کدام قرص‌ها کرونا را درمان می‌کنند؟

کدام قرص‌ها کرونا را درمان می‌کنند؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد که دو شرکت داروی سازی مرک و فایزر موفق به ساخت داروی درمانی کرونا شده‌اند. اما احتمالا دارو‌های این دو تا ابتدای سال ۲۰۲۲ به صورت گسترده توزیع نخواهند شد.

کد خبر : ۱۰۱۰۲۳
بازدید : ۹۷۵۱

فرادید | حدود دو سال از شیوع کووید ۱۹ در جهان می‌گذرد و از آن زمان تاکنون محققان از دارو‌های مختلف برای درمان کرونا استفاده می‌کنند. اما حالا دو شرکت مرک و فایزر اعلام کرده‌اند که قرص‌های ساخت آن‌ها برای دریافت مجوز مصرف اضطراری به سازمان غذا وداروی آمریکا رفته است. با این وجود اگر این دو شرکت داروسازی بتوانند مجوز‌های لازم را دریافت کنند نخستین قرص‌های درمان کرونا خواهند بود که به بیماران کرونایی می‌رسد.

به گزارش فرادید؛ مرک نخستین شرکت داروسازی بود که ادعا کرد، مولنوپیراویر قرص ضد کووید ۱۹ ساخت این شرکت می‌تواند ضمن درمان بیماران کرونایی، احتمال بستری و مرگ بیماران را کاهش دهد.

یک ماه پس از این خبر هم فایزر خبر داد که درخواست مصرف اضطراری پاکسلووید، داروی درمانی ساخت این شرکت را در سازمان غذا و دارو آمریکا ثبت کرده است.

البته شبکه خبری سی ان بی سی می‌گوید که فایزر و مرک تنها شرکت‌های داروسازی نیستند که روی پروژه داروی کرونا سرمایه گذاری کرده اند. با این وجود به نظر می‌رسد که در ماه‌های آینده قرص‌های دیگری هم معرفی شوند.

کدام قرص‌ها کرونا را درمان می‌کنند؟
اثر بخشی مولنوپیراویر و پاکسلووید چقدر است؟

محققان شرکت مرک ماه گذشته، خبر از اثر بخشی بالای داروی آزمایشی خوراکی مولنوپیراویر در برابر واریانت‌های ویروس کرونا از جمله واریانت دلتا دادند.

مرک براساس داده‌های محققان خود اعلام کرده که این دارو وقتی در اوایل بیماری کرونا مصرف شود، بیشترین میزان اثربخشی را دارد.

این شرکت مدعی است که مصرف داروی مولنوپیراویر خطر بستری شدن و مرگ بیماران کرونایی را به نصف کاهش می‌دهد.

اما این شرکت داروسازی گفته که قرار است مطالعه درمانی داروی مولنوپیراویر تا اوایل ماه نوامبر به اتمام برسد.

در طرف مقابل فایزر مدعی شده که داروی پاکسلووید ساخت این شرکت، خطر بستری شدن بیماران ۱۸ سال و بالاتر را در بیمارستان یا مرگ آن‌ها را به میزان ۸۹ درصد کاهش می‌دهد.

البته محققان فایزر می‌گویند که اثر بخشی ۸۹ درصدی داروی پاکسلووید به شرطی است که فرد بیمار داروی فایزر را ظرف سه روز پس از بروز علائم کووید-۱۹ مصرف کرده باشد.

کدام قرص‌ها کرونا را درمان می‌کنند؟
داروی کرونای شرکت مرک و فایزر چه زمانی به بازار می‌آید؟

شرکت مرک ماه قبل گفته بود که درخواست مجوز مصرف اضطراری مولنوپیراویر، داروی درمانی کرونای خود را به سازمان غذا و داروی آمریکا، اتحادیه اروپا و وزارت بهداشت انگلیس ارائه داده است. اما دو هفته پس از این ثبت درخواست، وزارت بهداشت انگلیس نخسین گام را برداشت و مجوز مصرف اضطراری داروی درمانی شرکت مرک را صادر کرد.

با صدور این مجوز، مولنوپیراویر به عنوان نخستین داروی درمانی کرونا وارد این کشور شد.

سازمان غذا و داروی آمریکا نیز می‌گوید که در خواست شرکت مرک را تا پایان نوامبر (۱۰ آذر) بررسی خواهد کرد. با این حال کمپانی مرک قصد دارد تا پایان سال جاری میلادی ۱۰ میلیون دوره از این قرص را تولید کند.

البته هنوز مشخص نیست که درخواست مجوز مصرف اضطراری داروی درمانی کرونا ساخت شرکت فایزر چه زمانی بررسی خواهد شد. اما به نظر می‌رسد که رسیدگی به این درخواست به دسامبر موکول خواهد شد.

اما خبر خوب این است که شرکت دارویی فایزر آمریکا قراردادی را منعقد کرده است که مطابق آن امکان تولید و فروش قرص درمانی کووید۱۹ این شرکت را در ۹۵ کشور در حال توسعه فراهم می‌کند.

طبق گزارش ها، اکثر کشور‌های گنجانده شده در قرارداد منعقد شده در آفریقا و آسیا هستند. البته کشورهایی، چون برزیل، چین، روسیه، آرژانتین و تایلند در فهرست کشور‌های موجود در قرارداد نیستند.

با این وجود به نظر می‌رسد که از ابتدای سال ۲۰۲۲ قرص‌های درمانی کرونا در دسترس مردم جهان قرار خواهند گرفت.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید