چاقی احتمال ابتلا به کرونا و مرگ را افزایش می‌دهد؟

چاقی احتمال ابتلا به کرونا و مرگ را افزایش می‌دهد؟

تعداد زیادی از محققان، چاقی را یکی از عوامل موثر در افزایش احتمال ابتلا به بیماری کرونا و مرگ، دانسته و معتقدند ک بیماری کووید ۱۹ در بدن افراد چاق و دارای اضافه وزن در مقایسه با سایرین، مدت طولانی‌تری باقی می‌ماند.

کد خبر : ۹۹۳۵۷
بازدید : ۵۷۰۶
فرادید | از زمان شروع همه گیری ویروس کرونا، دانشمندان عوامل متعددی را که خطر ابتلا به این ویروس را افزایش می‌دهد، ذکر کرده اند. بعنوان مثال متخصصان بار‌ها تاکید کرده اند که افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن زمینه‌ای مانند بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان و دیابت، بیشتر از یک فرد سالم و مناسب مستعد ابتلا به ویروس کرونا هستند. از سوی دیگر چاقی را هم سبب ابتلا به عفونت شدید کووید ۱۹ دانسته و آن را خطری جدی می‌دانند.

به گزارش فرادید؛ براساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، چاقی یک بیماری مزمن شایع، جدی و پرهزینه است که افراد را در معرض بسیاری از بیماری‌های مزمن جدی دیگر قرار می‌دهد و خطر بیماری‌های شدید ناشی از کووید ۱۹ را افزایش می‌دهد.

دکتر تدروس آدهانوم قبریسوس، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در این باره گفته است: «رابطه میان چاقی و نرخ مرگ‌ومیر ناشی از کووید -۱۹، آشکار و منطقی است.»

آژانس بهداشت هم در این باره می‌گوید: «داشتن چاقی ممکن است خطر بستری شدن را به دلیل عفونت کووید ۱۹ سه برابر کند.»

طبق نظریه متخصصان عفونی، اضافه وزن ظرفیت ریه را کاهش می‌دهد و ممکن است منجر به تنگی نفس، درد قفسه سینه و موارد دیگر شود.

علاوه بر این، چاقی با نقص عملکرد سیستم ایمنی نیز مرتبط است، که می‌تواند در مورد کووید ۱۹ مضر باشد.

به گفته محققان دانشگاه تگزاس در سن آنتونیو و دانشگاه ویسکانسین-میلواکی، همه گیری کووید -۱۹ برای جمعیت بزرگسال مقیم در نقاطی از جهان که دارای وزن اضافی هستند، کشنده‌تر است.

چاقی احتمال ابتلا به کرونا و مرگ را افزایش می‌دهد؟
ارتباط بین چاقی و کرونا

طبق تحقیقی که توسط محققان دانشگاه تگزاس، از ۱۵۴ کشور جهان درخصوص ۵.۴ میلیارد نفر از شهروندان بالغ گردآوری شده، مشخص شده که بین مرگ ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ و میزان اضافه وزن در افراد بالغ ارتباط مستقیم و مثبت وجود دارد.

بر اساس این تحقیقات، در یک کشور، جمعیت افراد دارای اضافه وزن آن در مقایسه با کشور دیگر یک درصد بیشتر است، مرگ و میر ناشی از ابتلا به کوید ۱۹ به میزان ۳.۵ درصد بالاتر از کشور دوم است.

بااین حال، نویسندگان این مطالعه معتقدند که از نظر بالینی، وزن اضافی بدن با چندین بیماری همراه است که می‌تواند منجر به تشدید روند و در نتیجه مرگ ناشی از کووید-۱۹ شود.

مثلا، اختلالات متابولیک می‌تواند افراد را مستعد پیامد‌های بدتر کووید-۱۹ کند. از آنجا که وزن اضافی بدن می‌تواند منجر به حجم بیشتر و مدت زمان طولانی‌تر بیماری شود، همچنین می‌تواند منجر به سطح بالاتری از قرار گرفتن در معرض کووید-۱۹ شود.

حمید بلادی، سرپرست اصلی تحقیق از UTSA، گفته که این انجمن در کشور‌های مختلف متعلق به گروه‌های مختلف درآمد وجود دارد و به سن متوسط ​​جمعیت، نسبت سالمندان و یا نسبت زنان حساس نیست.

بعلاوه مدتی پیش آمریکا تحقیقاتی در این باره انجام داده بود که نشان میداد، سلول‌های چربی دارای گیرنده‌های ویروس SARS-CoV-۲ هستند و به عنوان یک پناهگاه برای ویروس عمل می‌کنند.

به اعتقاد متخصصان عفونی، بیماری کووید ۱۹ در بدن افراد چاق و دارای اضافه وزن در مقایسه با سایرین، مدت طولانی‌تری باقی می‌ماند.

گفته می‌شود که چاقی نوعی التهاب زمینه‌ای ایجاد می‌کند که ممکن است موجب تشدید التهاب ناشی از آلودگی به ویروس کرونا و ابتلا به کووید ۱۹ شود.

چاقی احتمال ابتلا به کرونا و مرگ را افزایش می‌دهد؟
اثر واکسن کرونا روی افراد چاق

عده‌ای از محققان بر این باورند که ممکن است اثر بخشی واکسن کرونا روی افراد چاق کمتر از افراد دیگر باشد. از همین رو تزریق سه دز از واکسن را توصیه کرده اند.

به گفته این محققان، در بدن افراد چاق ممکن است با دریافت دوز سوم واکسن، پادتن لازم برای مقابله با ویروس کرونا را به دست آورد. اما در بدن افراد غیر چاق امکان دارد پادتن در دوز اول و در نهایت در دوز دوم به شکل کامل تولید شود.

تحقیقات که توسط دسته‌ای از محققان ایتالیایی انجام شده، نشان می‌دهد، میزان «آنتی بادی» تولید شده در بدن افراد چاق دریافت کننده واکسن فایزر در قیاس با افراد سالم، نصف بوده و قدرت لازم برای از میان بردن بیماری کووید-۱۹ را ندارد و نیازمند دوز بیشتری از واکسن فایزر هستند.

سیما سادات لاری، سخنگوی سابق وزارت بهداشت، ماه‌ها پیش به با اشاره به تأثیر واکسن کرونا بر افراد چاق اشاره کرده و گفته بود که نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که اثربخشی واکسن در افراد چاق نسبت به افراد با وزن نرمال کمتر است.

او توصیه کرد که آن دسته از افرادی که دارای اضافه وزن و چاقی هستند با پرهیز از مصرف شیرینی، شکلات و آجیل در ایام عید نوروز، به صورت جدی‌تر در تغییر رژیم غذایی و انجام فعالیت‌های بدنی روزانه و منظم البته به دور از حضور در اماکن شلوغ و فاقد تهویه مناسب، اقدام کنند.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید