خواص عالی لواشک که نمی‌دانید

خواص عالی لواشک  که نمی‌دانید

لواشک جدا از طعم بی نظیرش که باعث می‌شود کسی آن را رد نکند، خواص تغذیه‌ای و درمانی زیادی نیز دارد

کد خبر : ۱۰۶۶۸۶
بازدید : ۱۷۶۵

لواشک در واقع نوعی عصاره تغلیظ و خشک شده میوه‌ها است، البته گفتنی است که مصرف لواشک خواص بسیاری برای بدن و درمان برخی بیماری‌ها دارد.

لواشک یکی از خوشمزه‌ترین خوراکی‌های پرطرفدار است که طعم ترش و شوری دارد و از یک، دو یا چند نوع میوه مانند انواع آلوها، سیب، گلابی، زرشک، لیمو، زغال اخته و انار تهیه می‌شود. روز‌های تابستان را غنیمت بشمرید و در این فصل پر میوه لواشک‌های خانگی با طعم‌های مختلف مخصوص ذائقه خودتان تهیه کنید.

لواشک جدا از طعم بی نظیرش که باعث می‌شود کسی آن را رد نکند، خواص تغذیه‌ای و درمانی زیادی نیز دارد که در این بخش و در ادامه مطالب بررسی خواص خوردنی‌ها شما را با فواید لواشک آشنا می‌کنیم.

لواشک خانگی یا لواشک غیر بهداشتی

احتمالا روی چرخ دوره گرد‌ها لواشک‌های خوش رنگ و خوشمزه‌ای را دیده اید و ترغیب به خرید این لواشک‌ها شده اید، اما باید بدانید در تهیه این نوع از لواشک‌ها از مواد افزودنی غیرمجاز استفاده می‌شود و فاقد مواد اولیه مرغوب و باکیفیت هستند و برای بالا بردن ماندگاری این فرآورده‌ها در آن‌ها از مواد نگه دارنده به اندازه زیاد استفاده می‌کنند.

برای اینکه از خواص بی نظیر لواشک بهره‌مند گردید در خانه و با رعایت کامل نکات بهداشتی لواشک تهیه کرده و نوش جان کنید.

ویتامین‌ها و مواد مغذی فراوان: لواشک دارای ویتامین‌های A و B می‌باشند. لواشک یا میوه‌های خشک شده دارای مواد مغذی مانند فیبر، مواد معدنی، فسفر، کلسیم و آهن هستند.

مبارزه با خستگی: لواشک با دارا بودن ویتامین‌ها و مواد غذایی فراوان باعث سلامتی می‌شود و با خستگی و سایر مشکلات سلامتی مبارزه می‌کند.

کمک به کاهش وزن: مقدار فیبر موجود در لواشک باعث می‌شود که فرد برای مدت زمان طولانی‌تر احساس سیری کند. لواشک جایگزین بهتری برای شیرینی‌ها است و با کاهش مصرف کربوهیدرات‌ها و قند‌ها بطور به کاهش وزن کمک می‌کند. لواشک به دلیل کالری پایین، به عنوان یک میان وعده مناسب می‌باشد و مصرف آن سبب افزایش وزن نمی‌شود.

رفع ناراحتی‌های معده: مصرف لواشک آلو سبب رفع ناراحتی معده شده وبرای کم خونی مفید است.

رفع یبوست: لواشک آلو ضدباکتری و ویروس، ایجادکننده تحریکات در روده است و کار دستگاه گوارش را تنظیم می‌کند. زمانی که به یبوست دچار هستید، توصیه می‌شود لواشک آلو مصرف کنید تا یبوست شما درمان شود.

جلوگیری از عفونت ادراری: مصرف لواشک زغال اخته سبب پیشگیری از عفونت‌های ادراری در خانم‌ها می‌شود.

پاکسازی بدن: لواشک حاوی فیبر طبیعی است. فیبر موجود در لواشک روند هضم را بهبود می‌بخشد و دستگاه گوارش را پاکسازی و از بیماری‌هایی مانند یبوست و سایر مشکلات مثانه جلوگیری می‌کند.

بهبود سلامت پوست: فیبر موجود در لواشک سبب دفع سموم از بدن شده و همین امر بر روی پوست اثر مثبت دارد و باعث بهبود سلامت پوست می‌شود.

خاصیت ضدسرطانی: لواشک لیمو سرشار از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان‌ها باعث از بین بردن رادیکال‌های آزاد و نوسازی سلول‌های تخریب شده، می‌شوند و خاصیت ضدسرطانی دارند.

 لواشک
دفع سنگ کلیه: لواشک لیمو دارای خواص اسیدی و ضدعفونی کننده قوی است که برای دفع سنگ کلیه، آلرژی و لاغری موثر می‌باشد.

پایین آمدن تب: برای کاهش تب، کنترل فشارخون و ضربان قلب، تسکین درد‌های روماتیسمی و مفصلی لواشک زرشک مصرف نمایید.

کنترل اوره و کلسترول: لواشک انار جزو لواشک‌های ترش و خوشمزه است و مصرف آن برای کنترل اوره و کلسترول و دفع سموم و تعدیل مایعات بدن بسیار مفید است.

رفع بی خوابی: اگر دچار اختلالات خواب هستید و خواب منظمی ندارید، برای رفع بی خوابی خود مصرف مقداری لواشک زغال اخته می‌تواند کمک کننده باشد.

آیا لواشک برای زن باردار ضرر دارد؟

ویار یا میل به یک ماده غذایی خاص در دوران بارداری بسیار شایع است و بسیاری از مادران در بارداری بیشتر ویار ترشی جات و لواشک دارند. اگر لواشک، قره قروت و سایر ترشیجات توسط زن باردار به اندازه و نه بیش از حد مصرف شود، مشکلی پیش نخواهد آمد و خوردن لواشک خانگی در دوران بارداری می‌تواند فوایدی زیر را داشته باشد. در دوران بارداری خوردن لواشک انبه به علت وجود باکتری لیستریا ممنوع خواهد بود.

فواید خوردن لواشک در بارداری

خانم‌های باردار خواص را بخوانند و بدانند، اما مثل همیشه بدون اجازه‌ی پزشک هیچ خوردنی که لواشک هم جزو آنهاست را مصرف نکنند.

حفظ تعادل الکترولیت‌های بدن مادر: لواشک دارای مقدار زیادی سدیم و پتاسیم است و می‌تواند تعادل الکترولیت‌های بدن مادر را حفظ کند.

جلوگیری از اضافه وزن در بارداری: لواشک فاقد کلسترول و چربی است و یک میان وعده غذایی سالم می‌باشد و از افزایش بیش از حد وزن زن باردار جلوگیری می‌کند.

پیشگیری از یبوست بارداری: لواشک موجب هضم بهتر مواد غذایی شده و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد و از یبوست بارداری پیشگیری می‌کند.

تقویت سیستم ایمنی مادر: مصرف لواشک در بارداری موجب تقویت سیستم ایمنی مادر شده و از سقط جنین جلوگیری می‌کند، زیرا لواشک خواص آنتی اکسیدانی دارد و منبع خوبی از ویتامین‌های K، A و C است.

مضرات خوردن لواشک در بارداری

در تهیه لواشک از نمک زیادی استفاده می‌شود، نمک موجب ورم بیش از حد دست‌ها و پا‌ها و افزایش فشار خون مادر می‌شود.

مصرف زیاد لواشک به علت وجود سدیم و پتاسیم آب بدن را دفع و موجب کم آبی بدن شود.

خوردن لواشک برای افراد مبتلا به ریفلاکس مضر است.

به علت وجود باکتری در لواشک‌های غیر بهداشتی، ممکن است مسمومیت در بارداری ایجاد شود.

مصرف زیاد ترشی و لواشک به علت وجود اسید زیاد، موجب از بین رفتن تدریجی مینای دندان می‌شود.

اگر از بیرون لواشک می‌خرید به نکات زیر توجه نمایید:

لواشک باید بهداشتی باشد: هنگام خرید لواشک، به بهداشتی بودن لواشک توجه کنید و از دارا بودن مجوز‌های بهداشتی آن اطمینان یابید.

به ویژگی‌های فیزیکی لواشک توجه کنید:

لواشکی سالم است که:

به رنگ طبیعی میوه‌های به کار رفته در تهیه آن باشد.

دارای بو و مزه طبیعی باشد و بو و مزه مانند ترشیدگی، سوختگی یا کپک زدگی نداشته باشد.

در لواشک مواد خارجی مانند تکه‌های پوست، هسته، دانه و دم میوه، برگ، خاک و شن، کاه و... وجود نداشته باشد.

دارای آفت زنده (مانند شش پایان، کنه‌ها وکپک ها) نباشد.

ضخامت ورقه آن یکنواخت باشد از یک میلیمتر کمتر و از ۵ میلیمتر بیشتر نباشد.

به جز مواد زیر هیچ ماده دیگری نباید به لواشک افزوده شود: افزودن، نمک خوراکی (نمک طعام) حداکثر ۲ درصد، مواد شیرین کننده مانند ساکاروز و گلوکز، اسید‌های میوه‌ای مانند اسید سیتریک، اسید مالیک و اسید تارتاریک، بو افزا‌های طبیعی با منشاء گیاهی به لواشک بلا مانع است.

به بسته بندی لواشک دقت کنید: لوازم استفاده شده برای بسته بندی لواشک باید سالم، نو، خشک و بدون بوی ناخوشایند باشد. بسته بندی لواشک باید طوری باشد که فرآورده را در برابر رطوبت، آفت‌ها و عوامل فساد حفظ نماید. هر ورقه لواشک باید در یک بسته کوچک بسته بندی شود.

روی بسته بندی لواشک باید نام و نوع کالا، نام و نشانی سازنده، شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت، عبارت «ساخت ایران»، وزن خالص به گرم یا کیلوگرم، تاریخ تولید و انقضاء، شماره سری ساخت و مواد به کار رفته نوشته شده باشد.

منبع: ایسکانیوز

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید