کشور‌ها برای پذیرش مسافر چه واکسن‌هایی را قبول می‌کنند؟

کشور‌ها برای پذیرش مسافر چه واکسن‌هایی را قبول می‌کنند؟

از میان واکسن‌های مورد تایید سازمان جهانی بهداشت، آسترازنکا، تولید انگلیس و سوئد بیشترین مقبولیت را در بین کشور‌های مختلف دارد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۱۱۹ کشور جهان اعلام کرده اند که واکسن آسترازنکا را به رسمیت می‌شناسند. پس از آسترازنکا، فایزر، مدرنا، جانسون و سینوفارم بیشترین مقبولیت را میان کشور‌های مختلف جهان دارند.

کد خبر : ۹۷۹۸۱
بازدید : ۳۳۷۴
فرادید | برخلاف گذشته که مسافران برای سفر به کشور‌های مختلف نیاز به پاسپورت و ویزا داشتند، حالا باید با واکسنی ایمن شده باشند، که آن کشور به رسمیت بشناسد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیشتر کشور‌های دنیا واکسن‌های فایزر، مدرنا، جانسون و آسترازنکا را به رسمیت می‌شناسند. برخی کشور‌ها واکسن‌های چینی سینوفارم و سینوواک را هم می‌پذیرند.

به گزارش فرادید؛ در قدم اول مسافران باید دو دوز واکسن زده باشند، در غیر این صورت باید قید مسافرت را بزنند. در قدم دوم باید بدانند با واکسنی که زده اند، می‌توانند به کدام کشور‌ها سفر کنند.

اما نکته قابل توجه اینجاست که حتی کشور‌های اروپایی زیر بار قوانین واکسیناسیون اتحادیه اروپا نمی‌روند. به این خاطر است که یک واکسن امکان دارد، از یک کشور اروپایی مجوز ورود بگیرد، اما در خواست اش از سوی کشور دوم رد شود.

در این میان برخی کشور‌ها همچون انگلستان که ۵ میلیون دوز واکسن هندی کووشیلد به شهروندان شان تزریق کرده اند، به هندی‌های واکسینه شده با کووشیلد ویزا نمی‌دهند.

کدام واکسن ها بیشترین مقبولیت را دارند؟

در حال حاضر واکسن‌های تولید شده در جهان به حدود ۲۰ واکسن رسیده است. این درحالی است که واکسن‌های مورد تایید سازمان جهانی بهداشت به کمتر از ده مورد می‌رسد. با این حال از میان این واکسن ها، آسترازنکا، تولید انگلیس و سوئد بیشترین مقبولیت را در بین کشور‌های مختلف دارد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۱۱۹ کشور جهان اعلام کرده اند که واکسن آسترازنکا را به رسمیت می‌شناسند.

پس از آسترازنکا، فایزر، مدرنا، جانسون و سینوفارم بیشترین مقبولیت را میان کشور‌های مختلف جهان دارند.

اتحادیه اروپا نیز به کشور‌های عضو خود اعلام کرده برای افرادی که با واکسن‌های فایزر، مدرنا، آسترازنکا، سینوفارم و جانسون ایمن شده اند، می‌توانند مجوز ورود صادر کنند.

البته برخی کشور‌ها همچون فرانسه و اتریش برای افرادی که واکسن سینوفارم دریافت کرده باشند، ویزا صادر نمی‌کنند.

در کشور‌های همسایه ایران نیز فایزر، مدرنا، آسترازنکا، سینوفارم و جانسون به رسمیت شناخته می‌شود. اما عربستان قدری سختگیرانه‌تر رفتار می‌کند و حجاج عمره‌ای که واکسن سینوفارم زده باشند، اجازه ورود به خاک این کشور را پیدا نخواهند کرد.
کشور‌ها برای پذیرش مسافر چه واکسن‌هایی را قبول می‌کنند؟

با اسپوتنیک وی، کوواکسین و برکت می توان سفر رفت؟

با وجود این اینکه بیش از ۳۰ کشور جهان واکسن روسی اسپوتنیک وی را به رسمیت شناخته اند، اما همچنان اتحادیه اروپا، آمریکا و کانادا به مسافران واکسینه شده‌ با اسپوتنیک وی، ویزا نمی‌دهند. برخی معتقدند که با اسپوتنیک وی برخورد سیاسی صورت گرفته است.

اما در مقابل برخی پزشکان و متخصصان بر این عقیده اند که اسپوتنیک وی مستندات کافی برای تایید صلاحیت آن ارائه نداده است. دسته دیگری از محققان نیز مسئله عدم اثرگذاری اسپوتنیک وی در برابر کرونا دلتا را مطرح می‌کنند.

در این میان کوواکسین نیز هنوز نتوانسته توجه اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها را به خود جلب کند. در چنین شرایطی تزریق کوواکسین نمی‌تواند برای مسافران منجر به گرفتن ویزا شود.

در مورد واکسن برکت نیز، هنوز مستندات علمی آن نه تنها در مجلات علمی منتشر نشده، بلکه هیچ یک مطالعات واکسن به سازمان جهانی بهداشت ارسال نشده است. اما اعضای تیم کارآزمایی بالینی واکسن می‌گویند که انتشار مطالعات واکسن به دلیل اخلال کرونا دلتا در فرایند بررسی به تاخیر افتاد.

آن‌ها می‌گویند که مطالعات واکسن برکت در ماه‌های آینده منتشر خواهد شد. با این وجود مسافرانی که برکت دریافت کرده اند، برای سفر به کشور‌های دیگر فعلا باید صبر کنند.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید