محصولات ارگانیک هم آلوده هستند؟!

محصولات ارگانیک هم آلوده هستند؟!

لازم به توضیح است که سبزیجات به طور ویژه می‌توانند حاوی ارگانیسم‌های تک سلولی مانند آمیب‌های آزاد باشند که از باکتری‌ها تغذیه کرده و برخی از آن‌ها می‌توانند به شدت برای انسان مضر باشند.

کد خبر : ۱۰۶۰۳۵
بازدید : ۶۶۰

طی سال‌های گذشته مصرف سبزیجات و میوه‌های ارگانیک با استقبال زیادی مواجه شده است، اما مطالعات جدید محققان نشان می‌دهد این محصولات به میزان قابل توجهی با باکتری‌های بیماری زا آلوده هستند.

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که سبزیجات ارگانیک اغلب حاوی سویه‌های مضر و بیماری زا از باکتری‌ها هستند. محققان اسپانیایی می‌گویند افرادی که محصولاتی را خریداری می‌کنند که با کود‌های آلی مانند کود‌های دامی تغذیه شده اند، ممکن است از انتخاب خود پشیمان شوند.

دانشمندان طی این مطالعات بیش از ۵۰ گونه از باکتری‌های بالقوه مضر را روی نمونه‌های اسفناج و کاهو ارگانیک کشف کردند. طی سال‌های اخیر میوه‌ها و سبزیجات ارگانیک به طور فزاینده‌ای محبوب شده اند، زیرا افراد بیشتری برای اجتناب از آفت کش ها، کود‌ها و علف کش‌ها به رژیم‌های غذایی کاملا ارگانیک روی می‌آورند.

متأسفانه، محققان در این مطالعات دریافتند که این غذا‌ها می‌توانند به باکتری‌های مضری از منابع انسانی یا حیوانی آلوده شوند. این عوامل خطرناک و بیماری زا احتمالاً در طول رشد، برداشت، حمل و نقل، پردازش و جابجایی به سبزیجات منتقل می‌شوند.

لازم به توضیح است که سبزیجات به طور ویژه می‌توانند حاوی ارگانیسم‌های تک سلولی مانند آمیب‌های آزاد باشند که از باکتری‌ها تغذیه کرده و برخی از آن‌ها می‌توانند به شدت برای انسان مضر باشند. این باکتری‌های بد، که به آن‌ها اسب تروا می‌گویند، در برابر هضم مقاومت کرده و تهدیدی جدی برای هر کسی است که آن‌ها را می‌خورد.

دکتر یولاندا مورنو (Yolanda Moreno) از دانشگاه والنسیا در این رابطه می‌گوید: محیط‌های مرتبط با غذا محل ملاقات ایده آلی برای آمیب‌های آزاد و باکتری‌های بیماری زا ایجاد می‌کنند. با این حال، مطالعات نسبتاً کمی در مورد تنوع آمیب‌های آزاد در سبزیجات ارگانیک و نقش آن‌ها در انتقال پاتوژن‌های انسانی انجام شده است.

این تیم نمونه‌هایی از کاهو و اسفناج را از سوپرمارکت‌های محلی والنسیا بین نوامبر ۲۰۲۰ تا می ۲۰۲۱ جمع‌آوری کرده و سپس از یک تکنیک علمی ویژه برای شناسایی دی ان‌ای هر باکتری موجود در آمیب استفاده کردند. انواع اصلی باکتری‌های شناسایی شده در این محصولات، فلاووباکتریوم و سودوموناس بودند که معمولاً در انسان ایجاد بیماری نمی‌کنند.

با این حال، دانشمندان ۵۲ نوع باکتری مضر از جمله لژیونلا، سالمونلا و آرکوباکتر را در یک سوم نمونه‌ها پیدا کردند. به گزارش سیناپرس، این گونه‌ها می‌توانند باعث بیماری‌های جدی مانند ذات الریه و بیماری‌های دستگاه گوارش شوند.

باید توجه داشت که گونه دیگری به نام Vermamoeba vermiformis که اغلب باعث عفونت‌های شدید می‌شود در یک پنجم از نمونه‌های سبزیجات پنهان شده بود.

محققان دریافتند Acanthamoeba castellanii، یک باکتری که قادر به ایجاد کوری و آنسفالیت است، تقریباً در دو سوم نمونه‌ها (۶۳ ٪) شناسایی شد.

دکتر مورنو در این رابطه می‌گوید: وجود باکتری‌های تهدید کننده سلامت عمومی در داخل آمیب‌های آزاد نشان می‌دهد که آن‌ها وسایل نقلیه‌ای هستند که می‌توانند به راحتی عوامل بیماری زا را منتقل کنند که قادر به آلوده کردن انسان و ایجاد مشکلات سلامتی از طریق سبزیجات ارگانیک آلوده هستند.

این آلودگی می‌تواند در نتیجه تغذیه خاک با کود‌های آلی مانند کود دامی و لجن فاضلاب و آب ایجاد شود. دکتر مورنو در پایان توضیحات خود می‌گوید:سبزیجات برگ دار به دلیل نزدیکی به زمین و احتمال مصرف بدون پخت، به طور ویژه در معرض آلودگی مدفوع هستند.

شرح کامل این پژوهش و یافته‌های به دست آمده از آن به تازگی در سی و دومین کنگره اروپایی میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی ECCMID در لیسبون، پرتغال ارائه شد.

منبع: سیناپرس

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید