پاییز ۱۴۰۰؛ تلخ‌ترین فصل بازاربورس

پاییز ۱۴۰۰؛ تلخ‌ترین فصل بازاربورس

خروج نقدینگی از بازارسهام و بازار بدون‌ریسک صندوق‌های با درآمد ثابت نشان می‌دهد بازار‌های رقیب از جذابیت بیشتری برای سرمایه‌گذاری برخوردارند.

کد خبر : ۱۰۱۵۴۹
بازدید : ۵۸۴۰

پیمان حدادی | بازار سرمایه بی‌تفاوت نسبت به رشد سایر بازار‌ها روز‌های ملال‌انگیزی را پشت‌سر می‌گذارد، در حالی‌که وضعیت بازار‌های موازی رو به بهبود است چرخه خروج سرمایه از این بازار ادامه دارد تا سهامداران خسته از اصلاح فرسایشی شاخص اندک‌اندک از بازار خارج شوند.

همان‌طور که از قبل پیش‌بینی می‌شد شرایط نامطلوب اقتصادی کشور و ابهاماتی که در برخی سیاستگذاری‌های اقتصادی وجود دارد، چشم‌انداز روشنی برای سرمایه‌گذاران بورسی ترسیم نمی‌کند. وضعیتی که معاملات را به نامطمئن‌ترین حالت ممکن در یک سال و نیم اخیر تبدیل کرده است.

در هفته‌ای که گذشت یکی از کم‌رمق‌ترین و کم‌حجم‌ترین معاملات هفته‌های اخیر را در تالار‌های شیشه‌ای نظاره‌گر بودیم تا پاییز ۱۴۰۰ یکی از تلخ‌ترین فصول بازارسهام رقم بخورد. این وضعیت در حالی است که اکثر عوامل بنیادی اثرگذار بر بازار ازجمله نرخ ارز در هفته گذشته بر مدار صعودی قرار داشت.

واقعیت آن است که بازار سهام نسبت به عوامل بنیادی بی‌اعتماد است. کاهش قیمت سهام با افزایش خریدار همراه نیست و سیگنالی منفی به سایر سرمایه‌گذاران برای ورود به بورس است. در هفته‌ای که گذشت افزایش قیمت نفت و سایر کامودیتی‌ها در کنار رشد قیمت دلار در حالی رخ داد که بازارسرمایه هیچ واکنش مثبتی به افزایش قیمت‌ها نشان نداد.

از این‌رو به‌نظر می‌رسد جذابیت سایر بازار‌های سرمایه‌گذاری از جمله بازار‌های ارز و سکه و رمز ارز‌ها سرمایه‌ها را به سمت این بازار‌ها هدایت کرده است. طی یک‌ماه گذشته حدود۳‌هزار و ۵۰۰‌میلیارد تومان پول حقیقی از بورس و حدود یک‌هزار و ۵۰۰میلیارد تومان پول از صندوق‌های با درآمد ثابت از سوی فعالان حقیقی بازارسرمایه خارج شده است.

خروج نقدینگی از بازارسهام و بازار بدون‌ریسک صندوق‌های با درآمد ثابت نشان می‌دهد بازار‌های رقیب از جذابیت بیشتری برای سرمایه‌گذاری برخوردارند.

اما این وضعیت تا چه زمانی تداوم دارد؟ وضعیت بازارسهام در روز‌های اخیر نشان می‌دهد تبعات بررسی لایحه بودجه بر روند معاملات هفته آینده بازارسهام نیز اثرگذار باشد. بازارسرمایه هفته‌های زیادی است که در انتظار شفافیت نقاط مبهم و درعین حال جنجالی لایحه بودجه۱۴۰۱ به‌سر می‌برد.

برهمین اساس باید دید جزئیات این لایحه تا چه میزان می‌تواند به بازارسرمایه کمک کند. معمولا دولت‌ها زمانی که با کسری‌بودجه عظیمی مواجهند صنایع را هدف قرار می‌دهند؛ این رویه می‌تواند اثرات منفی، هم در کوتاه‌مدت و هم در میان‌مدت و هم در بلندمدت بر بازار سرمایه داشته باشد.

سرنوشت ارز۴۲۰۰ تومانی، نرخ حامل‌های انرژی، عوارض صادرات، حقوق مالکانه و همچنین میزان انتشار اوراق‌بدهی در سال۱۴۰۱ ازجمله مهم‌ترین موضوعات بحث‌برانگیز لایحه بودجه است که مسیر حرکت بورس را با تغییرات جدی روبه‌رو می‌کند.

در کنار این موارد به‌نظر می‌رسد شاخص‌کل بورس درمحدوده یک میلیون و ۳۳۰ تا یک‌میلیون و۳۴۰ هزار واحد که مهم‌ترین سطح حمایتی آن است در نوسان باشد. ریزش شاخص از رقم‌های ذکر‌شده بازارسهام را وارد فاز پیچیده‌ای می‌کند و امکان سرمایه‌گذاری را از صاحبان پول سلب می‌کند.

۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید