طرز تهیه پارفیت میوهای؛ دسر فرانسوی
برای تهیه پارافیت بسته به سلیقه از انواع مواد مختلف میتوان استفاده کرد مثل خامه، پنیر خامه ای، بستنی، انواع میوه ها، انواع مغز ها، ژله، بیسکوییت و…
پارافیت دسر فرانسوی ساده و خوشمزهای است که به شکلهای مختلف و با استفاده از موادغذایی و میوههای متنوع میتوان در منزل تهیه کرد اگر برای برنامه غذایی خود به دنبال میان وعدهای جدید و البته خوشطعم و پر خاصیت هستید که آماده کردنش بیشتر از ۲۰ دقیقه وقتتان را نگیرد.
پارافیت گزینه بسیار مناسبی است که مواد اولیه آن در دسترس و ساده است. برای تهیه پارافیت بسته به سلیقه از انواع مواد مختلف میتوان استفاده کرد مثل خامه، پنیر خامه ای، بستنی، انواع میوه ها، انواع مغز ها، ژله، بیسکوییت و… در این مطلب به آموزش پارافیت میوهای میپردازیم.
مواد لازم برای تهیه پارفیت
پنیر خامه ای۲۰۰ گرم
خامه شیرین شده۱ لیوان
پودر قند یا شکر دانه ریز۲ قاشق غذاخوری
موز۲ عدد
توت فرنگی۱۰ عدد
جو پرک۳ پیمانه
عسل نصف پیمانه
روغن گیاهی۱/۳ پیمانه
وانیلنوک قاشق چایخوری
دارچین۱ قاشق چایخوری
مراحل آماده کردن پارفیت در ۲۰ دقیقه
۱- جو پرک رو داخل ظرف بریزین و با عسل، روغن، وانیل و دارچین کاملا مخلوط کنید تا جو پرک به صورت یکنواخت به مواد آغشته بشه.
۲- جو پرکهای آغشته شده به مواد رو داخل ظرف مناسبی بریزین و در فر صد و پنجاه درجه سانتی گراد گرم شده قرار بدین. (هر ده دقیقه یکبار از فر خارج کنید و زیر و رو کنید و دوباره به فر برگردونید) مدت زمان پخت ممکنه سی دقیقه طول بکشه، ولی خودتون باید چک کنید و توجه کنید که هر چه داخل فر بمونه تیرهتر و کرانچیتر میشه، اما اگه زیاد داخل فر بمونه و تیره بشه، ته مزه تلخی پیدا میکنه. وقتی به اندازه مناسب تست شد از فر خارج کنید و اجازه بدین خنک بشه.
۳- برای آماده سازی مواد خامهای مون، خامه شیرین شده رو از فریزر خارج کنید تا کمی نرم بشه و بعد با همزن شروع به زدن بکنید. از دور کند شروع کنید و کم کم دور همزن رو تند کنید تا یکدست بشه و شروع به فرم گرفتن بکنه. نیازی نیست کاملا فرم بگیره و سفت بشه مثل وقتی که میخوایم برای کاور کیک استفاده کنیم کمی که خودش رو بگیره کافیه.
۳- پنیر ماسکارپونه رو به خامه اضافه کنید و با همزن بزنید تا مخلوط و یکدست بشه. شیرینی مواد رو بچشید و اگه دوست داشتید شیرینتر باشه، دو قاشق پودر قند یا شکر دانه ریز اضافه کنید و با همزن مخلوط کنید. (اگه از پودر قند استفاده میکنید حتما قبل از اضافه کردن به مواد پودر قند رو الک کنید).
۴- مواد خامهای رو داخل قیف بریزین. داخل لیوان یا ظرفهای سرو رو به صورت لایهای اول با جو پرک تست شده پر کنید. روی جوی پرک میوههای خرد شده دلخواه بریزید من از توت فرنگی و موز استفاده کردم.
۵- روی میوهها رو با مخلوط خامهای پر کنید تا کاملا میوهها رو پوشش بده و دوباره روی خامه میوه خرد شده قرار بدین. روی اون جو پرک تست شده بریزین.
۶- در نهایت لایه آخر رو با مواد خامهای پر کنید و روی مواد رو پوشش بدین. در صورت دلخواه روی دسر رو با انواع میوهها مثل فیسالیس و توت فرنگی یا شکلات چیپسی و یا انواع آجیلها تزیین کنید. نکاتی که در درست کردن پارفیت بهتر است رعایت کنید.
طرز تهیه پارفیت با ژله
داخل پارافیت از ژله هم میتونین استفاده کنید:
یک بسته ژله با طعم دلخواه رو با یک و نیم لیوان آب جوش حل کنید و روی حرارت بن ماری قرار بدین تا ذرات ژلاتین کاملا حل بشه و ژله شفاف بشه.
بعد کف ظرفها رو کمی با ژله پر کنید و داخل یخچال قرار بدین تا ببنده.
بعد مابقی لایهها رو روی ژله بریزین و یا اینکه ژله رو داخل ظرف مستطیلی شکلی بریزین و در یخچال قرار بدین و اجازه بدین ببنده و بعد با چاقو ژله رو به شکل مربعی خرد کنین و مابین لایهها از ژله استفاده کنید.
نکات مهم در تهیه پارفیت
از انواع میوهها میتونین داخل دسر استفاده کنین مثل کیوی، انار، آناناس، هلو، آلوئه ورا و… با توجه به فصل میتونین دسر میوهای مخصوص اون فصل رو آماده کنید.
اگه طعم خامه یا پنیر ماسکارپونه رو دوست نداشتین به عنوان جایگزین میتونید از بستنی استفاده کنید و یا اینکه اگه دوست داشتید دسرتون سالمتر و کم کالریتر باشه، از ماست میوهای استفاده کنین! برای شیرینتر کردن ماست میوهای میتونین اون رو با عسل و کمی وانیل ترکیب کنید تا شیرینتر و خوش عطرتر بشه.
بین لایههای دسر میتونید از انواع مغزیجات مثل گردو، پسته، فندق، بادام زمینی استفاده کنید.
درصورت دلخواه از انواع میوههای خشک هم میتونین داخل پارافیت استفاده کنید؛ مخصوصا انواع بریهای خشک شده طعم خوبی به این دسر میدن.
از جو پرک خوشمزه و خوش عطر و کرانچی مابین لایههای پارافیت استفاده میکنیم؛ طعم و عطر خوبی به دسر میده و با تردی که داره زیر دندون میاد و حالت خوش آیندی رو ایجاد میکنه. همونطور که گفتیم پارافیت دسری هست که از انواع متنوعی از مواد میتونید داخلش استفاده کنید پس اگه دوست نداشتین از جوپرک استفاده کنین، میتونین به جاش از بیسکوئیت خرد شده یا پودر شده و یا تکههای کیک و یا خرده شیرینی استفاده کنید.
پارافیت میان وعده سالمی برای همه گروههای سنی محسوب میشه اگه پارافیت رو داخل ظرفهای مربا آماده کنید و در اون رو ببندید برای افراد شاغل گزینه بسیار خوبیه که بتونن این میان وعده خوشمزه رو با خودشون سر کار ببرن و در ساعات استراحتشون میل کنند.
در کل پارافیت مانند کوکی جو دوسر، میان وعدهای سالم محسوب میشه از ویژه گیهای این میان وعده میتوان به پایین بودن کلسترول، کم چربی، چربی اشباع بسیار کم، و کم سدیم بودن آن اشاره کرد همه از خواص عسل با خبریم، ماست حاوی پروتئین است، میوهها حاوی آنتی اکسیدان و انواع ویتامینها و گندمک نیز کربوهیدرات را به این غذای خوشمزه اضافه میکند مثل اینکه همه چیز برای سلامتی آماده است.