آسیب جدی به تلسکوپ جیمز وب

آسیب جدی به تلسکوپ جیمز وب

در حال حاضر، مهم‌ترین چیزی که نمی‌توان با قطعیت درباره آن اظهارنظر کرد، اثرات بلندمدت برخورد ریزشهاب‌سنگ است که می‌تواند به آرامی، موجب آسیب رساندن به آینه اصلی این تلسکوپ شود.

کد خبر : ۱۰۸۹۲۱
بازدید : ۹۵۰

جیمز وب، بزرگ‌ترین و قدرتمندترین تلسکوپ جهان در اثر برخورد با یک سیارک در ماه مه میلادی، آسیب دید که به گفته ناسا، میزان این آسیب فراتر از پیش‌بینی‌ها بوده است.

به گفته محققان، آسیبی که به این تلسکوپ در اثر برخورد با یک ریزشهاب‌سنگ در ماه مه به وجود آمد، جیمز وب را در وضعیتی بدتر از آنچه که پیشتر تصور می‌شد، قرار داده و احتمالا این مشکل، درست‌شدنی نیست.

این محققان اعلام کردند: در حال حاضر، مهم‌ترین چیزی که نمی‌توان با قطعیت درباره آن اظهارنظر کرد، اثرات بلندمدت برخورد ریزشهاب‌سنگ است که می‌تواند به آرامی، موجب آسیب رساندن به آینه اصلی این تلسکوپ شود.

دانشمندان می‌گویند از زمان پرتاب جیمز وب به فضا، این تلسکوپ با شش ریزرشهاب‌سنگ برخورد داشته است. اگرچه پنج مورد از این ریزشهاب‌سنگ‌ها آسیب ناچیزی را به جیمز وب وارد کردند، اما ریزشهاب‌سنگ ششم، منجر به بروز آسیبی جدی به این تلسکوپ شده است.

محققان با ارائه جزییات بیشتر در مورد این برخورد، گفتند: این ریزشهاب‌سنگ در بازه زمانی ۲۲ تا ۲۴ ماه مه ۲۰۲۲ به بخش C ۳ جیمز وب برخورد کرد و باعث بروز تغییر قابل‌توجهی در شکل کلی این تلسکوپ شد. با این حال، این تاثیر در مقیاس کامل تلسکوپ، ناچیز بود چراکه تنها روی بخش کوچکی از تلسکوپ اثر گذاشت.

گفته می‌شود از آنجایی که این آسیب، روی یکی از پانل‌های این تلسکوپ بود، به هیچ وجه روی توانایی تصویربرداری جیمز وب تاثیری نخواهد داشت. با این حال، مهندسانی که این تلسکوپ را طراحی کردند می‌دانند که این آینه و سپر خورشیدی به طور اجتناب‌ناپذیر و به آرامی در اثر برخورد ریزرشهاب‌سنگ‌ها از بین خواهند رفت.

افزون بر این، دانشمندان انتظار دارند که آشکارساز‌های جیمز وب به تدریج توسط ذرات باردار آسیب ببینند؛ آن‌ها معقتدند که محافظ خورشیدی و عایق پنج لایه نوآوانه آن، در اثر هوازدگی فضا، خاصیت خود را به تدریج از دست خواهد داد.

تلسکوپ فضایی جیمز وب که با بودجه تقریبا ۱۰ میلیارد دلاری طراحی و ساخته شد، در روز کریسمس ۲۰۲۱ به فضا پرتاب شد. ناسا در اوایل ماه جاری میلادی، اولین نمونه از عکس‌هایی را که توسط این تلسکوپ از اعماق کیهان ثبت شد، برای علاقه‌مندان به اکتشافات فضایی و عموم مردم به اشتراک گذاشت.

منبع: آی تی ایران

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید