ماجرای ماده مخدر کمیکال در ایران

ماجرای ماده مخدر کمیکال در ایران

گرچه رسانه‌ها از کمیکال به عنوان یک ماده مخدر جدید نام می‌برند، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که کمیکال ۱۲ سال قبل وارد ایران شده است. ماده‌ای که به دلیل ارزان بودن آهسته آهسته میان جوانان جا خوش کرد. اما در طول این سال ها، گمان بر این بود که کمیکال همان ماده مخدر ماری جوانا است. در نهایت مشخص شد که کمیکال ترکیبات صنعتی دارد و اثرات و پیامد‌های آن فراتر از پیش بینی مصرف کنندگان بوده است.

کد خبر : ۹۸۰۲۴
بازدید : ۷۰۷۷
فرادید | کمیکال، نام مخدر است که این روز‌ها میان جوانان و نوجونان طرفداران بسیاری پیدا کرده است. طبق ادعای رسانه ها، مصرف کنندگان این ماده مخدر را ۱۸ تا ۲۵ ساله‌ها تشکیل می‌دهند. اما کاربران شبکه‌های اجتماعی مدعی اند که سن مصرف کنندگان کمیکال به ۱۲ تا ۱۴ سال کاهش یافته است.

به گزارش فرادید؛ ماده مخدر کمکیال که با نام ماری‌جوانای صنعتی هم شناخته می‌شود، ترکیب ماری‌جوانای سنتی و چند ماده شیمیایی دیگر است.

پلیس در این رابطه می‌گوید که قاچاقچیان موادمخدر با ترکیب موادافیونی با یکدیگر و موادی همچون مرگ موش با ماری جوانا، قدرت تخریبی آن‌ها را بسیار بالاتر می‌برند.
فعالان حوزه ترک اعتیاد در رابطه با این ماده مخدر گفته اند که مهم‌ترین مشکل مصرف کمیکال استفاده طولانی مدت از آن است و زمانی خطرناک تر می‌شود که مصرف آن از ۶ ماه تا یک سال به طول انجامد.
طبق گفته آن ها، هنگامی که فرد به این ماده مخدر معتاد شده باشد، اگر این ماده به بدن او نرسد در واقع عدم مصرف این ماده مخدر را داشته باشند بر روی فشار خونشان تأثیر مستقیم می‌گذارد. اما اگر فرد این ماده را مصرف نکند دچار کاهش فشار خون و تشنج شده و باید داروی ضد تشنج مصرف کنند.

ماجرای ماده مخدر کمیکال در ایران
نفوذ کمیکال در ۱۲ سال!

گرچه رسانه‌ها از کمیکال به عنوان یک ماده مخدر جدید نام می‌برند، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که کمیکال ۱۲ سال قبل وارد ایران شده است. ماده‌ای که به دلیل ارزان بودن آهسته آهسته میان جوانان جا خوش کرد.

اما در طول این سال ها، گمان بر این بود که کمیکال همان ماده مخدر ماری جوانا است. در نهایت مشخص شد که کمیکال ترکیبات صنعتی دارد و اثرات و پیامد‌های آن فراتر از پیش بینی مصرف کنندگان بوده است.

در این رابطه بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی روایت‌هایی از تجارب مصرف خود و نزدیکان شان در طول چند سال اخیر نقل کرده اند.

سامان که خود از مصرف کنندگان ماری جوانا بوده و دوستان اش به مصرف کمیکال اعتیاد پیدا کرده اند، در توئیتر نوشت: «منو با سه تا از رفیقای صمیم از سال ۹۴ تا اخرای ۹۸ هر روز باهم بودیم. اکثر اوقات گل تو برنامه‌هامون بود. از ۹۸ کمیکال کشیدن رو شروع کردن. هر سه تاشون ۹۹ ازدواج کردن. مصرفشون بیشتر شد. امسال زنای هرسه‌تاشون طلاق گرفتن. یکی از این رفیقام عضو تیم ملی فوتسال دانشجویان بود.»

الناز هم که تا چندی پیش جز مصرف کنندگان کمیکال بوده، حالا می‌گوید: کمیکال صنعتی است و عوارض خیلی سختی دارد. برای ترک این ماده حتما باید از مشاور حرفه‌ای کمک گرفت و به کمپ رفت. کمیکال مثل آب‌خوردن توی پارک‌ها پیدا می‌شود. اکثر کسانی که کمیکال مصرف می‌کنند، فکر می‌کنند کمیکال و گل شبیه هم هستند که این اشتباه است.

او در ادامه حرف هایش نوشت: اکثر کسانی که درگیر اعتیاد می‌شوند، افراد باعاطفه و حساسی هستند، ولی کمیکال آدم را منزوی، گوشه‌گیر و بی‌مسئولیت می‌کند، انگار که می‌خواهی از جامعه فرار کنی. به خاطر همین است که معتاد به کمیکال حتما باید تحت نظر مشاور و حتی روان‌شناس باشد.

ماجرای ماده مخدر کمیکال در ایران
کمیکال چه عوارض و خطراتی دارد؟

از عوارض اعتیاد به مصرف کمیکال به توهم دیداری و شنیداری، سرگیجه و تهوع، سرخوشی و خنده مفرط اشاره شده است.

همچنین مصرف مداوم این مخدر پیامد‌هایی همچون فلج موقت بدن، تشنج و تجربه نزدیک به مرگ (حالتی شبیه به کما و سکته مغزی) را به همراه دارد.

البته پزشکان می‌گویند به دلیل اینکه در این ماده مشتقات صنعتی وجود دارد، ممکن است در مواردی که بیش از حد مصرف شود، منجر به مرگ فرد شود.

علاوه بر این، مصرف کمیکال در بلند مدت عوارضی همچون کاهش قدرت حافظه، انزوا، اختلالت روانی، عدم مسئولیت پذیری، کاهش روابط اجتماعی، کاهش روابط خانوادگی، اختلال در به خاطر آوردن خاطرات و وقایع، کاهش قدرت عکس العمل افراد برای مصرف کننده به دنبال دارد.
۲
نظرات بینندگان
  • ناشناس ارسالی در

    خدا لعنت کنه اون دانشمندانی که از این همه توان و هوش خدادادی بی نظیر خود استفاده می کنن تا هر روز یک ماده جدید کشف کنن و جوانان مردم در سراسر دنیا را زودتر به کام مرگ و فلاکت و بدبختی بکشونن.

تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید