راه تشخیص کرونا و سرماخوردگی

راه تشخیص کرونا و سرماخوردگی

با فرارسیدن فصل سرما پزشکان از افزایش بیماران مبتلا به کرونا خبر داده و تاکید کرده اند که تعداد زیادی ازافرادی که علائم سرماخوردگی دارند به عارضه کرونا مبتلا هستند و مابقی این افراد سرما خوردگی ساده ای دارند؛ و تنها راه تشخیص این دو بیماری تست پی سی آر است.

کد خبر : ۱۰۰۲۵۷
بازدید : ۵۵۵۴

فرادید | مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، طی اطلاعیه‌ای از فرارسیدن بیمار‌های فصل سرما خبر داده و از مردم خواسته تا اگر علائمی شبیه به سرماخوردگی دارند هوشمندانه رفتار کرده و حتما تست PCR دهند.

به گزارش فرادید؛ موضوعی که باعث نگرانی متخصصان شده، شباهت عجیب سرماخوردگی و کرونا است؛ تا جایی که آن‌ها هشدار داده اند از دست دادن حس بویایی و چشایی تنها ملاک داشتن بماری کرونا نیست و روزانه تست صد‌ها نفر علی‌رغم داشتن حس بویایی و چشایی مثبت اعلام می‌شود.

علت هم این است که فرد علائمی ساده مانند سرفه، آبریزش بین، گلو درد و بدن دارد و اشتبا‌ها تصور می‌کند که یک سرماخوردگی ساده است.

البته یک متخصص و مدرس طب ایرانی گفته که نباید جلوی این عارضه گرفته شود؛ مگر آنکه علائم بیش از ۴ تا ۵ روز به طول بیانجامد یا علائمی از عفونت‌های باکتریال وجود داشته باشد که در آن صورت باید با مراجعه به پزشک متخصص و تشخیص دقیق بیماری، دارو‌های مورد نیاز، تجویز و مصرف شوند.

سرماخوردگی هم به کرونا اضافه شد!؛ راه تشخیص کرونا و سرماخوردگی
راه تشخیص کرونا وسرماخوردگی

اولین سوالی که این روز‌ها برای پزشکی که به جهت فهمیدن نوع بیماری خود به او مراجعه کرده اید، پیش می‌آید این است که بیمار تب دارد یا خیر؟

طبق گفته متخصصان در صورت نداشتن تب، فرد ممکن است دچار سرماخوردگی، حساسیت فصلی و آلرژی شده باشد. اما اگر تب فرد روز به روز بیشتر شود و کنترل کردن آن بی اثر باشد، شک به کرونا بیشتر می‌شود.

اگر هم تب، تبی معمولی باشد و بتوان آن را با دارو رفع کرد احتمال سرماخوردگی وجود دارد.

حسین کرمانپور، رییس اورژانس بیمارستان سینا، در این باره می‌گوید که عطسه‌های مکرر، آبریزش بینی، سوزش چشم، خارش بینی، گز گز شدن بینی، خارش کف حلق، اما بدون بدن درد، بدون هر عارضه‌ای که احساس کنید مریض هستید آلرژی است.

اما اگر با مقداری آبریزش بینی، عطسه و سرفه همراه باشد و بدن درد و احساس بیماری کنید، سرماخوردگی است.

به گفته کرمانی، سرفه‌های خشک، تعریق‌های بسیار، خستگی‌های ناتوان کننده و گلو درد، علائم کرونا هستند و سبب نگرانی فرد می‌شود؛ بنابراین تب، خستگی، ضعف بدنی و تنگی نفس علائم شاخصی هستند که می‌توان براساس آن‌ها تشخیص سرماخوردگی و کرونا را انجام داد.

همچنین اگر فردی دو دوز واکسن را دریافت کند و به بیماری کرونا مبتلا شود، شدت بیماری در این فرد کاهش پیدا می‌کند، اما در این فرد نیز باتوجه به علائم می‌توان دریافت به کرونا و یا به سرماخوردگی مبتلا شده است، زیرا حتی با تزریق واکسن و ابتلا به بیماری کرونا علائم خفیف شده در فرد بروز پیدا می‌کنند.

البته با داشتن هر نوع علائمی باید مشکوک به کرونا در نظر گرفته شوید و برای حصول اطمینان باید تست پی سی آر انجام داد.

سرماخوردگی هم به کرونا اضافه شد!؛ راه تشخیص کرونا و سرماخوردگی
مقابله با سرماخوردگی

متخصصان و پزشکان معتقدند که داشتن سیستم ایمنی قوی به بدن در مقابله با عفونت‌ها کمک می‌کند و این ایمنی با انجام چند کار به دست می‌آید.

مصرف مکمل ویتامین د: براساس تحقیقی که در سال ۲۰۱۷ در مجله پزشکی بریتانیا منتشر شده، با بررسی وضعیت بیش از ۱۰ هزار بیمار متوجه شدند که احتمال ابتلا به عفونت دستگاه تنفسی فوقانی در افرادی که میزان ویتامین د بدنشان کم باشد بیش از افرادی است که بدنشان دارای ویتامین د کافی است.

در خانه ماندن: متخصصان براین باورند که تجمع در فضا‌های سرپوشیده به انتشار ویروس کمک می‌کند؛ بنابراین وقتی بیمار می‌شویم نباید سر کار برویم. این ویروس‌ها قابلیت سرایت بالایی دارند و ممکن است عامل بیماری هم سارس کوو ـ ۲ باشد و به علاوه ممکن است علائم قابل تشخیص نباشد.

ورزش کردن: بر اساس تحقیقات پزشکی، زخم پوست افرادی که مرتب ورزش می‌کنند سریع‌تر از افراد کم‌فعالیت بهبود می‌یابد و در نتیجه خطر ورود باکتری به بدن ورزشکاران کاهش می‌یابد. حتی تمرین‌های ورزشی ملایم نیز عملکرد دستگاه ایمنی را تقویت می‌کند.

دست نزدن به دهان، چشم و بینی: بسیاری از افراد به جویدن ناخن، دست زدن به آرایش چشم یا پاک کردن ترشحات بینی با دست عادت دارند. به گفته متخصصان، چنین کار‌هایی باعث می‌شود ویروس به آسانی به درون بدن رخنه کند.

سرماخوردگی هم به کرونا اضافه شد!؛ راه تشخیص کرونا و سرماخوردگی
کمک به درمان سرماخوردگی

حفظ سلامتی و حفظ یک رژیم غذایی مغذی به شما کمک می‌کند سرماخوردگی را از بین ببرید و در صورت ابتلا به آن مبارزه کنید. مثلا اگر فرد دچار بینی‌گرفتگی شده از داروی ضد انسداد بینی استفاده کند.

یا ممکن است بی‌اشت‌ها شود، در این حالت باید به خوردن خوراکی‌های مغذی ادامه دهد، چون دستگاه ایمنی بدن به انرژی و مواد مغذی نیاز دارد تا بتواند کار خود را انجام دهد که شخص دوباره سرپا شود.

همچنین یک این متخصص و مدرس طب ایرانی توصیه کرده که غذا‌های سبک مانند سوپ مصرف نمود و از خوردن غذ‌های سنگین و آب سرد هم اجتناب شود.

مصرف حریره تهیه شده از آب، سبوس گندم، نشاسته، کتیرا، روغن بادام و شکر توصیه شده و در صورت ریزش زیاد ترشحات به حلق، غرغره کردن آب انار یا آب عدس (آبی که عدس در آن پخته شده) یا پوست و تخم خشخاش یا ترکیبی از آن‌ها مفید است.

۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید