همه چیز درباره کووید ۲۲ و سایر جهش‌های کرونا

همه چیز درباره کووید ۲۲ و سایر جهش‌های کرونا

پس از گذشت ۱۸ ماه از زمان ورود ویروس کرونا به جهان، نه تنها از شدت این بیماری کاسته نشده، بلکه به تازگی گونه‌های جدیدی از این ویروس شناسایی شده اند که به مراتب به بیماری‌زایی و مرگ‌آوری آن افزوده اند.

کد خبر : ۹۷۶۶۵
بازدید : ۲۹۶۰
فرادید | پس از حضور سویه‌های مختلف کرونا نظیر، دلتا، بتا، گاما و... در جهان، حالا متخصصان از احتمال ورود گونه جدید ویروس کرونا خبر می‌دهند. کووید_۲۲، ترکیبی از سویه‌های قبلی است و با آمدنش شرایط را به مراتب وخیم‌تر و مرگبار‌تر می‌کند.

به گزارش فرادید، به نقل از نشریه سان، دکتر «سای ردی» استاد ایمونولوژی در سوئیس، در این باره هشدار داده و گفته که جهان باید برای ظهور گونه جدیدی از بیماری در سال آینده میلادی آماده باشد و بسیار محتمل است که سویه‌های دلتا، بتا و گاما با هم ترکیب شوند و شرایطی به مراتب وخیم‌تر را رقم بزنند.

به گفته دکتر سای ردی، جهان باید برای شناسایی فوری این گونه آماده باشد و تولیدکنندگان واکسن نیز باید محصولات خود را با گونه تحول یافته کووید هماهنگ کنند.

متخصصان معتقدند که درمان و ایمن‌سازی گونه‌ای کشنده‌تر، مسری‌تر و مقاوم‌تر مشکل آینده نزدیک است و ترکیب سویه‌های جهش‌یافته کووید مشکلی بزرگ در سال پیش رو خواهد بود.
جهش‌های مختلف کرونا چه ویژگی‌هایی دارند؟ / منتشر نشود

کووید_۲۲، یک نگرانی جهانی

پس از اعلام این خبر از سوی دکتر ردی، کاربران توئیتر به بحث در این باره پرداختند.

طبق آمار سایت خبری فربس، تاکنون ۴۸ هزار توئیت درباره کووید ۲۲ منتشر و به نگرانی جهانی تبدیل شده است.
یکی از بزرگترین نگرانی‌ها این است که ممکن است به اصطلاح «نوع فرار» ظاهر شود.
کووید_۲۲ نسخه ای بسیار متفاوت از نسخه‌های اصلی است و می‌تواند از حفاظت واکسن‌ها و ایمنی طبیعی فرار کند.
به تعبیری دیگر، ویروس آنقدر متفاوت است که سیستم ایمنی بدن نمی تواند هنگام ورود ویروس به بدن، آن را شناخته و یا پاسخ موثری به ویروس دهد.

آیا کووید ۲۲ واقعی است؟

اما آیا «کووید -۲۲» یک واژه رسمی جدید از سوی WHO یا مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) یا برخی از سازمان‌های علمی دیگر است؟
سازمان بهداشت جهانی و یا دیگر مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری کرونا، تاکنون سخنی از کووید ۲۲ به میان نیاورده اند. آن‌ها همچنان به دنبال راه درمان کووید_۱۹ هستند و چنین واژه ای را به رسمیت نمی شناسند.

همچنین برخلاف گفته‌های پروفسور ردی، بسیاری از کارشناسان بهداشت عمومی و مدیر منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی، از سال ۲۰۲۲ به عنوان سال پایان بیماری همه گیر یاد می‌کنند.

به گفته این کارشناسان، ممکن است این بیماری با آنچه در سال ۱۹۱۸ با همه گیری آنفولانزا اتفاق افتاد، که سه سال طول کشید، مطابقت داشته باشد.
از سوی دیگر، برخی از پزشکان از این بیماری همه گیر، با عنوان قیامت یاد کرده و معتقدند که ممکن است برای همیشه دوام داشته باشد. آن‌ها نگران این هستند که جهان هرگز نتواند بهبود یابد.

البته تا زمانی که ویروس همچنان در حال تکثیر و گسترش است، ممکن است انواع جدید و بدتری از آن ایجاد شود.

ویژگی‌های سویه‌های مختلف کرونا

جهش‌های مختلف کرونا چه ویژگی‌هایی دارند؟ / منتشر نشود
سویه دلتا

سردرد، گلو درد، آبریزش بینی، تب و سرفه مداوم از بارزترین علائم کرونا دلتا است. یعنی این بیماری شباهت فراوانی به سرماخوردگی داشته که افراد نباید ساده از کنار آن بگذرند.
برخی علائم شایع بیماری کرونا هم همچون گلودرد و سردرد در این سویه هم به وجود دارد.

کرونای دلتا معمولا ۴ روز ریه فرد را درگیر می‌کند، سپس کمی آرام گرفته و دوباره به بدن حمله می‌کند.

چند نکته مهم درباره سویه دلتای کروناویروس، این است که سویه‌ی دلتا بسیار واگیرتر از سویه‌های قبلی کرونا است. این گونه از کرونا ممکن است در افراد واکسینه‌نشده بیماری وخیم‌تری ایجاد کند، البته دانشمندان هنوز در این باره مطمئن نیستند.

همچنین سویه دلتا اکنون به سویه غالب کرونا در جهان تبدیل شده است، واکسن‌های کرونا هنوز بر سویه دلتا مؤثر هستند و شمار موارد بیشتری از عفونت با سویه دلتا در افراد جوان‌تر گزارش شده است.

جهش‌های مختلف کرونا چه ویژگی‌هایی دارند؟
کرونای بتا (کرونای آفریقایی)

کرونای بتا (کرونای آفریقایی) دومین گونه شناخته شده از ویروس‌های جهش یافته کووید-۱۹ است.

کرونای بتا هم همچون دلتا علائمی شبیه به سرماخوردگی بسیار شدید، دارد و سردرد مزمن، گلودرد، آبریزش بینی علائم شایع آن هستند.

خصوصیت متمایزکننده این گونه با دلتا، این است که جوانان اغلب درگیر نشانه‌های شدید نمی‌شوند، اما ممکن است همچنان ناقل بیماری باشند.

جهش‌های مختلف کرونا چه ویژگی‌هایی دارند؟ کرونای آلفا (کرونای انگلیسی)

یکی از اولین ویروس‌های جهش یافته کرونا که همانند دلتا بسیار تاثیر گذار و در دنیا شناخته می‌شد، «کرونای آلفا» بود.

کرونای انگلیسی نسبت به کرونای معمولی فرد را بیشتر درگیر علائم بیماری می‌کند و همچون دلتا سرعت سرایت پذیری آن بالا است.

شایع‌ترین علائم نوع انگلیسی کروناویروس، سرفه، خستگی، درد عضلانی، گلودرد و تب بالا است.

تشابه دیگر این بیماری با دلتا هم این است که گاهی ممکن است فرد حتی حس چشایی و بویایی خود را از دست ندهد.

کرونای انگلیسی با کمک تست‌های آنتی بادی، «PCR» و «CT» قابل شناسایی است.

محققان معتقدند اغلب افرادی که دوز‌های کامل واکسن خود به خصوص واکسن «فایزر» و «مدرنا» را دریافت کرده باشند در مقابل این بیماری مصون هستند.

جهش‌های مختلف کرونا چه ویژگی‌هایی دارند؟
کرونای گاما (کرونای برزیلی)

این بیماری علائم و نشانه‌هایی کاملا مشابه با نمونه‌های آلفا و بتا دارد.

همچنین با تاثیر بر تغییر فرآیند ورود ویروس به بدن و اتصال به پروتئین (K ۴۱۷ T, E ۴۸۴ K ,N ۵۰۱ Y) توانایی خنثی کردن آنتی بادی‌ها را دارد که یکی از تفاوت هایش با دو گونه قبلی است.

کرونای گاما سرعت شیوع بالایی دارد و نسبت به آلفا و بتا در مقابل واکسیناسیون مقاوم‌تر است.
جهش‌های مختلف کرونا چه ویژگی‌هایی دارند؟ / منتشر نشود

ویروس اولیه

شروع رسمی همه‌گیری ویروس کرونا، دهم دی سال ۹۸ بود. درست زمانی که مسئولان بهداشتی شهر ووهان چین درباره یک بیماری ناشناخته هشدار داده بودند.

این ویروس از طریق سرفه کردن بیمار منتقل می‌شود. درواقع ترشحاتی که به خاطر سرفه در هوا پخش می‌شود پر از ویروس بوده که به همین خاطر متخصصان ماسک زدن را توصیه می‌کنند.

ویروس کرونا باعث عفونت ریه‌ها می‌شود که در صورت حاد شدن این عفونت به مرگ بیمار ختم می‌شود.

نخستین علامت ویروس اولیه کرونا تب است و سپس سرفه خشک که می‌تواند به مشکلات تنفسی نیز منتهی شود. در اکثر افراد هم، از دست دادن حس بویایی و چشایی دیده شده است.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید