چه کسی وزیر آموزش و پرورش می‌شود؟

چه کسی وزیر آموزش و پرورش می‌شود؟

درحالی که به روز‌های آخر دوره سرپرستی وزارت آموزش و پرورش، توسط علیرضا کمرئی نزدیک می‌شویم، تعدادی از رسانه‌ها و اعضای مجلس شورای اسلامی درباره انتصاب چند نفر گمانه زنی کرده و همچنین از دولت خواسته اند تا هرچه زودتر گزینه پیشنهادی خود را برای این وزارت معرفی کنند.

کد خبر : ۱۰۰۵۲۲
بازدید : ۴۸۲۰

فرادید | رسیدگی به پرونده صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم برای حضور در کابینه سوم شهریوماه سال جاری، درحالی به پایان رسید که هیجده وزیر از نوزده وزیر توانستند رای اعتماد را کسب کنند و تنها گزینه پیشنهادی وزارت آموزش پرورش نتوانست آراء لازم را کسب کند.

به گزارش فرادید؛ پس از اینکه نمایندگان مجلس آراء خود را برای تایید و عدم صلاحیت وزراء اعلام کردند، حسین باغ گلی از مجموع ۲۸۶ رای توانست تنها ۷۶ رای موافق را کسب کند. او با ۱۹۳ رأی مخالف و ۱۸ رأی ممتنع، رای اعتماد نمایندگان مجلس را به دست نیاورد و به این ترتیب از گزینه‌های انتخابی حذف شد.

پس از این موضوع بود که علیرضا کاظمی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش‌وپرورش برای سرپرستی وزارت آموزش و پرورش انتخاب شد. اما این سرپرستی هم همیشگی نبود و رئیس جمهور مدت کوتاهی را برای این سرپرستی در نظر گرفت تا وضعیت بازگشایی مدارس و برنامه سال تحصیلی سامان یابد.

حالاهم طبق تبصره دوم ماده یک‌صد و نود قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، رئیس‌جمهور باید تا قبل از سوم آذرماه گزینه پیشنهادی خود را برای کسب تصدی وزارت آموزش‌وپرورش معرفی کند.

از همین رو برخی از رسانه‌ها درباره گزینه‌های متعددی برای پست گمانه زنی می‌کنند که در این میان نام چند نفر بیشتر از بقیه تکرار شده است.

چه کسی وزیر آموزش و پرورش می‌شود؟

گزینه‌های پیشنهادی وزارت آموزش‌وپرورش

درحالی که به روز‌های آخر دوره سرپرستی وزارت آموزش و پرورش، توسط علیرضا کاظمی نزدیک می‌شویم، تعدادی از رسانه‌ها و اعضای مجلس شورای اسلامی درباره انتصاب چند نفر گمانه زنی می‌کنند.

احمد قیومی (از مدیران سابق مناطق آموزش‌وپرورش شهر تهران و مشاور سابق مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران)، مسعود فیاضی (برادر داماد علیرضا زاکانی و معاون فرهنگی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی)، علیرضا علی احمدی (وزیر سابق آموزش و پروش در دولت محمود احمدی‌نژاد)، محمد طیب صحرایی (مدیر مجتمع آموزشی امام صادق شهر تهران).

میثم نعمتی (عضو هیئت‌مدیره بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره))، احمد حیدری (مدیرکل سابق دفتر وزارتی و معاون حقوقی و امور مجلس وزیر آموزش‌وپرورش و معاون فعلی حقوقی، امور مجلس و پشتیبانی وزارت نیرو)، یوسف نوری (مدیر سابق مرکز نیروی انسانی و فناوری اطلاعات آموزش‌وپرورش) و علیرضا کاظمی (سرپرست فعلی وزارتخانه و معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش‌وپرورش).

حمیدرضا حاجی‌بابایی (وزیر آموزش‌وپرورش در دولت محمود احمدی‌نژاد)، سید علی یزدی خواه (یکی از نمایندگان تهران در مجلس یازدهم)، علی کریمی‌فیروزجایی (عضو هیئت‌رئیسه و از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس)، علیرضا منادی سفیدان (رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس)، محمدمهدی زاهدی (نماینده مجلس و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت احمدی‌نژاد) از جمله این اغراد هستند.

اما برخی از رسانه‌های اصولگرا محمدطیب صحرایی، احمد حیدری (رئیس ستاد فرهنگیان آیت الله رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم) و مسعود فیاضی که این روز‌ها رسانه‌ها نسبت او با علیرضا زاکانی، شهردار تهران را که عامل موثر مطرح شدن نامش می‌دانند را از گزینه‌های اصلی این سمت خوانده‌اند.

فیاضی دارای سابقه مدیرکلی دفتر انتشارات و فناوری آموزشی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش بوده و هم اکنون معاون مطالعات فرهنگی مرکز پژوهش‌های مجلس است.

بااین حال نمایندگان مجلس تاکنون به صورت رسمی درباره معرفی گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت آموزش و پرورش سخنی به میان نیاورده و خود را بی اطلاع خوانده اند.

چه کسی وزیر آموزش و پرورش می‌شود؟
گزینه نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟

باتوجه به اینکه از مهلت ارائه شده برای معرفی گزینه نهایی سمت وزارت آموزش و پرورش، چند هفته‌ای بیشتر باقی نمانده، برخی نمایندگان احتمال داده اند که رئیس‌جمهور شاید در هفته جاری وزیر پیشنهادی را به مجلس معرفی نماید.

محمدرضا احمدی، عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی روز‌های گذشته گفته بود که هفته آینده مجلس جلسه علنی خواهد داشت و پس‌ازآن نمایندگان یک هفته برای سرکشی به حوزه‌های انتخابیه خود می‌روند.

اما تاکنون خبری از اعلام گزینه انتخابی رئیس جمهور نشده و صدای ۵۱ نفر از مجلسیان درآمده، آن‌ها از دولت خواسته اند تا گزینه پیشنهادی خود را برای این وزارت سریعا معرفی کند.

این دست از نمایندگان مجلس تاکید کرده اند، تعلل بیش از این باعث نابسامانی در حوزه آموزش و پرورش می‌شود، چرا که در شرایط کنونی مدیران استانی و شهرستانی وزارت آموزش و پرورش در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

در همین راستا حجت الاسلام علیرضا سلیمی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفته است با توجه به شرایط کرونا و تصمیم‌گیری درباره نحوه بازگشایی، لازم است تا هر چه زودتر وضعیت وزارت آموزش و پرورش تعیین تکلیف شود، چراکه تعلل دولت در معرفی وزیر آموزش و پرورش به صلاح نیست.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید