پرورش کروکودیل با هدف تجاری؟

پرورش کروکودیل با هدف تجاری؟

پوست کروکودیل مشتریان خاص خود را در دنیا دارد، به همین دلیل می‌تواند میزان قابل توجهی ارز دلار به سمت کشور سرایز کند. از گوشت، خون و دندان حیوان هم بهره‌برداری اقتصادی می‌شود.

کد خبر : ۱۰۰۷۶۲
بازدید : ۴۹۰۶

فرادید | پرورش کروکودیل در ایران به عنوان فرصتی پررونق تلقی می‌شود و همین موضوع باعث شده تا هرچندوقت یک بار تعداد زیادی کروکودیل از کشور‌های دیگر وارد ایران شود.

به گزارش فرادید؛ مدت‌ها پیش یک واحد پرورش کروکودیل در منطقه ملک‌آباد در حدفاصل مشهد، نیشابور و با ظرفیت تولید «۳۰۰ تخته‌پوست کروکودیل» ظرفیت‌سازی و راه‌اندازی شده بود که به تازگی ۸۰ کروکودیل از مبدا مالزی و به همت بخش خصوصی وارد کشور شدند تا در مرکز پرورش کروکودیل مُلک آباد مشهد نگهداری و تکثیر شوند.

البته به غیر از این استان چند استان و شهر دیگر، چون همدان، قشم و ... هم به پرورش کروکودیل مشغول هستند که ظرفیت ارز آوری دارند.

با اینکه زیستگاه طبیعی و گونه‌ای از کروکودیل پوزه‌کوتاه در مناطق جنوبی استان سیستان و بلوچستان وجود دارد، اما به اعتقاد کارشناسان، این‌گونه در ایران ارزش اقتصادی برای صادرات ندارد و باید پنج گونه‌ای که ارزش اقتصادی برای پرورش دارند را نگهداری کرد.

گویا وجود قابلیت صادر پوست کروکودیل باعث شده تا با چشم درآمدزایی به آن بنگرند. پوست این حیوان آبزی مشتریان خود را در دنیا دارد، به همین دلیل می‌تواند میزان قابل توجهی ارز دلار به سمت کشور سرایز کند.

به گفته کارشناسان این حوزه، پرورش هر کروکودیل ۲.۵ تا ۳ سال طول می‌کشد که پس از آن پوست این‌گونه آماده دباغی و صادرات می‌شود.

جدا از پوست این نوع حیوان، گوشت این‌گونه هم از ارزش و تقاضای بسیار بالایی برخوردار است.

پرورش کروکودیل با هدف تجاری؟
هدف تجاری است یا غیر تجاری؟

روز‌های گذشته تعداد زیادی کروکویل وارد کشور شد و باعث شد تا برخی از مدافعان حفظ محیط زیست، پرورش کروکودیل در ایران را به تجارت خونبار تعبیر کنند.

همچنین تعداد زیادی از فعالان محیط‌زیست در ایران و جهان تحریم محصولات تولید شده از این گونه خزنده را پیش می‌برند و راه‌اندازی این مزرعه کروکودیل را در تناقض با حقوق حیوانات دانسته اند.

این تعبیر هم برگرفته از اظهارات یکی از کارشناسان شیلات بوده که گفته در ایران هر کروکودیل بالغ تا ۶۵۰ میلیون تومان قیمت دارد.

به همین خاطر مهری رمضانی، مدیر مزرعه کروکودیل مشهد درباره بحثی که توسط هواداران محیط زیست راه افتاده گفته است که «ما هدف کشتار و تجارت پوست نداریم. ۸۰ کروکودیل صرفه اقتصادی ندارد که ما بخواهیم آن‌ها را سلاخی کنیم؛ ضمن اینکه هر کروکودیل برای بنده مانند الماس می‌ماند. زنده ماندن آن‌ها بیشتر از کشته شدنشان درآمدزایی دارد.»

تورج همتی، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی هم گفته که سن کروکودیل‌های وارداتی کم است در نتیجه پوست آن‌ها تا دو سال آینده، قابل استفاده نیست؛ بنابراین سرمایه‌گذار نمی‌تواند کشتار و صادرات پوست و گوشت کروکودیل‌های وارداتی را داشته باشد.

به گفته همتی، مزرعه کروکودیل مشهد با هدف تکثیر و پرورش و گردشگری مجوز بهره‌برداری دریافت کرده و بنا نیست در آن کشتاری صورت گیرد، مگر تخلفی صورت گیرد که با وجود میکروچیپ‌ها اتفاقی از ما مخفی نخواهد ماند.

البته عده‌ای هم تجارت پرسود این گونه را مناسب دانسته و در موافقت با افزایش مزارع پرورش کروکودیل در ایران به تبادل نظر پرداخته اند.

بااین حال سازمان شیلات ایران اعلام کرده که مجوز پرورش تمساح در ایران را بخاطر استفاده پزشکی از این حیوان صادر کرده است.

از طرفی مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی همدان که مدتی پیش درباره ورود سری جدید کروکودیل به واحد پرورش کروکودیل ملایر اطلاع رسانی کرده بود، گفته که این واحد در حال تکثیر و پرورش کروکودیل بوده و تاکنون هیچ گونه کشتاری انجام نداده است و به دنبال وارد کردن سری جدید است.

البته علیرضا قراگزلو متصدی گفته که از پوست، گوشت، خون و دندان حیوان بهره‌برداری اقتصادی می‌شود که کشتار این حیوانات باید بر اساس قوانین اخلاقی و بدون زجر دادن حیوان انجام شود و در این راستا نظارت توسط مجموعه جهاد کشاورزی انجام می‌شود، اما تاکنون هیچ گونه کشتاری انجام نداده است.

این مقام مسئول می‌گوید که گوشت این حیوان به خارج از کشور صادر می‌شود، اما خون آن برای مصارف دارویی استفاده دارد، همچنین از پوست آن در داخل کشور استفاده می‌شود و دندان آن به عنوان زیورآلات زینتی به فروش می‌رسد.

تفریح بچه پولدار‌ها

در بین تفریحات عجیبی که برای جوانانی که ثروت زیادی دارند، نام برده شده، نگهداری از حیوانات وحشی هم دیده می‌شود.

طبق گزارش ها، این بچه پولدار‌ها حیواناتی، چون کروکودیل، شاهین، مار‌های عظیم الجثه پیتون را به عنوان حیوانات محبوبشان نگهداری می‌کنند و برخی هم با انتشار تصاویر این حیوانات در فضای مجازی فخر می‌فروشند.

گفته شده که یکی از جوان‌ترین میلیاردر‌های دنیا که یک دختر نروژی به نام الکساندرا آندرسن است و ۲۰ سال دارد، همراه خواهرش مالک یک شرکت سرمایه گذاری بزرگ هستند و یک مزرعه پرورش کروکودیل در ایران دارد.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید