چطور از له شدن زیر دست و پا نجات پیدا کنیم؟

چطور از له شدن زیر دست و پا نجات پیدا کنیم؟

کارشناسان می‌گویند با‌اینکه سوانحِ غم‌انگیزی مثل مرگ ۱۵۱ نفر در یک جشنِ هالووینی در پایتختِ کره جنوبی نادر است، اما هر کسی که در تجمعات بزرگ شرکت می‌کند باید یک سری از نکاتِ ایمنی را به خاطر داشته باشد.

کد خبر : ۱۱۳۰۵۷
بازدید : ۲۸۵۷

فرادید | ازدحام جمعیت در جشن هالووین در پایتختِ کره جنوبی، سئول، که منجر به کشته شدن حداقل ۱۵۱ نفر شد، آخرین مورد از حوادثِ ناگواری بود که به هجوم جمعیت مرتبط است. ماه نوامبر نخستین سالگردِ کشته شدنِ ۱۰ نفر و زخمی شدنِ صد‌ها نفر در کنسرت تراویس اسکات در آمریکا است؛ اوایل همین ماه بیش از ۱۰۰ نفر در یک مسابقه فوتبال در اندونزی زیر دست‌وپا جان خود را از دست دادند.


به گزارش فرادید، کلیفورد اسکات، استاد روان‌شناسی اجتماعی در دنشگاه کیل در انگلستان و کارشناس رفتار‌های جمعی، می‌گوید: «علی‌رغم مثال‌های معروف، این نوع وقایع خیلی نادر هستند. احتمال اینکه مردم در چنین وضعیت‌هایی گیر بیفتند بسیار پایین است.»

اگر ناگهان در ازدحام جمعیت گیر افتادیم چه کنیم؟

با این‌وجود، کارشناسان معتقدند استراتژی‌های ساده‌ای وجود دارد که می‌تواند به افراد کمک کند اگر در مکان‌های پرجمعیت قرار گرفتند بتوانند ایمنی خودشان را حفظ کنند. پُل وِرتیمیر، کارشناسِ ایمنی جمعیت در لس‌آنجلس، می‌گوید: «مهم نیست که چقدر هیکل بزرگی داشته باشید یا چقدر قوی باشید. اگر در ازدحام جمعیت گیر کنید، همه‌چیز فراتر از کنترل‌تان خواهد بود.»


در ادامه چیز‌هایی که درباره ازدحام جمعیت باید بدانید را با شما به اشتراک می‌گذاریم:


قبل از ورود به رویداد‌های شلوغ چه کار‌هایی باید انجام دهیم؟


۱. درباره رویداد تحقیق کنید و مطمئن شوید که کودکان هم برای حضور در این مراسم آمادگی دارند

وِرتیمیر می‌گوید، رویداد‌هایی که بلیت‌فروشی دارند و سازماندهی شده هستند، برنامه‌هایی برای حفظِ ایمنی جمعیت دارند، بنابراین این نوع برنامه‌ها، گزینه‌های ایمن‌تری برای حضور هستند. جشن‌های خیابانی که معمولاً محدودیتی برای حضور جمعیت در آن‌ها وجود ندارد، احتیاط کم‌تری در این زمینه اعمال می‌کنند. رویداد‌های عمومی‌ای که در آن‌ها جمعیت زیادی باید بایستند و صندلی برای نشستن در نظر گرفته نشده است، خطرناک‌ترین رویداد‌ها هستند.

جی. کیت استیل، استاد مدعو علوم جمعیت در دانشگاه سافولک در انگلستان، می‌گوید: «والدین باید از نوع رویدادی که کودک‌شان قرار است در آن شرکت کند مطلع باشند.» او می‌گوید به کودکان خودتان بیاموزید که در بدو ورود راه‌های خروج را شناسایی کنند و نسبت به ازدحام جمعیت در راهرو‌ها و پله‌های خروج اضطراری هشیار باشند.

اگر ناگهان در ازدحام جمعیت گیر افتادیم چه کنیم؟

۲. همان اول به نحوه سازماندهی رویداد توجه کنید

دکتر استیل می‌گوید، اگر ورودی نظم ضعیفی دارد ـ برای مثال نیروی محافظت و فرایند کنترل بلیت آشفته و به‌هم‌ریخته است ـ احتمال اینکه مابقی رویداد هم برای کنترل جمعیت نامنظم و آشفته باشد، وجود دارد. او می‌گوید: «اگر همان ابتدا حس بی‌نظمی و هرج‌ومرج وجود داشته باشد، من تلاش می‌کنم از آن نقطه به بعد از مکان‌هایی که تراکم جمعیت بالاست دوری کنم.» او می‌گوید اگر رویداد برای عموم آزاد است و صندلی برای نشستن تعبیه نشده است، بهتر است، حتی اگر این کار باعث می‌شود خیلی دور باشید، در کم‌ازدحام‌ترین نقطه قرار بگیرید.


۳. در تمام طول رویداد مسیر‌های خروجی را مد نظر داشته باشید

به توصیه وِرتیمیر افراد باید هر جایی که هستند از نزدیک‌ترین خروجی به خودشان مطلع باشند و همان‌طور که در طول مراسم در مسیر‌ها حرکت می‌کنند باید خروجی‌های نزدیک به محلِ سرویس‌های بهداشتی و غرفه‌های خوراکی را که معمولاً با ازدحام جمعیت مواجه می‌شوند، بشناسند.

دکتر جورج چیامپاز، مدیر طرحِ آمادگیِ فوری و مدیریت بحرانِ پزشکی در نورث‌وسترن، می‌گوید: «سر شما باید روی یک محور چرخش باشد و دورتادور محیط را برای شناساییِ علائمی که نشان می‌دهند در جایی فشردگی جمعیت در حالِ رخ‌دادن است یا خروجی از دسترس خارج شده است، رصد کند.»


از کجا بفهمیم که اوضاع در حالِ خطرناک شدن است؟

حواس‌تان به علائمی که نشان می‌دهند ازدحام جمعیت به حالتِ خطرناک رسیده است، باشد. وِرتیمیر می‌گوید هر زمانی احساس کردید که در حالِ فشرده‌شدن به آدم‌های اطراف‌تان هستید، باید آن را نشانه‌ای از ناامن شدنِ محیط در نظر بگیرید. در این موقعیت باید به اطراف نگاه کنید و ببینید آیا مدیرانِ حفظِ ایمنی جمعیت یا نیرو‌های محافظتی که مسئولِ حفظِ ایمنی هستند در اطراف جمعیت دیده می‌شوند یا نه؛ اگر هیچ‌کدام از آن‌ها در اطراف شما نیستند، نشانه دیگری است از اینکه اوضاع در حالِ خروج از حالتِ ایمن است.


گیل فرید، کارشناس مدیریت جمعیت و استاد دانشگاه وست فلوریدا، می‌گوید: «اگر اطراف‌تان انبوه جمعیت را حس می‌کنید ـ حس می‌کنید حریم شخصی‌تان از بین رفته و افراد تا حد زیادی به شما نزدیک شده‌اند ـ باید آن را علامتِ خروج از محیط و رفتن به ناحیه‌ای متفاوت در نظر بگیرید و لحظه‌ای برای بدتر شدنِ اوضاع صبر نکنید. برای مثال، هرقدر هم که در کنسرت‌ها ایستادن در جلوی سکو جذاب و لذت‌بخش است، باید بدانید که عقب خلوت‌تر و ایمن‌تر است.»


اگر ازدحام خطرناک شد چه کنیم؟


۱. مثل یک مشت‌زن بایستید

ورتمیر می‌گوید باید بازو‌ها را در جلوی سینه‌تان بگیرید تا بین خودتان و دیگران فضایی ایجاد کنید. مثل یک مشت‌زن، با یک پا جلوی پای دیگر بایستید، دراین‌حالت تعادل بهتری دارید و بهتر می‌توانید فشار جمعیتی که به سمت‌تان هجوم می‌آورد را کنترل کنید. باید زانوهای‌تان را منعطف نگه دارید تا بدن‌تان خشک و بی‌انعطاف نباشد و بتوانید حرکت کنید.


۲. اگر چیزی از دست‌تان افتاد هرگز برای برداشتنِ آن خم نشوید

ورتمیر می‌گوید حتی اگر گوشی تلفن‌تان روی زمین افتاد هرگز برای برداشتنِ آن خم نشوید. ممکن است در این وضعیت نتوانید فشار جمعیت را تحمل کنید.


۳. جیغ نزنید

ورتمیر می‌گوید شما باید بتوانید اکسیژن ذخیره کنید و فریاد کشیدن در بینِ جمعیتی تا‌این‌حد بزرگ، حتی برای درخواست کمک، بی‌فایده است. از‌آنجایی که هوا در ازدحام جمعیت گرم و خفه است، سرتان را بالا بگیرید تا بتوانید به هوای تازه بیش‌تری دسترسی داشته باشید.


۴. اگر روی زمین افتادید به پهلو قرار بگیرید

ورتمیر می‌گوید باید روی پاهای‌تان بایستید، اما اگر افتادید، سعی کنید روی سمتِ چپ‌تان دراز بکشید تا از قلب و ریه‌های‌تان محافظت کنید. او می‌گوید اگر روی شکم باشید و مردم رویتان بیفتند، خطر شکستگی قفسه سینه خیلی زیاد است.


۵. از لبه‌های جمعیت خارج شوید

مرکز پیش‌گیری و کنترل بیماری‌های آمریکا توصیه می‌کند زمانیکه آرامش در حرکتِ جمعیت ایجاد شد، سعی کنید به صورتِ مورب حرکت کنید و خودتان را به لبه‌های جمعیت نزدیک کنید هرگز سعی نکنید در مقابلِ فشار جمعیت مقاومت کنید.


کارشناسان می‌گویند، با‌اینکه ازدحام جمعیت نادر است، یک موقعیتِ ایمن خیلی سریع می‌تواند تبدیل به موقعیتی خطرناک شود. آن‌ها توصیه می‌کنند که بهترین استراتژی آن است که به رویداد‌هایی بروید که برای بدترین حالتِ ممکن برنامه‌ریزی دارند و سپس به محیطِ اطراف‌تان کاملاً آگاه باشید.


منبع: The NewYork Times
ترجمه: عاطفه رضوان‌نیا

۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید