از رژیم غذایی IBS چه می‌دانید؟

از رژیم غذایی IBS چه می‌دانید؟

قبل از اینکه به طور کامل فیبر را از رژیم غذایی خود حذف کنید، بر روی منابع فیبر محلول در تولید مواد، از قبیل سیب، توت ها، هویج و بلغور جو دو سر تمرکز کنید.

کد خبر : ۱۰۷۹۷۳
بازدید : ۶۶۴

روده تحریک پذیر از بیماری‌های گوارشیست که زندگی را برای فرد ناخوشایند می‌کند در صورتی که می‌توان با رعایت نکات تغذیه‌ای آن را درمان و علائمش را کاهش داد.

سندرم روده تحریک پذیر (IBS)، یک اختلال ناراحتی است که با تغییرات چشمگیر در حرکات روده، مشخص می‌شود؛ برخی از مبتلایان اسهال را تجربه می‌کنند، در حالی که برخی دیگر یبوست دارند. درد و گرفتگی شکمی می‌تواند فعالیت‌های روزمره را غیرقابل تحمل کند.

مداخله پزشکی در درمان IBS مهم است، اما آیا می‌دانستید که رژیم غذایی خاصی ممکن است علائم شما را بهبود بخشد؟ رایج‌ترین رژیم‌های غذایی موجود برای کاهش علایم ناخوشایند را بررسی کنید و به سمت هدایت یک زندگی سالم کار کنید.

۱. رژیم غذایی با فیبر بالا: فیبر به مدفوع شما اضافه می‌شود و به حرکتش در روده کمک می‌کند. بزرگسالان باید ۲۰ تا ۳۵ گرم فیبر در روز مصرف کنند. با اینکه این به اندازه کافی ساده به نظر می‌رسد، اما موسسه ملی دیابت و بیماری‌های کلیوی و گوارشی تخمین می‌زند که اکثر مردم فقط ۵ تا ۱۴ گرم در روز می‌خورند. غذا‌های غنی از فیبر، مانند میوه ها، سبزیجات و کل غلات، مغذی هستند و به جلوگیری از یبوست کمک می‌کنند.

۲. رژیم با فیبر کم: در حالی که فیبر می‌تواند به برخی افراد مبتلا به IBS کمک کند، اما افزایش مصرف فیبر می‌تواند علائم را بدتر کند، اگر شما اغلب گاز معده و روده و اسهال داشته باشید.

قبل از اینکه به طور کامل فیبر را از رژیم غذایی خود حذف کنید، بر روی منابع فیبر محلول در تولید مواد، از قبیل سیب، توت ها، هویج و بلغور جو دو سر تمرکز کنید.

منابع رایج فیبر غیرقابل حل شامل دانه‌های کامل، آجیل، گوجه فرنگی، کشمش، بروکلی و کلم هستند. همچنین می‌توانید دارو‌های ضداسهال ۳۰ دقیقه قبل از خوردن فیبر برای کاهش اثرات آن مصرف کنید.

۳. رژیم بدون گلوتن: گلوتن، یک پروتیین است که در محصولات غلات مانند نان و پاستا یافت می‌شود. این پروتئین می‌تواند به روده‌های افرادی آسیب برساند که به گلوتن حساس هستند.

برخی افراد مبتلا به حساسیت یا عدم تحمل به گلوتن، IBS را تجربه می‌کنند. در چنین مواردی، رژیم بدون گلوتن می‌تواند علائم را کاهش دهد. می‌توانید جو، چاودار و گندم را از رژیم غذایی خود حذف کنید، تا ببینید آیا مشکلات دستگاه گوارش بهبود می‌یابد یا خیر.

اگر شما به نان و پاستا حساس هستید، هنوز هم امیدی برایتان وجود دارد. شما می‌توانید نسخه‌های عاری از گلوتن محصولات مورد علاقه خود در فروشگاه‌های غذا‌های سالم و بسیاری از فروشگاه‌های مواد غذایی پیدا کنید.

۴. رژیم حذفی: رژیم حذفی بر اجتناب از غذا‌های خاصی برای مدتی طولانی تمرکز می‌کند، تا ببیند علائم IBS در حال بهبود است یا خیر.

بنیاد بین المللی اختلالات کارکردی (IFFGD) توصیه می‌کند که این چهار مجرم‌های رایج را حذف کنید:

قهوه
شکلات
فیبر نا محلول
آجیل

با این حال، شما باید از هر غذایی که به آن مظنون هستید، صرف نظر کنید. به طور کامل یک غذا را از رژیم غذایی خود به مدت ۱۲ هفته حذف کنید. به هر تفاوت در IBS توجه کنید و به سراغ غذای بعدی در لیست خود بروید.

 رژیم غذایی IBS

۵. رژیم غذایی کم چرب: مصرف مزمن غذا‌هایی با چربی بالا یکی از عوامل شناخته شده برای مشکلاتی مانند چاقی است. با این حال، این بیماری می‌تواند به ویژه برای مبتلایان به IBS، با بدتر شدن علایم آن، مشکل باشد.

غذا‌هایی با چربی بالا، به طور کلی دارای فیبر پایینی هستند که می‌تواند برای یبوست مرتبط با IBS مشکل باشد. طبق گزارشات، غذا‌های چرب به ویژه برای افراد مبتلا به IBS بسیار بد هستند، که با ترکیبی از یبوست و اسهال مشخص می‌شود.

استفاده از رژیم غذایی کم چرب، برای قلب شما خوب است و ممکن است علائم بیماری روده را بهبود بخشد. در مطلب کاملی که با موضوع رژیم غذایی برای افراد مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر در بخش قبلی سلامت نمناک خواندید گفته شد که به جای خوردن غذا‌های سرخ شده و چربی‌های حیوانی، بر روی گوشت لخم، میوه ها، سبزیجات، حبوبات و محصولات لبنی کم چرب تمرکز کنید.

۶. رژیم FODMAP فودمپ: فودمپ‌ها کربو هیدرات‌هایی هستند که برای هضم شدن در روده‌ها بسیار مشکل هستند. از آنجا که این کربوهیدرات‌ها آب بیشتری به روده وارد می‌کنند، افراد مبتلا به IBS، پس از خوردن این غذا‌ها ممکن است گاز، نفخ و اسهال بیشتری را تجربه کنند. مصرف غذا‌های FODMAP دار خود را به مدت شش تا هشت هفته محدود کنید، زیرا ممکن است نشانه‌ها بهبود بخشند.

مهم است که توجه داشته باشید که همه کربوهیدرات‌ها FODMAP نیستند. برای دریافت بهترین نتیجه، شما باید انواع مناسب غذا‌ها را حذف کنید.

غذا‌هایی که باید از آن‌ها اجتناب کنید:
لاکتوز (شیر، بستنی، پنیر، ماست)
میوه‌های خاص (هلو، هندوانه، گلابی، انبه، سیب، آلو، شلیل)
حبوبات
شربت ذرت با فروکتوز بالا
شیرین کننده‌ها
نان، غلات و پاستا‌های مبتنی بر گندم
پسته و بادام هندی
سبزیجات خاص (کنگر فرنگی، مارچوبه، بروکلی، پیاز، کلم بروکسل، گل کلم، قارچ)

به خاطر داشته باشید در حالیکه این رژیم غذایی برخی میوه ها، آجیل، سبزیجات و لبنیات را حذف می‌کند، اما همه غذا‌ها را از این مقولات حذف نمی‌کند.

اگر شیر می‌نوشید، شیر بدون لاکتوز را انتخاب کرده و یا جایگزین‌های دیگری از جمله شیر برنج یا سویا را انتخاب کنید. برای اجتناب از وعده‌های بیش از حد محدود کننده، قبل از شروع این رژیم غذایی با یک پزشک صحبت کنید.

بهترین رژیم غذایی و تغذیه روده تحریک پذیر

برخی غذا‌ها می‌توانند به IBS کمک کنند، اما همه شان متفاوت هستند. علائم خود را معاینه کرده و پیش از شروع یک رژیم غذایی جدید با پزشک خود صحبت کنید. با این که بدن شما چگونه به رژیم غذایی خاصی واکنش نشان می‌دهد، هماهنگ باشید، چون ممکن است لازم باشد غذا‌هایی را که می‌خورید دوست داشته باشید.

با توجه به موسسه ملی بهداشت، شما باید مقدار زیادی آب بنوشید، ورزش منظم داشته باشید و مصرف کافئین خود را برای ترویج نظم و به حداقل رساندن علایم IBS، کاهش دهید.

منبع: ایسکانیوز

۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید