واکنش‌ها به حذف رشته نمایش دختران در هنرستان سوره

واکنش‌ها به حذف رشته نمایش دختران در هنرستان سوره

خبر توقف ثبت نام ورودی جدید برای رشته هنرهای نمایشی هنرستان سوره که زیر نظر حوزه هنری و وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی است، واکنش‌های بسیاری به دنبال داشته است. هنرجویان و برخی هنرمندان نسبت به حذف همیشگی این رشته نگران هستند.  

کد خبر : ۹۷۷۶۳
بازدید : ۳۲۷۰
فرادید | چهارشنبه هفته گذشته بود که هنرجویان، کادر مدرسه و معلمان هنرستان سوره، از توقف ثبت نام ورودی جدید هنر‌های نمایشی در این هنرستان خبر دادند. این خبر در شبکه‌های اجتماعی بازتاب گسترده‌ای داشت و حتی در اعتراض به آن کارزاری در مجازی به راه افتاد.

به گزارش فرادید؛ طوری که تا کنون حدود ۱۰۰۰ امضاء توسط هنرمندان و فعالان رسانه جمع شده تا از این اقدام جلوگیری شود.

همچنین اتاقی در کلاب هاوس با موضوع حذف رشته نمایش از هنرستان دخترانه سوره تشکیل شد که در آن تعداد زیادی از فعالان تئاتر، دانش‌آموزان هنرستان سوره و دانشجویان دانشگاه سوره به گفتگو پرداختند. هنرمندان این گفتگو از اتفاق پیش آمده ابراز ناراحتی کردند.

علاوه بر اعتراض برخی هنرمندان و دیگر فعالان حوزه‌های مختلف، این موضوع حاشیه‌های دیگری نیز داشته است.

واکنش ها به حذف رشته تئاتر هنرستان سوره پایان غم انگیز نمایش دختران کوچه خوشبختی!

مدتی است گروهی از هنرجویان در هنرستان سوره که زیر نظر حوزه هنری و وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی است، خبر توقف ثبت نام ورودی جدید برای رشته هنر‌های نمایشی را منتشر می‌کنند. آن‌ها نسبت به حذف همیشگی این رشته به ویژه برای دختران نگران هستند.

در رابطه با این موضوع، حتی طوماری اینترنتی برای مقابله با این اقدام مسئولان هنرستان سوره به راه افتاده است.

البته این موضوع زمانی بیشتر رنگ و بوی حاشیه به خود گرفت که دکتر رحمت امینی، مدیر پردیس دانشکده هنر‌های زیبا دانشگاه تهران و مدیرکل پیشین هنر‌های نمایشی حوزه هنری، نسبت به آن واکنش نشان داد.

امینی گفت که حتی حذف و تعلیق موقتی و کوتاه مدت این رشته، نامش ایجاد تنفس نیست بلکه گرفتن راه نفس بخشی از دختران جوان است که با هزار امید و آرزو در پی دستیابی به اهداف علمی و هنری خود هستند.

او همچنین نامه‌ای به رئیس حوزه هنری نوشت و تقاضا کرد که اگر رسما یا غیر رسما ابلاغیه‌ای برای حذف رشته نمایش در سال تحصیلی پیش رو صادر کرده‌اند، آن را لغو بفرمایند.
محمدعلی ابطحی، هم نسبت به این موضع واکنشی انتقادی داشت. او نوشت: «وقتی رشته تئاتر را برای دختران در سوره حذف می‌کنند، یعنی نقش زنان و مادران را هم مردان بازی کنند؟ از اون لحاظ خیلی بدآموزی داره!».

اما بیشترین تعداد واکنش‌های انتقادی نسبت به تعطیلی هنرستان سوره، مربوط به هنرمندان بود.

علی‌اصغر دشتی، مدرس و کارگردان تئاتر، از جمله هنرمندانی است که از حذف رشته از هنرستان سوره انتقاد داشته داشت.

او در این باره نوشت: «من یک هنرستانی هستم و ضمن محکوم کردن این تصمیم غیر عقلانی (که البته امیدوار به تجدیدنظر در آن هستم) از همین جا اعلام می‌کنم به تمام دخترانی که به خاطر این تصمیم سبکسرانه شانس و رویای رفتن به هنرستان نمایش را از دست می‌دهند. در همراهی با دیگر همکارانم، من نیز به شکل رایگان و در حد توان و تخصص‌ام تئاتر تدریس خواهم کرد.»

پس از او دیگر همکارش حمید پورآذری هم گفت که در حد توانشان و به صورت رایگان به هنرجو‌ها تدریس خواهند کرد.

نرگس آبیار، کارگردان سینمای ایران هم این طور انتقادش را نوشت که: «واقعا دلیل ممنوع شدن ثبت نام دختران در رشته نمایش در هنرستان را نمی‌فهمم. به کجا بر می‌خورد اگر دختران در رشته نمایش تحصیل کنند… کجای قانون خدا نقض می‌شود؟! کسی پاسخ بدهد. ما باید پیش برویم نه اینکه فرو برویم. چرا اجازه بالندگی استعداد‌ها را نمی‌دهیم.»

اشکان خطیبی، بازیگر تئاتر و سینما هم نوشت: «به درخواست یا دستور حوزه هنری، رشته نمایش از هنرستان‌های سوره حذف شده است. احتمالا به خودشان گفتند این بار در نطفه خفه اش می‌کنیم.»

پس از او هم هوتن شکیبا، بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینما به این موضوع واکنش نشان داد. شکیبا در صفحه شخصی‌اش نوشت: «دقیقا به خاطر دارم به بازیگری دانشگاه سوره هم از سال ۸۱ تنفس دادند و تا الان این گرایش در حال تنفس است؟! و الان هم که... خیلی گرایش‌ها و رشته‌های هنری در حال تنفسند. چه کار کنیم؟ ناراحتیم بریم؟!»

احترام برومند بازیگر پیشکسوت سینما و همسر مرحوم داوود رشیدی هم این گونه واکنش نشان داد که: «از این خبر‌ها و اتفاق‌ها بوی خوبی به مشام نمی‌رسد و متاسفانه وضعیت ما در کشورمان به جز کرونا که مسئله همه دنیاست، مرتب دستخوش تغییرات سلیقه‌ای می‌شود.»

زهرا مشتاق، نویسنده، منتقد و تهیه کننده سینما هم نوشت: «چطور ممکن است چنین تصمیمی گرفته شود؟ با چه دلایلی؟ مگر ممکن است؟ مثل اینکه یک دفعه مثلا رشته تجربی، یا ریاضی را برای دختران یا پسران حذف کنند. غیر منطقی بودن چنین تصمیمی درست مثل حذف رشته نمایش برای دختران در هنرستان سوره است. آیا قرار است سال‌های سخت دهه شصت تکرار شود؟»

سپس صابر ابر، بهاره افشاری، پانته آ بهرام و دیگر بازیگران سینما و تئاتر هم نسبت به این موضوع انتقاد کردند.

در این میان برخی کاربران حذف شدن زنان از عرصه بازیگری را مشابه اتفاقی که توسط طالبان انجام گرفته می‌دانند.
البته عده‌ای هم با چنین تصمیمی موافق بوده و معتقدند که اجرای تئاتر و هر آنچه که مربوط به این حوزه است، سبب ترویج ناهنجاری ها و باورهای غلط در جامعه است.

واکنش ها به حذف رشته تئاتر هنرستان سوره
واکنش مسئولان به حذف رشته تئاتر هنرستان دخترانه سوره

مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد هم طی اطلاعیه‌ای اعلام کرده که حذف رشته تئاتر از هنرستان دخترانه سوره ربطی به این وزارتخانه ندارد، زیرا این هنرستان متعلق به حوزه هنری است.

از همین رو حسام حسینی مدیرکل ارتباطات و رسانه حوزه هنری نسبت به خبر حذف رشته نمایش از میان رشته‌های هنرستان دخترانه سوره واکنش نشان داده است. او در یک استوری اینستاگرامی درباره این موضوع توضیح داد.

حسینی نوشته است: «در خبر‌ها آمده که هنرستان سوره ثبت نام دختران در رشته هنر‌های نمایشی را ممنوع کرده! خب شما بهتر می‌دانید که ما فقط یک هنرستان داریم آن هم مخصوص دختران. پس خبری از تبعیض جنسیتی نیست.»

او در ادامه نوشته که بخاطر اینکه آمار ورود به رشته هنر‌های نمایشی در دانشگاه‌ها از میان هنرجو‌های سوره خیلی خیلی کمتر از استاندارد بوده، فرصتی برای فکر کردن دوباره و طراحی برای بهبود شرایط پیدا کرده اند و آن را یک تنفس کوتاه خوانده است.

حسینی تاکید کرده است: «ما طالبان نیستیم، ما هم مثل شما عاشق تئاتریم و امسال ظرفیت رشته سینما و گرافیک در هنرستان کلی بیشتر شده، رشته برنامه‌سازی تلویزیونی هم به رشته‌های قبلی اضافه شده. این یعنی دختران هنرستان سوره با توان بیشتری به کارشان ادامه می‌دهند.»
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید