آیا رشد کنونی بورس منطقی است؟

آیا رشد کنونی بورس منطقی است؟

با وجود رشد ۲۰ درصدی بیشتر نماد‌های بورسی، خبری از ریزش در بازار نیست. برخی از کارشناسان معتقدند که خرس‌ها فعلا از بازار سهام رفته اند و انتظار کنونی، رشد سهم‌ها است. به عقیده این گروه از کارشناسان بازار سرمایه، عواملی همچون افزایش قیمت دلار و رسیدن به کانال ۲۵ هزار تومان، خوش بینی به سرنوشت برجام، نزدیک شدن به تغییر دولت و عملکرد سه ماهه مثبت شرکت‌ها منجر به افزایش منطقی قیمت در بیشتر نماد‌ها شده است.

کد خبر : ۹۶۴۸۲
بازدید : ۲۳۵۰
فرادید | پنج هفته است که بورس هفته‌ها را مثبت به پایان می‌برد. روندی که به عقیده بخشی از کارشناسان، نویدبخش بازگشت تعادل به بازار سهام است. اما در این میان گروه دیگری از کارشناسان معتقدند که روند هنوز طبیعی نیست و بازار تحت تاثیر عوامل کوتاه مدت به رشد دست یافته است.

به گزارش فرادید؛ در طول یک سال اخیر، بازار سهام شاهد دو فاز خرسی و دو فاز گاوی بود. در نخستین فاز خرسی که شهریور ماه آغاز شد و حدود سه ماه به طول انجامید؛ بازار ۴۲ درصد از سقف تاریخی خود یعنی ۲ میلیون و ۷۸ هزار واحد عقب نشست.

اما در نهایت بازار گاوی شد و شاخص کل حدود ۲۶ درصد رشد را به ثبت رساند. رشدی که چندان پایدار نبود و فاز دوم خرسی بازار را رقم زد. در این رابطه ریزش دوم از زمستان ۹۹ شروع شد و تا نخستین روز‌های خرداد ماه ادامه پیدا کرد.

در این مدت فاز خرسی دوم افت ۲۸.۳ درصدی را برای شاخص بازار سهام به دنبال داشت.

با این حال شاخص کل بورس پس از لمس یک میلیون و ۹۵ هزار واحد بار دیگر تصمیم به صعود گرفت و در نهایت منجر به فاز دوم گاوی بازار شد. در این مدت شاخص کل ۲۰.۸ درصد رشد داشته است.
آیا رشد کنونی بورس منطقی است؟

رشد کنونی بازار سهام معقول است؟

با وجود رشد ۲۰ درصدی بیشتر نماد‌های بورسی، خبری از ریزش در بازار نیست. برخی از کارشناسان معتقدند که خرس‌ها فعلا از بازار سهام رفته اند و انتظار کنونی، رشد سهم‌ها است.

به عقیده این گروه از کارشناسان بازار سرمایه، عواملی همچون افزایش قیمت دلار و رسیدن به کانال ۲۵ هزار تومان، خوش بینی به سرنوشت برجام، نزدیک شدن به تغییر دولت و عملکرد سه ماهه مثبت شرکت‌ها منجر به افزایش منطقی قیمت در بیشتر نماد‌ها شده است.

اما این پیش بینی مخالفانی هم دارد. این دسته می‌گویند که بورس تحت تاثیر سیگنال‌های سیاسی و اقتصادی به این رشد رسیده و بعید به نظر می‌رسد که ثبات داشته باشد.

احسان رضاپور، ازجمله این کارشناسان است. او معتقد است که در ماه‌های آینده قطعا افت‌وخیز‌هایی در شاخص کل بورس خواهیم داشت و نمی‌شود بهبود وضعیت را به صورت رشد پایدار و همه‌جانبه در همه صنایع بازار انتظار داشته باشیم.

البته دسته سوم در میان کارشناسان بازار سرمایه بر این عقیده اند که روند کنونی کاملا طبیعی است. این دسته می‌گویند که بازار سهام متعادل‌تر از قبل خواهد بود، به این معنا که نه رشد بالایی را تجربه می‌کند و نه نزول‌های یک سال اخیر را شاهد خواهد بود.

ایمان رئیسی در این رابطه می‌گوید: «روندی مانند سال ۱۳۹۶ را در بازار شاهد خواهیم بود. یعنی نه آن صعود وحشتناک نیمه اول ۱۳۹۹ را ببینیم و نه آن ریزش سنگین نیمه دوم را. بلکه بازاری تحلیلی‌تر را در کنار چرخش نقدینگی در صنایع پیشتاز بازار شاهد باشیم.»
آیا رشد کنونی بورس منطقی است؟

سرنوشت بورس در روزهای آینده

در حال حاضر شاخص کل به محدوده یک میلیون و ۳۲۰ هزار واحد نزدیک شده است. محدوده‌ای که به عقیده کارشناسان مقاومت مهم شاخص محسوب می‌شود.

کارشناسان بازار سرمایه می‌گویند که از نظر تکنیکال، شاخص به محدوده نسبتا مهم مقاومتی سه ماه گذشته رسیده است که در صورت عبور از آن به سوی هدف بعدی در قله یک و نیم میلیون واحد گام بر خواهد داشت.

البته آن‌ها به نکته هم اشاره می‌کنند که بازار سهام برای گذر از ایستگاه فعلی نیاز به کمی استراحت در همین محدوده‌ها خواهد داشت.

با این وجود بیشتر کارشناسان پیش بینی می‌کنند در صورتی که سیگنال‌های سیاسی و سیاستگذاری بازار بورس را تحت تاثیر قرار ندهد، در ادامه شاخص کل از مقاومت پیش رو عبور کند.

بخشی از کارشناسان برای معاملات مرداد ماه بازاری همچنان با حجم معاملات قابل‌قبول و روندی متعادل پیش‌بینی می‌کنند.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید