جنجال واکسن‌های تقلبی کرونا؛ فروش آب مقطر به جای واکسن

جنجال واکسن‌های تقلبی کرونا؛ فروش آب مقطر به جای واکسن

علاوه بر هشدار‌های سازمان غذا و دارو، معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا از کشف دارو‌های تقلبی کرونا خبر داده است. به گفته او سودجویان آب مقطر را به عنوان دارو یا واکسن کرونا برای مردم ارسال می‌کنند.

کد خبر : ۹۶۹۷۸
بازدید : ۲۳۹۴
فرادید | افزایش تقاضا برای واکسن کرونا و کمبود عرضه، برای سودجویان فرصت مناسبی ایجاد کرده تا از نیاز مردم سواستفاده کرده و با عرضه واکسن تقلبی، درآمد زیادی کسب کنند. از این رو کارشناسان تاکید کرده اند که افراد تحت هیچ شرایطی به سراغ تهیه واکسن‌هایی که خارج از سیستم وزارت بهداشت وارد کشور شده اند، نروند.

به گزارش فرادید؛ علی رغم تمامی هشدار‌هایی که از سوی سازمان بهداشت جهانی، سازمان غذا و داروی کشور و پلیس فتا برای دوری از واکسن‌هایی که خارج از سیستم وزارت بهداشت در دسترس عموم قرار می‌گیرد، داده می شود، اما باز هم عده‌ای از افراد به امید دست یابی به واکسن کرونا و رهایی از بیماری در دام شیادان میفتند.

درواقع شیادان فضای سایبری با استفاده از پیام‌های اغواکننده و ترفند مهندسی اجتماعی از اعتماد کاربران سوءاستفاده می‌کنند. این سودجویان برای تجهیزات و دارو‌های مختلف از قربانی‌ها مبلغی بیعانه می‌گیرند و به جای داروی اصلی، دارویی غیر اصل به قربانیان می‌فروشند و یا در اقدامی دیگر هیچ دارویی در اختیار خریدار قرار نمی‌گیرد.

کلاهبرداران واکسن کرونا در بازار سیاه هم روشی مشابه این شیادان دارند و با وعده واکسن کرونا، ویالی را که با آب مقطر پر شده را بجای واکسن‌های کرونا می‌فروشند.
در این خصوص رییس سازمان غذا و دارو در نامه‌ای خطاب به معاونان غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی سراسر کشور نسبت به پر کردن ویال‌های خالی واکسن توسط افراد سودجو هشدار داده است.

علاوه بر هشدار‌های سازمان غذا و دارو، معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا از کشف دارو‌های تقلبی کرونا خبر داده است. به گفته او سودجویان آب مقطر را به عنوان دارو یا واکسن کرونا برای مردم ارسال می‌کنند.

جنجال واکسن‌های تقلبی کرونا؛ فروش آب مقطر به جای واکسن
داروی تقلبی کرونا در فضای مجازی

سرهنگ رامین پاشایی، معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا درباره فروش واکسن کرونا در فضای مجازی گفته است که برای واگذاری و فروش دارو در فضای مجازی هیچ گونه مجوزی صادر نشده است.

به تاکید او، تنهایک سری داروخانه هستند که سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت به آن‌ها مجوز داده که البته آن‌ها به صورت فیزیکی نیز دارای داروخانه‌های فعال در سطح شهر هستند و به صورت محدود برای ایام کرونا مجوز‌هایی به آن‌ها اعطا شده تا بتوانند در این ایام به صورت آنلاین نسخه‌ها را بخوانند و تحت شرایط و ضوابط خاص دارو‌ها را از این طریق ارسال کنند.

پاشایی می‌گوید: «در عملیات جهانی پانجیا ۱۴ بیش از ۱۱ هزار نشانگاه اینترنتی اعم از وب‌سایت، شبکه اجتماعی، پیام رسان‌های موبایلی و وب‌سایت‌های آگهی محور را رصد و مجرمانی را که در این فضا فعالیت می‌کردند شناسایی کردیم که در این میان ۲۳۲ نشانگاه اینترنتی مجرمانه شناسایی و حذف شد و حدود ۸۰۰ نشانگاه مجرمانه هم که در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های خارجی فعالیت داشتند برای حذف به سازمان اینترپل معرفی شدند.»

به گفته او در این عملیات ۲۶۵ مورد حکم بازرسی و تفتیش از مکان‌ها نیز توسط مرجع قضایی صادر شد که با همراهی نمایندگان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو تعداد ۶۲ هزار و ۴۵۵ بسته دارویی مورد بررسی قرار گرفته و توقیف شد.

معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا درباره چگونگی کشف دارو‌های تقلبی کرونا می‌گوید: «در واقع این‌ها یک سایت و کانالی ایجاد می‌کردند و بعد یک صفحه شخصی در یک شبکه اجتماعی فعال و تبلیغ دارو می‌کردند و دارو‌های تقلبی به فروش می‌رساندند و در بهترین حالت آب مقطر را به عنوان دارو یا واکسن کرونا برای مردم ارسال می‌کردند.»

البته پیش از این نیز ماه‌های گذشته هم با قاچاقچیان واکسن تقلبی کرونا روبرو شده بودیم. عده‌ای از کلاهبردان به ازای دو دوز واکسن فایزر ۲۵ میلیون تومان از مردم دریافت می‌کردند. اما هیچ گونه تاییدیه‌ای مبنی بر اصل بودن این واکسن‌ها وجود نداشت و سوداگران مدعی شده بودند که واکسن را از کردستان عراق وارد کرده اند.

پس از آن نیز معاملات واکسن کرونا در فضای مجازی و بازار سیاه رونق گرفت و سودجویان بااستفاده از ویال‌هایی که از خریداران پس می‌گرفتند، واکسن‌های جدیدی به بازار ارائه می‌کردند و از این راه مبالغ هنگفتی به جیب می‌زدند.

بااین حال متقاضیان واکسن کرونا همچنان نیاز خود به واکسن کرونا را اولویت قرار داده و به دنبال راه تشخیص واکسن‌های تقلبی برای رسیدن به واکسن اصلی هستند.

جنجال واکسن‌های تقلبی کرونا؛ فروش آب مقطر به جای واکسن
راه حل تشخیص واکسن کرونای تقلبی

حسین کیوانی متخصص ویروس شناسی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کشور درباره راه تشخیص واکسن تقلبی گفته است که نگهداری این واکسن‌ها به ویژه واکسن فایزر باید در برودت خاصی صورت گیرد و اگر در دمای مناسب نگهداری نشوند، ممکن است عامل اصلی اثربخشی واکسن تجزیه شود، چون این عامل عمر کوتاهی دارد و از این رو حمل در دمای منفی ۷۰ و منفی ۳۰ درجه برای آن‌ها تعیین شده است.

او می‌گوید که اگر آنتی‌ژنی که در واکسن استفاده شده ۳ هفته بعد از تزریق دز دوم در بدن شخص موجود باشد، می‌توانیم بگوییم فرد واکسینه شده است.

کیوانی افزود: «کیت تشخیص مقدار آنتی‌بادی برای واکسن‌های مختلف متفاوت است و از آنجایی که واکسن‌هایی نظیر فایزر، مدرنا، اسپوتنیک و آسترازنکا ایمنی را بر علیه یک پروتئین ویروس در بدن ایجاد می‌کنند حتما باید آنتی‌بادی اختصاصی بر علیه آن پروتئین که همان اسپایک یا شاخک‌های سطح ویروس که مسئول اتصال ویروس به گیرنده‌اش در سلول انسان هستند، اندازه گیری شود و اگر کیتی استفاده گردد که آنتی‌ژن مورد نظر را نداشته باشد، نتیجه آزمایش منفی می‌شود که به آن منفی کاذب می‌گوییم.»

همچنین سازمان جهانی بهداشت، اقدام به اشتراک‌گذاری اطلاعات ارزیابی فوق به منظور افزایش آگاهی از تهدیدات محتمل در مورد ویال‌های خالی واکسن‌های کووید ۱۹ نموده که صفحه رسمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در اینستاگرام این مشخصات را منتشر کرده است.


ویال‌های دارای خراش یا علائم دستکاری

نشانه‌هایی از آسیب رسیدن به برچسب‌ها بوسیله آب

درپوش فلزی دارای فرورفتگی، خراشیدگی یا شکستگی

خراشیدگی یا سوراخ روی درپوش‌های پلاستیکی

وجود مواد یا ذرات خارجی قابل رویت در داخل ویال

وجود دستکاری قابل تشخیص تاریخ انقضاء

وجود اختلاف در تاریخ انقضاء با شماره محموله معتبر

وجود مشکوک مقادیر زیادی از محصول موجود برای فروش به صورت خصوصی.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید