمی جدید؟

همه چیز درباره بیماری آبله میمون

براساس مطالعات سازمان جهانی بهداشت، ویروس آبله میمون بیشتر از حیوانات وحشی مانند جوندگان و پستانداران به افراد منتقل می‌شود، اما انتقال انسان از انسان نیز وجود دارد. همچنین این بیماری از طریق تماس با ضایعات، مایعات بدن، قطرات تنفسی و مواد آلوده مانند ملافه، از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود.

به طور معمول، تا یک دهم افراد مبتلا به آبله میمون ممکن است بمیرند، بیشتر مرگ‌ها نیز در گروه‌های سنی جوان رخ می‌دهد.

علائم بالینی آبله میمون شبیه آبله است و به شکل معمول با تب، ضایعه پوستی و تورم غدد لنفاوی همراه است.

طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، ابتلا به آبله میمون در نتیجه تماس مستقیم با خون، مایعات بدن یا ضایعات پوستی یا مخاطی حیوانات آلوده است. در آفریقا، شواهدی از عفونت ویروس آبله میمون در بسیاری از حیوانات از جمله سنجاب طناب دار، سنجاب درختی، موش شکارچی گامبیایی، خوابگاه، گونه‌های مختلف میمون و سایر موارد یافت شده است.

این سازمان می‌گوید که انتقال ثانویه یا انسان به انسان نسبتاً محدود است.

عفونت می‌تواند در اثر تماس نزدیک با ترشحات تنفسی، ضایعات پوستی فرد آلوده یا اشیا آلوده ایجاد شود. همچنین انتقال از طریق ذرات تنفسی قطره‌ای معمولاً نیاز به تماس طولانی مدت چهره به چهره دارد که کارکنان بهداشت و اعضای خانواده فعال را در معرض خطر بیشتری قرار می‌دهد.

با این حال طولانی‌ترین زنجیره انتقال مستند در یک جامعه، شش عفونت پی در پی از فرد به فرد بود. علاوه بر این انتقال می‌تواند از طریق جفت از مادر به جنین (آبله مادرزادی مادرزادی) نیز رخ دهد.

دوره کمون (فاصله از عفونت تا شروع علائم) آبله میمون معمولاً از ۶ تا ۱۳ روز است، اما ممکن است از ۵ تا ۲۱ روز نیز طول بکشد.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید