روز شمارِ علائم کرونا در مبتلایان

روز شمارِ علائم کرونا در مبتلایان

این نکته نیز قابل توجه است که علایم این بیماری و طول زمان در افراد مختلف متفاوت است؛ به طوری که با توجه به سیستم ایمنی هر فرد و داشتن بیماری زمینه‌ای مانند (دیابت، فشارخون و...) ممکن است طول مدت علایم و بروز علایم متفاوت باشد.

کد خبر : ۹۷۹۰۱
بازدید : ۲۷۵۲
لیلا کشاورزیان | از آغاز شیوع ویروس کرونا علایم و عوارض این بیماری تغییر کرده است. در ابتدا علایمی نظیر تنگی نفس و سرفه‌های خشک جزو نشانه‌های بالینی بیماران کرونایی بودند و به مرور زمان از دست‌دادن حس بویایی و چشایی نیز به علایم قبلی اضافه شده است.

این نکته نیز قابل توجه است که علایم این بیماری و طول زمان در افراد مختلف متفاوت است؛ به طوری که با توجه به سیستم ایمنی هر فرد و داشتن بیماری زمینه‌ای مانند (دیابت، فشارخون و...) ممکن است طول مدت علایم و بروز علایم متفاوت باشد.

بهترین کار ممکن برای پیشگیری هنوز واکسیناسیون و رعایت نکات بهداشتی است که باعث قطع زنجیره کرونا می‌شود.

بیماران کرونایی بر اساس شدت بیماری به ٤ دسته می‌شوند

١. خفیف
٢. متوسط
٣. شدید
٤. بحرانی

علایم بیماری کرونا حدود ٢ تا ١٤ روز طول می‌کشد تا در بدن پدیدار شود در این مدت ممکن است علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا را داشته باشید.
حدود ٨٨درصد مبتلایان از همان اول تب داشته و بعضی دچار اختلال در دستگاه گوارش و دل درد شده‌اند؛ همان طور که می‌دانید بیماری کرونا یک بیماری تنفسی است و بیشترین آسیب را به اندام تنفسی ریه وارد می‌کند. در ادامه به برخی نشان‌ها و علایم معمول در دوران کرونا اشاره داریم، البته همان طور که عنوان شد این تقویم زمانی برای تمام مبتلایان یکسان نیست.

• روز اول

علایم خفیف، علایم آنفلوآنزا و تب بدون سرفه؛ البته تعداد کمی از افراد که به نوع شدید عفونت مبتلا شده‌اند یک یا دو روز قبل از بروز علایم ذکرشده از اختلالات دستگاه گوارش رنج می‌برند.

• روز دوم

تب، سردرد
از دست دادن حس بویایی،
سرفه، گلودرد، گرفتگی صدا

• روز سوم

علایم با مشکلات دستگاه گوارش
از دست‌دادن اشتها و درد قفسه سینه

• روز چهارم

سطح اول بیماری شدید می‌شود، افراد مسن و کسانی که دچار بیماری زمینه‌ای هستند مشکل تنفسی پیدا می‌کنند، خستگی، تب، سردرد و درد قفسه سینه

• روز پنجم

سطح دوم بیماری شدید گیجی، سردرد، خستگی و درد عضلانی

روز ششم و هفتم

در این مدت زمانی است که طول می‌کشد تا برخی از بیماران پس از علایم کرونا در بیمارستان بستری شوند و یا تعدادی دچار تنگی نفس شوند.

• روز هشتم

افراد مبتلا به نوع شدید بیماری تنگی نفس سندروم حاد سینوس تنفسی (ARDS) نیاز به لوله‌گذاری دارند.

• روز نهم

فرد دچار عفونت می‌شود.

• روز دهم و یازدهم

بیمار حالش وخیم است، در بخش مراقبت‌های ویژه بستری است
دل درد، کاهش اشتها.

• روز دوازدهم

برخی بیماران تا دو هفته بعد از علایم بیماری دچار استرس نمی‌شوند.

• روز شانزده و هفده

معمولا دو هفته بعد بیماران بهبود یافته و از بیمارستان مرخص می‌شوند.

• روز هجدهم تا بیستم

به طور متوسط پس از دو و نیم تا سه هفته بهبود پیدا کرده و مرخص می‌شوند و یا پس از گذشت این مدت حال خود را از دست می‌دهند. مرخص‌شدن به معنی این نیست که علایم از بین رفته بلکه ممکن است تا چندین ماه فرد درگیر باشد بیماران خفیف تا متوسط حدود ٠٨درصد از مبتلایان را شامل می‌شوند که نیاز به اکسیژن ندارند در حالی که ٦١درصد از بیماران به نوع شدید مبتلا می‌شوند و به دستگاه اکسیژن خارجی نیاز دارند و ٦درصد نیز به نوع بحرانی کرونا مبتلا می‌شوند.

با رعایت پروتکل‌ها بهداشتی به قطع زنجیره کرونا کمک کنیم.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید