شیرسیب‌زمینی؛ جدیدترین شیرِ گیاهی در جهان

شیرسیب‌زمینی؛ جدیدترین شیرِ گیاهی در جهان

«این شیر برای زمین بهتر از شیر‌های دیگر است. پرورش سیب‌زمینی کمتر از پرورش بادام و جو به آب نیاز دارد و زمین کمتری برای کشت آن لازم است. شیر سیب‌زمینی فاقد مواد حساسیت‌زای رایج مثل لاکتوز، گلوتن و انواع آجیل است. شکر و کربوهیدرات کم دارد و غنی از انواع ویتامین، کلسیم و فیبر است.»

کد خبر : ۹۷۵۵۴
بازدید : ۲۴۷۰
شیرسیب‌زمینی؛ جدیدترین شیرِ گیاهی در جهان
فرادید | یک شرکت لبنیات سوئدی از آخرین شیر گیاهی خود که بر اساسِ شعار این شرکت «از قدرت سیب‌زمینی» حاصل می‌شود، رونمایی کرده است.

به گزارش فرادید، این شرکت سوئدی (Dug) اعلام کرده که این شیر که پایه گیاهی دارد فاقد مواد حساسیت‌زا مانند لاکتوز، گلوتن و انواع دانه‌های خوراکی است و «یک جایگزین عالی برای محصولات تولید شده بر پایه شیر محسوب می‌شود.»

مقدار شکر و چربی اشباع در این محصول بسیار پایین است و درعوض مقادیر زیادی کلسیم، ویتامین دی، ب‌۱۲ و فولیک اسید دارد.

اما این محصول که شرکت تولیدکننده اش مدعی شده سرشار از انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر، پروتئین و کربوهیدرات‌هاست، اصلاً ارزان نیست و هر یک بسته ۶‌لیتری آن ۱۲.۵۰‌پوند - دو برابر بهای شیر معمولیِ گاو - به فروش می‌رسد.

برطبق گفته‌های این شرکت، ۶‌درصد از شیر جایگزین از سیب‌زمینی به دست آمده و سایر مواد تشکیل‌دهنده آن شامل روغن کانولا، فیبر کاسنی، فروکتوز و پروتئین نخود است.
شیرسیب‌زمینی؛ جدیدترین شیرِ گیاهی در جهان

این شرکت در اینستاگرامش اعلام کرده است که «این شیر برای زمین بهتر از شیر‌های دیگر است. پرورش سیب‌زمینی کمتر از پرورش بادام و جو به آب نیاز دارد و زمین کمتری برای کشت آن لازم است. شیر سیب‌زمینی فاقد مواد حساسیت‌زای رایج مثل لاکتوز، گلوتن و انواع آجیل است. شکر و کربوهیدرات کم دارد و غنی از انواع ویتامین، کلسیم و فیبر است.»

اما گارت وین جونز، کشاورزی که نسبت به تبلیغات این شرکت سوئدی خوش‌بین نیست، می‌گوید: «بیشترین ماده تشکیل‌دهنده اکثر شیر‌های گیاهی را آب تشکیل می‌دهد و قدری از چیز‌های دیگر به آن افزوده می‌شود. حالا می‌خواهد سیب‌زمینی باشد یا قدری عصاره بادام. فقط شیری که از گاو‌های تغذیه‌شده با علف محلی به دست می‌آید، دارای ارزش تغذیه‌ای و پایدار است.»
شیرسیب‌زمینی؛ جدیدترین شیرِ گیاهی در جهان

او می‌گوید: «سیب‌زمینی را دوست دارم، اما دوست ندارم سیب‌زمینی را بنوشم. هم‌چنان ترجیح می‌دهم که آن را آب‌پز یا در شکل چیپس مصرف کنم.»

شیر‌های گیاهی در پاسخ به نیاز مصرف‌کنندگانی تولید می‌شوند که به دنبال جایگزین‌هایی برای شیر گاو و سایر محصولات لبنی هستند. آن‌ها نگران اثرات منفی‌ای هستند که کشاورزی و دامداری برای محیط زیست دارد.

تحقیقی که در سال ۲۰۲۰ توسط دانشگاه آکسفورد انجام شد نشان داد که کم کردنِ مصرف گوشت و محصولات لبنی می‌تواند ردپای کربن افراد را تا ۳۷‌درصد کاهش دهد.

داده‌های این مطالعه از ۴۰۰۰۰‌کشاورز در ۱۱۹‌کشور دنیا به دست آمده بود و کشف کرد که تولید محصولات لبنی مسئول ۶۰‌درصد از گاز‌های گلخانه‌ای در جهان است.

نویسنده این مقاله، لید جوزف پور، نتیجه‌گیری کرده بود که «رژیم غذایی گیاهی یگانه راه بزرگ برای کاهش اثر انسان‌ها روی زمین، از تولید گاز گلخانه‌ای گرفته، تا غنی‌سازی زمین، کم کردنِ سطح زیر کشتِ زمین، کم کردنِ اسیدیته جهانی و کم کردنِ مصرف آب، است.»

منبع: Daily Mail
ترجمه: سایت فرادید
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید