بورس در منگنه سیاسی

بورس در منگنه سیاسی

بر این اساس در جریان دادوستد‌های بازار سهام در آخرین روز معاملاتی هفته نماگر اصلی تالار شیشه‌ای با کاهش ۱۸/ ۰‌درصدی در سطح یک‌میلیون و ۳۱۰‌هزار واحد قرار گرفت.

کد خبر : ۱۱۲۰۲۲
بازدید : ۵۲۳

هانا پاکمند | وضعیت بورس همچنان مطلوب نیست. به باور بسیاری از فعالان بازار سهام این بازار هم‌اکنون نیازمند عواملی است تا به موجب آن بتواند خود را از وضعیت فعلی نجات دهد؛ این در حالی است که رویکرد اغلب سرمایه‌گذاران در بازار سرمایه به دو دسته کلی تقسیم می‌شود.

دسته اول افرادی هستند که در نقش تماشاچیان فعلی بازار قرار می‌گیرند. این گروه از افراد معتقدند بازار با آرامش احتمالی ایجادشده طی چند روز، روند رو به بالای نسبتا معقولی را تحت‌تاثیر گزارش عملکرد شرکت‌ها شاهد خواهد بود.

در این دیدگاه روند مذکور کوتاه‌مدت است و با بازگشت مجدد تنش‌هایی که احتمالا سیاسی یا ناشی از تحولات بودجه‌ای خواهند بود، روند نزولی بورس از نو آغاز می‌شود. در ادامه چنین رویکردی انتظار می‌رود که شاخص‌کل با قرارگرفتن در مدار نزولی تا محدوده یک‌میلیون و ۲۰۰‌هزار واحد افت داشته باشد.

بورس در منگنه سیاسی

در مقابل عده‌ای از فعالان بازار منفی‌های کنونی بورس تهران را نیز هیجانی و بی‌دلیل می‌دانند. این دسته از افراد معتقدند که با به آرامش‌رسیدن اوضاع سیاسی، فضای معاملاتی بازار سهام کم‌کم در مسیر تعادل قرار خواهد گرفت و تحت‌تاثیر عواملی نظیر گزارش‌های ۶‌ماهه شرکت ها، نوسان‌های دلار و اتفاق‌هایی از این‌دست مقدمات حرکت بازار و برگشت به سیر صعودی فراهم خواهد شد.

این گروه معتقدند در حال‌حاضر بازار سرمایه در پایین‌ترین سطح قیمتی در ۵ الی ۶ سال‌اخیر قرار گرفته و از نظر دلاری نیز بازار به سال‌۹۸ برگشته است. بر این اساس به‌نظر می‌رسد دیگر دلیلی برای افت بیشتر بورس تهران وجود ندارد.

البته نباید از این نکته غافل شد که این گروه از تحلیلگران عوامل سیاسی و تحولات بودجه‌ای را در چشم‌انداز و بررسی خود لحاظ نکرده و صرفا با دید مثبت به بازار نگاه می‌کنند. البته همان‌طور که در گزارش‌های قبلی «دنیای‌اقتصاد» نیز همواره به این موضوع اشاره کردیم، بازار سرمایه از لحاظ قیمتی در شرایط مطلوبی قرار دارد و چالش فعلی بازار، تحولات سیاسی و نبود جریان نقدینگی در بازار است.

به‌نظر می‌رسد بورس تهران برای قرارگرفتن در مسیر تعادل نیازمند آرامش سیاسی است، چراکه در بستر آرام سیاسی می‌توان به تدریج رویداد‌های بنیادی بازار را رصد کرد و تاثیرات آن‌ها را در معاملات اثرگذار دانست.

در این میان تعدادی از کارشناسان بورس تهران بر این باور هستند که به واسطه انتشار گزارش عملکرد ۶‌ماهه شرکت‌ها احتمالا شاهد بازدهی مثبت ۱۰ الی ۱۵‌درصدی در سهامی باشیم که گزارش عملکرد معقولی منتشر کرده‌اند، اما به‌طور کلی به‌نظر می‌رسد نوسان شاخص در سیر صعودی محدود و مقطعی باشد، چراکه به‌رغم جذابیت قیمت‌ها برآیند تحرکات بازار سرمایه طی چند‌ماه اخیر سیگنال خاصی برای ادامه مسیر بازار مخابره نمی‌کند، از این‌رو انتظار می‌رود تا پایان سال‌جاری حرکت چشمگیری را در بازار سرمایه شاهد نباشیم و صرفا افت و خیز‌های محدودی در سطوح فعلی قیمتی بورس تهران رقم بخورد.

سقوط آزاد ارزش معاملات خرد

بر این اساس در جریان دادوستد‌های بازار سهام در آخرین روز معاملاتی هفته نماگر اصلی تالار شیشه‌ای با کاهش ۱۸/ ۰‌درصدی در سطح یک‌میلیون و ۳۱۰‌هزار واحد قرار گرفت. به‌رغم سرخپوشی نماگر اصلی بازار، شاخص هم‌وزن در سیری صعودی افتاد و با افزایش ۱۷/ ۰‌درصدی، حدود ۶۵۱‌واحد در سطح ۳۷۸‌هزار واحد به معاملات خود پایان داد، ضمن اینکه رکورد پایین‌ترین ارزش معاملات خرد در ۱۸‌ماه اخیر شکسته شد و در جریان معاملات روز گذشته مجموع ارزش معاملات خرد سهام به سطح ۹۳۱‌میلیارد تومان رسید.

بر این اساس متغیر یادشده در کمترین مقدار خود از ابتدای ۲۹فروردین سال‌۱۴۰۰ قرار گرفته است. علاوه‌بر این در ادامه روند خروج سرمایه از بازار سهام حدود ۷۹‌میلیارد تومان نقدینگی مجددا از بازار سهام خارج شد. بر این اساس در ادامه جریان خروج سرمایه از بورس تهران گروه «فرآورده‌های نفتی» با بیش از ۲۸‌میلیارد‌تومان خروج نقدینگی، بیشترین خروج سرمایه حقیقی درمیان صنایع را به‌نام خود به ثبت رساند و پس از آن صنعت «بانک» با خروج پول حدود ۲۰‌میلیارد‌تومانی در دومین‌مرتبه از بیشترین خروج نقدینگی درمیان صنایع موجود در بازار سهام قرار گرفت؛ این در حالی است که گروه «حمل‌ونقل» با جذب نقدینگی بیش از ۱۲‌میلیارد‌تومانی در صدرجدول ورود نقدینگی صنایع قرار گرفت و پس از آن گروه «انبوه‌سازی» بیشترین ورود پول حقیقی را به ثبت رساند.

به تفکیک نماد‌های معاملاتی نیز طی دادوستد‌های روز گذشته بازار سرمایه «شپنا» با خروج بیش از ۱۹‌میلیارد‌تومان در صدر فهرست خروج نقدینگی بورس روز گذشته قرار داشته است، پس از آن، «خودرو» با خروج حدود ۱۰‌میلیارد‌تومانی در رده دوم خروج نقدینگی از نماد‌های معامله‌شده بورس تهران قرار گرفت و در مرتبه بعدی جدول نیز «خساپا» با خروج حدود ۶‌میلیارد‌تومانی بیشترین خروج سرمایه در روز چهارشنبه را به‌نام خود به‌ثبت رساند؛ این در حالی است که نماد‌های «حکشتی» و «وآذر» به ترتیب با ورود پول حدود ۱۴‌میلیارد‌تومان و بیش از پنج‌میلیارد‌تومان همراه شدند و در صدرجدول جذب سرمایه حقیقی‌ها در روز گذشته قرارگرفتند.

نهایتا در پایان معاملات روز چهارشنبه دماسنج بازار با دو‌هزار و ۳۹۶ واحد رشد همراه بود و در کانال یک‌میلیون و ۳۱۰‌هزار واحد قرار گرفت؛ این در حالی است که نماد‌های معاملاتی «کچاد»، «فولاد» و «کگل» در این روز بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص‌کل داشتند، اما در مقابل نماد معاملاتی «حکشتی» بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص‌کل داشت.

در‌مرتبه دوم نیز‌نماد «شفن» با ۱۷۷ واحد تاثیر مثبت بر شاخص‌کل بیشترین تاثیر مثبت را بر نماگر یادشده به‌ثبت رساند. به‌دنبال این امر شاخص هم‌وزن، اما برای حفظ سیر صعودی مقاومت کرد و نهایتا با رشدی ۱۷/ ۰‌درصدی به‌کار خود پایان داد.

ارزش کل بورس تهران

۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید