این افراد خطرات سکته را جدی بگیرند

این افراد خطرات سکته را جدی بگیرند

سکته قلبی بدون علامت بیشتر در افراد مسن، دیابتی و افراد دارای نارسایی کلیه، دیده می‌شود.

کد خبر : ۱۰۱۵۸۱
بازدید : ۴۸۶۲

بیماری‌های قلبی عروقی با ۱۸.۶ میلیون مرگ در سال کماکان رتبه اول علل مرگ و میر دنیا را به خود اختصاص داده اند. البته این بیماری‌ها در سطح کشور نیز روند افزایشی داشته که این گروه از بیماری‌ها علل متعددی از جمله مصرف دخانیات، دیابت، فشارخون بالا، چاقی، آلودگی هوا، کم تحرکی و تغذیه نامناسب دارند.

"دکتر مریم شهامت"، پزشک متخصص قلب و عروق در این زمینه گفت: مهمترین علائم سکته قلبی درد قفسه سینه است که بیشتر درد بین ناف تا فک پایین را شامل می‌شود یعنی هر دردی که در این ناحیه باشد بخصوص در بین افراد مسن ممکن است تنها درد سر دل (درد معده) باشد که این نشانه می‌تواند یکی از علائم درد قلبی و سکته قلبی باشد.

وی اظهارکرد: یا اینکه ممکن است درد به فک صورت کشیده شود یا دو اندام فوقانی را درگیر کند که شایع‌ترین علت درد است، اما سکته قلبی علائم دیگری همچون تنگی نفس، احساس سنگینی سینه و فشار در قفسه سینه یا خستگی می‌تواند داشته باشد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خاطرنشان کرد: گاهی بیمار ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد و سکته کند که سکته قلبی بدون علامت گفته می‌شود و این نوع سکته بیشتر در افراد مسن، دیابتی و افراد دارای نارسایی کلیه، دیده می‌شود.

دکتر شهامت با بیان اینکه سکته قلبی چند عامل دارد، تصریح کرد: یکی ار این عوامل می‌تواند ارثی باشد یعنی سابقه بیماری قلبی در خانواده‌ها وجود داشته باشد، دیابت، فشار خون، سن بالا، مصرف دود، روش بد زندگی همچون بی تحرکی، استرس‌های روحی، رژیم غذایی نامناسب، استفاده از فست فود‌ها و غذا‌های چرب یک فرد را مستعد گرفتگی عروق می‌کند که منجر به سکته قلبی می‌شود.

وی در رابطه با پیشگیری از سکته قلبی ادامه داد: برخی از عوامل همچون افزایش سن و جنس (چون سکته قلبی در بین آقایان بیشتر است) و سابقه خانوادگی را که نمی‌توان عوض کرد، اما برخی‌ها از جمله کنترل فشار، کنترل قند خون، استفاده از غذا‌های کم چرب را می‌توان عوض کرد تا از سکته قلبی پیشگیری کرد.

این پزشک متخصص قلب و عروق عنوان کرد: عوامل سکته قلبی دائم هستند و زنگ خطرند که باید هوشیار باشیم چراکه ممکن است بیمار در آینده سکته کند، مثلا بیمار می‌گوید تا مدتی پیش دو سه کیلومتر پیاده روی می‌کردم و هیچ مشکلی نداشته ام، اما هم اکنون ۵۰۰ متر که راه می‌روم، چون درد قفسه سینه می‌گیرم، خسته می‌شوم و یا احساس تنگی نفس دارم، باید بنشینم و استراحت کنم بعد ادامه دهم که این مساله زنگ خطر است و فرد اینجا باید به پزشک مراجعه کند و منتظر نماند که سکته کند چراکه آن موقع کار هم برای بیمار و هم پزشک سخت می‌شود.

دکتر شهامت تاکید کرد: اگر یک بیمار علائمی همچون خستگی، تنگی نفس یا درد قفسه سینه دارد که بیشتر با فعالیت یا استرس عصبی تحریک می‌شود و شدت می‌یابند که مجبور به نشستن و استراحت کردن می‌شود و بعد بهتر می‌شود و دوباره راه می‌افتد، زنگ خطر سکته قلبی برای بیمار به صدا در آمده و باید حتما به پزشک متخصص مراجعه کند بنابراین پزشک پیگیری کرده و رگ بسته را پیدا کرده و قبل از اینکه بیمار سکته کند، رگ را باز می‌کنند و این از بُعد مزمن درد هست.

وی اظهارکرد: در صورتی که همین بیمار با علائم مزمن سکته به پزشک مراجعه نکند و زمان مراجعه طولانی شود، تنگی رگ به حدی می‌رسد که بیمار یک مرتبه و حتی در حال استراحت هم ممکن است که دچار درد و ناراحتی شدید در قفسه سینه (از ناف تا زاویه فک پایین) شود و مریض را مجبور به مراجعه به بیمارستان کند که اینجا دیگر سکته اتفاق افتاده است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد: دردی که زنگ خطر است با استراحت و قرص زیر زبانی بهتر می‌شود و مریض خودش را با این تطابق می‌دهد و زمان را از دست می‌دهد. دکتر شهامت ادامه داد: سکته در ۹۰ درصد موارد اینقدر شدید است که مریض را به بیمارستان می‌کشاند و درمان می‌شود.

وی در خصوص ارتباط کرونا با سکته‌های قلبی تاکید کرد: یکی از عوارض کرونا لخته خونی در عروق از جمله عروق قلبی، مغزی و ریه است و مواردی وجود دارد که بیماران کرونایی به همین علت دچار علائم سکته قلبی می‌شود.

وی بیان کرد: در صورتی که فردی در هنگام فعالیت احساس درد، سنگینی سینه، تنگی نفس و احساس ناخوشایند در قفسه سینه دارد و با استراحت بهتر می‌شود حتما زودتر به پزشک مراجعه کند چراکه اگر به سکته قلبی برسد اولین عارضه سکته در یک ساعت اول مرگ است و کسانی که می‌مانند با عوارضی همچون نارسایی قلبی دچار می‌شوند که دیگر کارآیی درست و حسابی نخواهند داشت.

۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید