تغییرات هفتگی قیمت دلار و سکه

تغییرات هفتگی قیمت دلار و سکه

افت قیمت دلار در شرایطی صورت گرفته است که ارزش این ارز در کشور‌های همسایه در حال بالا رفتن است. از یکسو، در افغانستان تقاضا برای خرید دلار افزایش پیدا کرده است و در سوی دیگر، در ترکیه، مرتب رکورد‌های جدیدی از تضعیف لیر در برابر دلار منتشر می‌شود.

کد خبر : ۱۰۱۷۸۲
بازدید : ۵۸۰۷

در آخرین روز هفته، دلار نتوانست حرکات افزایشی را ادامه دهد و با از دست رفتن مرز ۳۰‌هزار تومانی وارد کانال ۲۹‌هزار تومانی شد. روز پنج‌شنبه دلار ۳۳۰ تومان افت قیمت را به ثبت رساند و در محدوده ۲۹‌هزار و ۹۲۰ تومان قرار گرفت.

به گفته فعالان، توافق ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و کاهش سطح اختلاف‌ها با این نهاد موجب شد که از بعدازظهر روز چهارشنبه فروشنده‌ها دست بالاتر را در بازار به دست بیاورند. در ابتدای روز پنج‌شنبه نیز همین وضعیت ادامه پیدا کرد و زمینه از دست رفتن مرز ۳۰‌هزار تومانی را فراهم کرد.

بسیاری از معامله‌گران باور داشتند، نصب دوباره دوربین‌های آژانس در کرج می‌تواند زمینه‌ساز احیای مذاکرات وین شود و شانس ایجاد یک توافق هسته‌ای را بالا ببرد. در واقع اقدام داوطلبانه ایرانی‌ها موجب شد که سمت و سوی انتظارات معامله‌گران ارزی تا حد زیادی تغییر کند.

این در حالی بود که دو هفته پیش فضای مذاکرات به گونه‌ای بود که احتمال احیای برجام از نگاه برخی معامله‌گران بسیار ضعیف به نظر می‌رسید. در هفته گذشته، جو مذاکراتی کمی تغییر کرد و همین موضوع موجب شد که دلار بالای مرز ۳۰‌هزار تومانی به کار خود پایان ندهد.

تقویت دلار در کشور‌های همسایه

افت قیمت دلار در شرایطی صورت گرفته است که ارزش این ارز در کشور‌های همسایه در حال بالا رفتن است. از یکسو، در افغانستان تقاضا برای خرید دلار افزایش پیدا کرده است و در سوی دیگر، در ترکیه، مرتب رکورد‌های جدیدی از تضعیف لیر در برابر دلار منتشر می‌شود.

برخی از فعالان اعتقاد دارند زمانی که ارزش دلار در کشور‌های همسایه بالا می‌رود، احتمال خروج ارز از بازار داخلی نیز بیشتر شود. در واقع از نگاه‌ها تضعیف ارزش پول‌های همسایه می‌تواند فضای بازار ارز داخلی را نیز به واسطه فشار تقاضا تحت‌تاثیر قرار دهد.

با این حال، عده دیگری از فعالان باور دارند که ریزش پول ترکیه و افغانستان تاثیری بر بازار داخلی نگذاشته است و نوسانات ریال در برابر دلار بیشتر به واسطه اخبار مربوط به مذاکرات هسته‌ای بود.

اثرگذار بودن وضعیت مذاکرات هسته‌ای را در روز تعطیل نیز می‌توان در بازار رصد کرد. به عنوان مثال، دیروز بعدازظهر برخی از معامله‌گران در کانال‌های اطلاع‌رسانی خود عنوان می‌کردند که مذاکرات وین به طور موقت متوقف شده است و ۱۰ روز بعد از سر گرفته می‌شود. چنین خبری موجب شده بود که کمی میزان خرید‌ها در بازار بیشتر شود.

دلار که در روز پنج‌شنبه وارد کانال ۲۹‌هزار تومان شده بود، روز جمعه در بیشتر مواقع بالای ۳۰‌هزار تومان معامله شد. معاملات روز جمعه بیشتر به صورت خرید و فروش‌های اعتباری صورت می‌گیرد.

با توجه به وضعیت افزایشی دلار در بازار پشت خطی ممکن است قیمت این ارز در ابتدای روز جاری در مسیر صعودی قرار بگیرد، ولی برای ادامه این روند احتمالا با مقاومت بازارساز مواجه خواهد شد. نوسانات هفته گذشته حداقل نشان داده است که بازارساز تمایل ندارد که اسکناس آمریکایی بالای مرز ۳۰‌هزار تومانی تثبیت شود.

قیمت دلار و سکه

۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید