تصاویر/ خطری که مردم افغانستان به جان می‌خرند

تصاویر/ خطری که مردم افغانستان به جان می‌خرند

مردم افغانستان به جز سوزاندنِ زغال، که یکی از آلاینده‌های خطرناک هوا در جهان است، گزینه‌های چندانی برای گرم کردنِ خودشان ندارند.

کد خبر : ۱۰۱۱۷۹
بازدید : ۲۲۳۳۰

فرادید | با آغاز فصل زمستان، زغال‌سنگ کیلو‌کیلو وارد بازار‌های افغانستان می‌شود.


به گزارش فرادید، حتی با وجود افزایش قیمت آن، مردم افغانستان گزینه‌های دیگری برای تولید گرما در فصل زمستان ندارند و این باعث شده که یکی از خطرناک‌ترین انواع هوا را در جهان تجربه کنند.


امان‌الله دوزَی، مشتریِ زغال است، او می‌گوید: «آلودگی، بیماری‌های تنفسی جدی ایجاد می‌کند... همه افغان‌ها می‌دانند که علتش سوزاندنِ زغال است.»


بیش از ۳‌ماه از یورش طالبان و سقوط دولتِ افغانستان که توسط غرب حمایت می‌شد، می‌گذرد و قطع شدنِ کمک‌های مالی که از سوی مؤسسه‌های خیریه جهانی به افغانستان می‌رسید، باعث شده که این کشور شاهد سقوط اقتصادش باشد.


مسدود شدنِ بیش از ۹ میلیارد دلار از دارایی‌های افغان‌ها توسط آمریکا، بحران‌های بانکی را در این کشور وخیم‌تر کرده است.


دوزی می‌گوید در چنین شرایطی زغال همچنان از سایر جایگزین‌هایش ارزان‌تر است.


یکی از تجار بازار، عبدلله رحیمی، می‌گوید: «اگر برق و گاز داشتیم که مردم زغال نمی‌سوزاندند.

گرم‌وگرم‌تر

از افغانستان تا اجلاسِ این ماهِ تغییرات اقلیمی کاپ ۲۶ در گلاسکو که در آن ۲۰۰ کشور متعهد شدند برای متوقف کردنِ گرمایش جهانی تلاش کنند، و در این بین از زغال به عنوان اصلی‌ترین مقصر آلودگی هوا یاد کردند، راه درازی وجود دارد.


بااین حال، افغانستان که یکی از فقیرترین کشور‌های جهان است، هم‌چنان یکی از کم‌ترین نقش‌ها را در آلودگی هوا دارد.


در سال ۲۰۱۸، یک افغانی به طور میانگین، ۲/۰ تن گاز دی‌اکسید کربن تولید کرده است که این رقم برای یک شهروند عادی آمریکا، ۱۵ تن بود.


با‌این‌وجود، کابل اغلب در میان ۱۰ کشور در جهان است که بدترین آلودگی هوا را دارند.


هر سال هوای پایتخت که در ارتفاع ۱۹۰۰ متری قرار گرفته است، سمی و پر از دودی می‌شود که ناشی از سوزاندنِ زغال، چوب و سایر پسماند‌ها در وسایل گرمایشی خانگی است. خانواده‌ها همه چیز از زباله تا لاستیک خودرو‌ها را برای گرم کردنِ خودشان می‌سوزانند.


دوزی می‌گوید: «گرمایش هوا یک مشکل جهانی است و ما از آن آگاهیم. هوا هی گرم‌وگرم‌تر می‌شود و ما اینجا مثل سابق در زمستان بارش برف نداریم.»


منبع: Aljazeera
ترجمه: سایت فرادید

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید