شاخص سهام در ابرکانال ۵/ ۱

شاخص سهام در ابرکانال ۵/ ۱

در روزی که شاخص‌کل بورس تهران با رشد ۰۳/ ۱درصدی همراه شد، از ۳۳۰ نماد معامله‌شده، قیمت پایانی ۲۳۴ سهم (۷۱ درصد) مثبت بود و در مقابل ۸۸ سهم (۲۷ درصد) در سطوح منفی دادوستد شدند.

کد خبر : ۱۰۶۲۲۹
بازدید : ۶۲۲

شاخص کل بورس اوراق‌بهادار تهران که از واپسین روز‌های معاملاتی فروردین‌ماه سال‌جاری وارد کانال ۵/ ۱میلیون واحدی شد، روز گذشته توانست با افزایش ۰۳/ ۱‌درصدی تا سطح یک‌میلیون و ۵۲۲‌هزار واحدی پیش‌روی کند.

هر چند نماگر اصلی بازار سهام طی ۶ روز کاری اخیر با فراز و فرود‌های متعددی مواجه شد و تا چند قدمی پس‌دادن ابر‌کانال ۵/ ۱‌میلیون واحدی هم نزول کرد، اما برآیند معاملاتی از قدرت گیری متقاضیان خرید سهام در بورس تهران حکایت دارد.

ارزش معاملات خرد بورس تهران (سهام و حق‌تقدم) نیز در پایان داد و ستد‌های دیروز توانست رقم ۴۵۰۶ میلیارد‌تومانی را به خود اختصاص دهد.

اقبال خودرویی‌ها

در بازار روز سه شنبه اغلب نماد‌های معاملاتی در گروه خودرو و ساخت قطعات از سوی خریداران با استقبال قابل‌توجهی مواجه شدند، به‌طوری که این صنعت با فاصله محسوسی نسبت به سایرین در صدر فهرست خالص خرید حقیقی‌های بازار سهام جای گرفت.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که بازار همچنان به صنعت خودرو با توجه به تحولات پیش رو در حوزه واگذاری سهام تودلی با دید مثبت می‌نگرد.

این رویداد به بهبود فرآیند معاملاتی شرکت‌های مورد‌توجه دستورالعمل جدید انجامیده است. سایر شرکت‌های هم گروه نیز همراه با موج شکل‌گرفته در این صنعت وارد مدار مثبت معاملاتی شده اند. روز گذشته نیز یکی از نمایندگان مجلس تاکید کرد ایران‌خودرو و سایپا در لیست واگذاری قطعی سال‌۱۴۰۱ قرار دارند

بازگشت بزرگان

در داد و ستد‌های دیروز، همزمان با افزایش ارتفاع شاخص‌کل، شاخص هم وزن -که از تمام نماد‌های معاملاتی به یک میزان تاثیر می‌پذیرد- نیز ۱۸/ ۱‌درصد صعود کرد. افزایش ارتفاع نماگر‌های بازار سهام و به عبارتی رشد یکپارچه اغلب نماد‌های بورسی اعم از بزرگان بازار و شرکت‌های کوچک و متوسط نشان از بازگشت تعادل به تالار شیشه‌ای سعادت‌آباد دارد.

طی دادوستد‌های چندروز گذشته بازار سهام، جریان پول به سمت شرکت‌های کوچک و متوسط که از پتانسیل بنیادی لازم برخوردار هستند، تغییرمسیر داد.

دیروز هم پس از استراحت بزرگان بازار که تا حدودی با افت قیمتی همراه بودند، به‌طور مجدد در پی ورود نقدینگی تازه‌نفس اغلب شرکت‌ها به مدار مثبت بازگشتند، ضمن آنکه بهبود نسبی شرایط در بازار جهانی کامودیتی‌ها بار دیگر نماد‌های بزرگ صادرات محور بورس تهران را در معرض دید سرمایه گذاران قرار داد.

شناسایی سود در زمان کوتاه

به باور برخی از کارشناسان بازار سرمایه یکی از دلایل افت و خیز اخیر نماگر‌های سهام به موضوع شناسایی سود از سوی بورس بازان بازمی‌گردد. شاخص کل بورس اوراق‌بهادار که در مجموع سال‌۱۴۰۰ حدود ۵/ ۴درصد بازدهی برای سرمایه گذاران خود به ارمغان آورده بود، از ابتدای سال‌جاری تا پایان روز معاملاتی سه شنبه بازدهی بالغ بر ۳۸/ ۱۱‌درصد داشته است.

موضوعی که شناسایی سود از سوی سرمایه گذاران در کوتاه‌ترین زمان ممکن را طبیعی جلوه می‌دهد. به‌ویژه اینکه ابرکانال ۵/ ۱میلیون واحد به ریسمانی سیاه و سفید بدل شده که سهامداران همچنان درخصوص عبور موفق از آن تردید دارند، با این‌حال رشد بیش از ۱۵۵‌هزار و ۵۰۰ واحدی دماسنج بازار در حالی رقم خورد که سیاستگذار بورس با تغییر رویکرد در زمینه قانون‌گذاری تا حدودی موجبات بازگشت اعتماد سرمایه گذاران را فراهم کرد.

نمایش عمق مظنه و افزایش یک‌درصدی دامنه‌نوسان را می‌توان از سیاست‌های مطلوب اخیر سازمان بورس و اوراق‌بهادار برشمرد.

توسعه بازار با اهرم عرضه اولیه

درحالی‌که به لحاظ بنیادی و تکنیکال شرایط مناسبی برای افزایش قیمت سهام اغلب شرکت‌های فعال بورسی در جریان معاملات وجود دارد و تا حدودی شاهد بازگشت بخشی از نقدینگی قهر‌کرده از بازار سهام هستیم، سیاستگذار سرانجام به انجام عرضه اولیه در تالار شیشه‌ای رضایت داد.

توسعه شرکت‌ها، رشد سودآوری و افزایش عمق بازار به همت ورود پول تازه‌نفس در سال‌جاری می‌تواند روی خوش سکه بورس را پس از ۲۰‌ماه در معرض دید سرمایه گذاران قرار دهد. از این‌رو امروز (چهارشنبه هفتم اردیبهشت ماه) سهام شرکت انتقال‌داده‌های آسیاتک با نماد معاملاتی (اسیاتک) در بورس تهران عرضه اولیه می‌شود.

در حالی پانصد و نود و سومین شرکت در فهرست شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس اوراق‌بهادار تهران جای می‌گیرد که قرار است تعداد ۳۰۰‌میلیون سهم معادل ۱۵‌درصد از سهام شرکت انتقال داده‌های آسیاتک در فهرست نرخ‌های بازار دوم به شیوه ثبت‌سفارش جهت کشف قیمت در بازار عرضه شود.

هر چند برخی از فعالان، عرضه اولیه را در شرایط فعلی که هنوز موج صعود بازار تا حدودی تثبیت نشده است را مفید ارزیابی نمی‌کنند، اما نباید فراموش کرد که عرضه اولیه یکی از نیاز‌های ضروری بازار سهام در راستای حرکت در مسیر توسعه است.

به‌طور معمول عرضه‌های اولیه به دلیل سودده‌بودن به خودی خود بخشی از نقدینگی داغ و سرگردان جامعه که از ریسک کمتری در حوزه سرمایه گذارای برخوردار هستند را جذب بازار سهام می‌کند.

معامله گری از زاویه برجام

در شرایطی که مذاکرات اتمی با قدرت‌های جهانی تا حدودی فرسایشی شده است، به‌نظر فعالان بازار به استقبال تورم انتظاری رفته اند و تا حدودی سبد سرمایه گذاری خود را بر حسب چنین موضوعی چینش کرده اند.

به باور این قشر از سرمایه گذاران اختصاص بخشی از نقدینگی به صنایع دلارمحور و بخشی دیگر به بازار موازی اعم از طلا و ارز می‌تواند تا حدودی حتی با فرض نتیجه‌ندادن مذاکرات احیای برنامه جامع اقدام‌مشترک، امنیت سرمایه معامله گران را تامین کند.

این در حالی است که پالسی مبنی‌بر به بن بست رسیدن سیاست خارجه کشور در حوزه مذاکرات هسته‌ای در بازار سهام دریافت نشده است، بنابراین صنایع داخلی و به‌عبارتی ریالی در صورت تحقق معاهده بزرگ برجام از شانس بالایی برای جهش قیمتی و افزایش سودآوری در بخش مولد اقتصاد برخوردار هستند.

بورس سه شنبه از دریچه آمار

در روزی که شاخص‌کل بورس تهران با رشد ۰۳/ ۱درصدی همراه شد، از ۳۳۰ نماد معامله‌شده، قیمت پایانی ۲۳۴ سهم (۷۱ درصد) مثبت بود و در مقابل ۸۸ سهم (۲۷ درصد) در سطوح منفی دادوستد شدند.

در این بازار ۵۸ نماد (۱۸ درصد) صف خریدی به ارزش ۳۴۲ میلیارد‌تومان تشکیل دادند، اما در مقابل شاهد شکل گیری صف‌فروش در یک نماد بورسی (کمتر از یک درصد) به ارزش ۷۱‌میلیون تومان بودیم. در فرابورس ایران، اما در روزی که آیفکس افزایش ۳۶/ ۰‌درصدی را ثبت کرد، ۱۴۶ نماد معامله شدند که در این میان قیمت ۱۰۵ سهم (۷۲ درصد) مثبت و ۳۹ سهم (۲۷ درصد) منفی بود.

ارزش کل بورس تهران

۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید